facebook_pixel

Sähköpyörät valoittavat maailmaa!

21.9.2017

#ebike #ecoride #focus #impulse #kalkhoff #shimano steps #sähköpyörä

Sähköpyörät ovat pyöräilymaailman uutuus, minkä vuoksi ne hakevat vielä paikkaansa Suomen teillä ja poluilla. Mielipiteet uuden pyörätyypin käytännöllisyydestä ja hyödyistä tai niiden puutteesta vaihtelevat laajasti riippuen, että keneltä kysytään. Yhden mielestä ne ovat paras keksintö sitten siivutetun leivän (tai litkutetun renkaan), kun taas toinen sanoo niiden pilaavan hienon kulkuneuvon tai harrastuksen viemällä siitä koko ydinajatuksen. Tässäkin asiassa ääripäiden välttäminen on todennäköisesti paras vaihtoehto ja tilanne tulisi nähdä vaihtoehtojen ja mahdollisuuksien lisäyksenä ennemmin kuin vastakkainasetteluna. Sähköpyörille löytyy perusteltuja käyttökohteita niin maantiellä kuin maastossa ilman, että perinteinen lihasvoimalla liikkuva polkupyörä menettäisi merkitystään tai viehätystään.

Nyt kun alkupuheet ovat hoidettu alta pois, perehdytään sähköpyörään tarkemmin ja mitä sen kuvainnollisen konepellin alta löytyy!

Mikä sähköpyörä on?

Tarkka termi on sähköavusteinen pyörä. Lainsäädännön mukaan sähkömoottori saa toimia avustuksena vain poljinliikkeen aikana. Toisin sanoen, jos haluaa päästä eteenpäin, jalkojen tulee liikkua. Sähköavusteisella pyörällä ei siis pääse eteenpäin kirjaimellisesti vain kahvaa kääntämällä tai nappia painamalla. Muut tieliikennelain asettamat rajoitukset liittyvät nopeuteen ja moottorin tehoon. Sähköavustus toimii 25 km/h nopeuteen asti ja moottorin teho on rajoitettu 250 W lukemaan. Toisin sanoen sähkömoottori tarjoaa mukavan ja tuntuvan avustuksen, mutta kumin polttaminen ei yksistään sen avulla onnistu.

Perinteiseen polkupyörään verrattuna suurimmat erot ovat arvatenkin moottori ja akku, jotka tuovat muutaman kilon lisää pyörän painoon. Moottorin tehoa ja siten siitä saatavan avustuksen määrää hallitaan tangossa olevan ohjausyksikön kautta, Akku ja moottori ovat sijoitettuna usein keskiön lähelle matalan painopisteen saavuttamiseksi, mikä parantaa ajo-ominaisuuksia. Ulkonäkö, viimeistely ja toimenpiteet akun lataamiseksi vaihtelevat mallikohtaisesti ja tällä saralla näkyvä ratkaisujen valikoima on kirjavaa.

Myös muut komponentit ovat usein kertaluokkaa järeämmät, sillä pyörän suurempi massa ja moottorin tuoma lisäteho asettavat erityisesti kiekot, jarrut ja voimansiirron koetukselle. Erityisesti tämä korostuu maastopyörissä, joissa vaatimukset ovat huomioitu myös joustohaarukoissa ja muissa komponenteissa.

Pyörätyypit

Sähköavusteisia pyöriä on tarjolla niin hyöty- kuin harrastuskäyttöön. Ensimmäinen kategoria käsittää hybridi-, city- ja retkipyörät, jotka soveltuvat työmatka-ajosta aina retkikäyttöön ja kaikkeen siltä väliltä. Pyörien varustelu vaihtelee mallikohtaisesti. Osasarjat ja kokoonpano eroavat tavallisista pyöristä vain vähän. Akku on sijoitettu osassa malleista nähtäville rungon ulkopuolelle helpon irrotettavuuden ja lataamisen helpottamiseksi. Parhaimmillaan näiden pyörien käyttösäde economy-asetuksella on yhdellä latauksella jopa anteliaat 205 km, joka riittää varmasti pidempäänkin työmatkaan.

Maastopyörät ovat toinen suuri ja nopeasti kasvava sähköavusteisten pyörien kategoria. Moottori ja akku ovat upotettuna vankkatekoiseen runkoon, joka on varusteltu kestävillä komponenteilla ja plussakoon leveillä renkailla. Sähkömoottori tuo parhaimmillaan alamäen vauhdin tutuille ja tasaisille polunpätkille, mikä lisää hauskuuskerrointa ja kehittää ajotaitoja. Toinen merkittävä hyöty sähköavustuksesta on painovoimavoittoisissa pyöräilymuodoissa, kuten esimerkiksi endurossa, joissa laskumetrejä halutaan toisinaan saada kerättyä mahdollisimman paljon. Sähkömoottori säästää jalkoja laskuja edeltävillä nousuosuuksilla mahdollistaen suuremman määrän laskuja, mikä tarkoittaa enemmän harjoittelua ja hauskanpitoa. Vaikka tämä pyörätyyppi on yleistymään päin myös meillä Suomessa, olemme vielä paljon Keski-Eurooppaa jäljessä, jossa myytävistä maastopyöristä sähköavusteisten osuus lähentelee jopa kolmannesta.

