facebook_pixel

Maastopyörää ostamassa – mitä eri hintaluokilta sopii edellyttää?

2.4.2018

#Focus bikes #maastopyörä #Santa Cruz bicycles

Maastopyöräkaupoille suuntaavaa ostajaa on vastassa runsaudenpula. Hyvin varustetussa liikkeessä vaihtoehtoja on lähes saman verran kuin hammastahnoja lähimarketin hyllyssä. Vapaudenvalinta on tietenkin hyvä asia, sillä näin jokaiselle löytyy omaa käyttötarkoitusta ja budjettia vastaava pyörä. Ensimmäistä maastopyörää hankkivalle valinta voi olla kuitenkin ylivoimaiselta tuntuva tehtävä, etenkin jos lajin pariin on päätynyt vasta hetki sitten. Kiekkokoko, plussakoon renkaat, hissitolppa, yhden tai kahden rattaan voimansiirto, täysjousto ja jäykkäperä – tässä vain muutama valinta tai komponentti, mitä pyöränostajan tulee huomioida. Tämän jutun tarkoitus on antaa tietoa, mitä eri hintaluokan maastopyöriltä sopii odottaa. Näillä tiedolla olet paremmin varustettu pyöräkaupoille suunnatessa!

Maastopyörän DNA

Mikä erottaa oikeasti maastokelpoisen pyörän hybrideistä, kaupunki- tai muista käyttöpyöristä? Oleellisimmat ja ensimmäisenä huomion kiinnittävät asiat ovat voimakkaasti kuvioidut nappularenkaat ja jousitus. Pyörän tyypistä ja käyttötarkoituksesta riippumatta, kaikissa moderneissa maastopyörissä on myös tukevarakenteinen runko, hydrauliset levyjarrut, maastoon suunniteltu osasarja ja jousitus vähintään edessä. Suurin osa, etenkin ylemmissä hintaluokassa olevista, maastopyöristä on täysjoustoja. Jäykkäperäiset pyörät ovat kuitenkin edelleen yleisiä alemmissa hintakategoriassa ja aktiiviharrastajilla cross country(xc) -ajossa.

Vaihteet ja voimansiirto ovat lähes poikkeuksetta Sramin tai Shimanon valmistamia. Ensinnä mainittu luottaa yhden eturattaan vaihteistoon, jolla saadaan silti laaja välitysskaala 11- tai 12-takarattaan ansiosta. Shimano tarjoaa sen sijaan myös kahden eturattaan ja etuvaihtajan yhdistelmää. Ohjaintangosta korkeussäädettävä satulatolppa on yleistynyt viime vuosina siinä määrin, että sen voi lukea melkein vakiovarusteeksi etenkin traili- ja enduro-pyörissä. Tämä niin sanottu hissitolppa mahdollistaa satulan laskemisen ja nostamisen lennosta ajon aikana, jolloin pyörän päälle saa teknisissä maastonkohdissa lisää liikkumatilaa ja satulan saa toisaalta myös käden käänteessä polkemiskorkeudelle. Aktiivisen maastokuskin kannattaa kiinnittää huomiota tämän komponentin löytymiseen, sillä joidenkin kuskien mielestä se on paras keksintö sitten ilmatäytteisen renkaan!

Maastureiden runkogeometria eroaa oleellisesti muista pyörätyypeistä. Pyörän ohjaukseen vaikuttava ohjainkulma on loiventunut lähes kaikissa pyörätyypeissä, mikä tekee pyörän rauhallisemmaksi käsitellä etenkin kovavauhtisissa laskuissa ja teknisillä polunpätkillä. Satulaputken kulma on kuitenkin jyrkkä, mikä asettaa kuskin keskelle pyörää auttaen näin erityisesti ylämäkeen ajoa. Maastopyörät ovat pidentyneet jatkuvasti ja akseliväli voi olla pitkälti toistakymmentä senttiä pidempi verrattuna esimerkiksi maantiepyöriin tai cyclocrosseihin.

Kiekkokoko on asettunut muutaman vuoden takaisen mullistuksen jälkeen paikalleen. Perinteinen 26” koko on suurelta osin haudattu harrastupyöristä ja maastopyörät tulevat joko 27,5”tai 29” koossa. Jotta asia ei olisi kuitenkaan aivan näin yksinkertainen, lisäksi on tarjolla niin kutsuttuja plussakoon renkaita, joissa rengasleveys ylettyy aina 3” asti, kun normaali rengasleveys on välillä 2-2,6”. Plussakoon renkaissa, joista käytetään usein merkintää 27,5”+, on suuremman leveyden lisäksi myös enemmän ilmatilaa, mikä parantaa pitoa ja ajomukavuutta. Ulkohalkaisijaltaan rengaskoot 29” ja 27,5”+ ovat hyvin lähellä toisiaan, minkä ansiosta rungot suunnitellaan usein yhteensopiviksi molemmille rengaskoille. Jos tämä on merkitsevä ominaisuus tai optio, jonka pyörältään haluaa, yhteensopivuus kannattaa varmistaa erikseen.