Moottori ja tekniikka

Sähköpyörien moottoritekniikka on suhteellisen yksinkertaista ja se on ollut olemassa jo vuosikymmenien ajan. Kehitystä tapahtuu kuitenkin jatkuvasti moottorin sijoittelun, koon ja runkoon integroinnin osalta. Suurimpia valmistajia ovat varmasti entuudestaan tutut nimet Impulse, Shimano ja Bosch. Maastopyörissä moottori on lähes poikkeuksetta keskiövetoinen eli se välittää tehon takapyörälle ketjun kautta – aivan kuten perinteisessäkin ”luomufillarissa”. Hybridi- ja city-pyörissä ratkaisut ovat sen sijaan moninaisempia, keskiövedon lisäksi pyörä voi olla joko etu- tai takavetoinen. 

Kuten aiemmin tuli ilmi, moottorin apua ei saa käyttöön napin painalluksella tai kahvaa kääntämällä. Avustukseen tarvitaan siis ainakin nimellistä polkemisliikettä. Keskusyksikkö mittaa tätä keskiön liike-, nopeus- tai momenttianturin avulla. Keskivertokäyttäjän ei tarvitse tietää näistä muuta kuin, että liikesensori on kaikista karkein ratkaisu. Se käynnistää moottorin avustuksen aina poljinten liikkuessa ja mahdollisesti jopa täydellä teholla. Nopeus- ja momenttianturit antavat sen sijaan mahdollisuuden moottorin tehon annosteluun poljinnopeuden tai voiman mukaan, mikä antaa usein mukavamman ajokokemuksen.

Suurin osa akuista on elektroniikasta ja mobiililaitteista tuttuja litiumionakkuja. Vanhoihin lyijyakkuihin verrattuna niiden tarjoamat hyödyt ovat selvät: parempi kyky säilyttää jännite ja pidempi elinikä. Jännitteen säilytyskyky tarkoittaa, että virtaa riittää tasaisesti tyhjenemiseen asti eli meno ei hidastu akun jännitteen laskiessa. Vaikka akkutekniikka on mennyt eteenpäin menneinä vuosina, suurin kehityspotentiaali on todennäköisesti jäljellä tällä alueella. Akuissa tullaan näkemään todennäköisesti voimakkain kehitys tulevina vuosina jo pelkästään autoteollisuuden vaikutuksesta.

Onko sähköpyörä juuri sinulle?

Miten vastata, kun pyöräkaupoilla saapuessa tiskin takaa kuuluu ensimmäisenä kysymys, että saisiko pyörä olla sähköllä vai ilman? Kun taustatyötä on tehnyt edes lyhyen oppimäärän verran, vastaus pitäisi olla selviää, joskin myyjän asiantuntemusta kannattaa hyödyntää päätöksen teossa ja vaihtoehtojen kartoittamisessa. Sähköavusteisia pyöriä on niin monta kuin käyttötarkoituksiakin, vaihdellen maantieltä aina maastokäyttöön. Sähköpyörä on vähintään loistava lisä autotallin muiden fillareiden kaveriksi!

Sähkön avulla liikkuva hybridi- tai citypyörä on hyötyajoneuvo parhaasta päästä. Sillä onnistuvat niin työ-, koulu- ja kauppamatkat kuin arkimenot. Sähköpyörä voi olla juuri sinulle, jos taitettavat matkat ovat erityisen pitkiä tai ne haluaa ajaa entistä vauhdikkaammin niin, että paidan selkä on vielä perilläkin kuiva. Lisäksi mainitsemisen arvoinen vahvuus on, että liikenneruuhkat eivät ylety kevyen liikenteen väylille. Aamuruuhkan aikaan keskusta-alueella tehdyt matkat taittuvat sähköpyörällä monesti autoa nopeammin ja myös varmasti edullisemmin hyötyliikuntaa unohtamatta.

Maastopyörien puolella sähköavustus lisää vauhtia tasamaalla olevilla polunpätkillä, laajentaa liikkumareviiriä ja säästää jalkoja, erityisesti jos tavoitteena on kerätä suuri määrä laskumetrejä ajokertaa kohden. Lisäksi sähköavustus mahdollistaa kunnoltaan eri tasoisten kuskien yhteislenkit niin, että vauhti on kaikille osallistujille sopiva; vähemmän aikaa harrastaneet eivät aja itseään sippiin ja meno ei käy parkkiintuneimmallakaan ajomiehellä tai -naisella tylsäksi. Näistä syistä moni perinteisen pyörän nimiin vannova maastopyöräilijä onkin tehnyt kuvainnollisen takin käännön täydentämällä tallin sisältöä pyörällä, jossa tehoa siirtyy ketjulle jalkojen lisäksi myös moottorilta.

Yleisiä kysymyksiä

Tähän lukuun on koottuna yleisiä sähköpyöräkaupoille aikovien kysymyksiä.

Miten pitkä akun latausaika on? Tämä riippuu akun kapasiteetista ja tyypistä. Suurimmassa osassa malleista täyden latauksen saa tehtyä esimerkiksi työpäivän aikana 5-8 tunnissa.

Miten pitkän etäisyyden yhdellä latauskerralla ajaa? Käyttösäde tai -matka riippuu akusta ja avustuksen tehosta, lämpötilasta ja olosuhteista. Maantiellä economy-asetuksella yhdellä latauksella voi ajaa jopa 205 kilometriä. Akkukesto kannattaa varmistaa mallikohtaisesti.

Kalkoffilla on markkinoiden isoimpia akkuja 17Ah/612Wh jolla on ajettu ideaali olosuhteissa 205km! Aika hyvin vai mitä? Focus JAM2 -sähköpyöriin puolestaan on mahdollista asentaa ulkoinen lisäakku jolloin akkukapasiteetti on hurjat 21Ah/756Wh!

Miten lasket wattitunnit? Jos sähköpyöräsi akun jännite on 36V ja koko 17Ah --> 36x17=612Wh

Miten pitkä akun elinikä on? Laadukas Litiumionakku kestää lähes 1100 täyttä lataussykliä. Täysi lataussykli tarkoittaa akun täyteen lataamista, ei siis jokaista kertaa, kun akku on kytketty laturiin. Käytöstä riippuen tämä voi tarkoittaa 3-5 vuoden käyttöikää. Mitä paremmin akusta pitää huolta esimerkiksi säännöllisen lataamisen ja kolhujen välttämisen muodossa, sitä pitkäikäisempi se on.

Voiko pyörää käyttää pakkasella? Kyllä, mutta tämä on syytä tarkistaa mallikohtaisesti. Akkukesto voi heikentyä lämpötilasta ja mallista riippuen muutamasta prosenttiyksiköstä aina kolmannekseen asti. Akku tulee säilyttää aina lämpöisessä.

Miltä 250 W suuruinen avustus tuntuu käytännössä? Hauskalta ja helpolta! ;) Tähän on vaikea vastata muuten kuin, että se pitää kokea itse. 250 W suuruinen avustus tuo todella huomattavan eron niin kiihdytyksiin kuin tasaisen nopeuden ylläpitämiseen. Teholukemia voi laittaa mittakaavaan, että kokenut pyöräilijä pystyy pitämään yllä 250 W tehoa kuntotasosta riippuen 3-5 tuntia. Sähköavustus tuo siis parhaillaan jopa niin sanotusti toisen parin jalkojen matkan teon avuksi!

Voiko sähköpyörällä ajaa tavallisen pyörän tapaa akun tyhjennettyä? Kyllä. Sähköpyörä ei jätä tien päälle niin kauan kuin jaloista löytyy ruutia. Polkeminen on luonnollisesti hieman raskaampaa perinteiseen pyörään verrattuna korkeamman painon vuoksi, mutta sähköpyörä liikkuu ehdottomasti myös pelkästään lihasvoimalla.

Muista myös nämä

  • Huolla sähköpyörää kuten tavallista pyörää. Pyörän huolto-ohjelman mukaisesti / tarpeen mukaan! Oma tärkein huolto on pyörän puhtaana pitäminen! Lue tästä vinkit pyörän pesemiseen.
  • Aja akku täysin tyhäksi ensimmäisen latauskerran jälkeen
  • Käytössä oleva akku tulee ladata täyteen ja tyhjentää ajamalla tyhjäksi 6kk välein jolloin akun suorituskysy pysyy parhaalla mahdollisella tasolla
  • Akun pitkäaikainen säilytys irroitettuna pyörästä kuivassa tilassa, lataa akkua vähintään 6kk välein 80% varaustilaan
  • Älä pese sähköpyörää painepesurilla, poista akkun pesun ajaksi. Sähkäosien turhaa kastelua vältettävä
  • NAUTI! :)

Käy koeajolla ja lopeta arvailu

Oli suhtautuminen sähköpyöriin sitten innostunut tai varautuneempi, vasta koeajo kertoo mistä on tarkalleen kyse. Sähköpyörien jatkuvasti nouseva suosio Keski-Euroopassa viestii, että kyseessä ei ole vain yksi ohimenevä trendi. Kuten jo aiemmin sanottiin, sähköpyörä avaa uusia mahdollisuuksia monella taholla, mutta ei silti rajoita kenenkään muun pyörän käyttöä, tapahtui se sitten asfaltilla tai metsän siimeksessä.

Jos sähköpyörä kiinnostaa edes etäisesti, lopeta arvuuttelu ja varaa aika koeajolle! Näin tiedät, onko sähköavustus oikea valinta sinulle juuri tällä hetkellä.

Kysy ennakkotilaajan edut 2018 sähköpyöristä myynti@larunpyora.com

Sähköisin terveisin,

Larunpyora.com