Vastinetta rahalle

Maastoajoon ja harrastamiseen soveltuvan maastopyörän saa noin tuhannella eurolla. Tässä hintaluokassa pyörät ovat suurelta osin jäykkäperäisiä. Täysjoustomalleja on totta kai myös tarjolla, mutta ne eivät välttämättä vastaa aktiiviharrastajan tarpeita, ainakaan ilman jonkinlaista osien päivitystä.

Mitä vastinetta rahalle saa, kun hintaluokissa mennään ylöspäin?

Suurin ero on jousituksen toiminnassa. Ylemmissä hintaluokissa pyörät ovat pääosin täysjoustoja ja jousituksen säädöt monipuolistuvat niin, että pyörän saa ruuvattua varmasti mieleisekseen. Rungot ja komponentit ovat niin ikään viimeistellympiä ja kevyempiä. Mitä korkeammalle mallistossa mennään, sitä enemmän hiilikuitua tapaa nähdä tutun alumiinin sijasta. Hintalappu ja vaa´an lukema tapaavat olla kääntäen verrannolliset – mitä enemmän katetta on valmis siirtämään tililtä, sitä pienempää lukua vaa´an viisari näyttää. Miten pitkälle grammapeliin haluaa lähteä, on totta kai oma valinta.

Seuraavassa katsotaan hintaluokittain, että mitä maastopyöräkaupoille suuntaavan kannattaa kiinnittää huomiota, jotta uudesta hankinnasta ja mahdollisesti jopa harrastuksesta saa mahdollisimman paljon irti.

Alle 1 000 €

Kun pyörään on sijoitettavissa noin tuhatlappusen verran tai alle, on hyvä katsoa jäykkäperäisiä malleja, joissa on pelkkä etujousitus. Tässä hintaluokassa täysjoustoissa kompromissit ovat väistämättömiä komponenttien kohdalla ja erityisesti jousituksessa. Tästä syystä, jäykkäperäinen antaa tässä hintaluokassa usein paremman ajokokemuksen ja vastinetta rahalle.

Osasarjan virkaa toimittaa todennäköisesti Shimanon Deore-XT tai Sramin NX. Molemmat hoitavat asiansa moitteetta, kunhan puhtaanapitoa ja huoltotoimia ei laiminlyödä. Jarrut ja muut komponentit ovat yleensä myös hyvin asiansa hoitavia, vaikkakin säätömahdollisuudet ovat yleensä rajalliset. Hissitolppaa saattaa löytyä hintaluokan yläpäässä olevista malleista. Jos ajo tapahtuu suurelta osin teknisessä maastossa, siitä kannattaa maksaa jopa hieman ekstraa.

Tämän hintaluokan pyörä toimii hyvänä esikosketuksena maastoajossa ja toimittaa sopivalla rengastuksella myös työmatkapyörän virkaa.


2018 Focus Whistler Pro 29

Noin 1 500 €

Pykälää ylemmässä hintaluokassa vaihtoehtoja on jo huomattavasti enemmän. Täysjoustopyörät ovat nyt vaihtoehto, etenkin jos budjettia pystyy venyttämään lähemmäksi kahden tuhatlappusen rajaa. Komponentit ovat samaa tasoa tai astetta ylempää aiemman kategorian kanssa. Jousituksesta ei löydy kaikki mahdollisia säätöjä, mutta pyörän saa tältä osin mitä todennäköisimmin mieleisekseen.

29” tai plussakoon renkailla varustetut jäykkäperäiset XC- ja trail-ajoon suunnatut pyörät ovat tässä kategoriassa yksi varteenotettava vaihtoehto. Niistä löytyvä joustohaarukka on asiallinen, hissitolppa on usein jo vakiovarusteena ja pyörät ovat hyvin viimeisteltyjä runkoa ja osasarjaa myöten.


2018 Focus Vice 27"


2018 Focus JAM Elite 29"

Noin 2 500 €

Kahden ja puolen tuhannen euron hintakategorian vaihtoehdot – ja hyvät sellaiset – ovat lisääntyneet viime vuosina kenties eniten. Täysjoustot ovat nyt ehdottomasti hyvä optio ja monikäyttöisyytensä ansiosta ne soveltuvatkin erinomaisesti suomalaiseen maastoon. Joustomatka voi vaihdella pyörän käyttötarkoituksesta riippuen noin 100-140 millin välillä molemmissa päissä. Lisäksi jousituksen säätömahdollisuudet ovat entistä monipuolisemmat, jolloin ne saa varmasti kohdalleen.

Osasarjat ovat Shimanolla LX- tai paikoittain jopa XT-luokkaa. Sramin GX-osasarja on tässä kategoriassa jatkuvasti yleistyvä vaihtoehto. Kiekkokoko voi olla 27,5” tai 29”, riippuen kuskin mieltymyksistä koosta ja millaiseen ajoon pyörä on suunniteltu. XC-tyyppisessä ajossa 29” on yleisin vaihtoehto. Enduro- ja traili-ajossa näkee edelleen sekaisin molempia kiekkokokoja. Focus JAM EVO 29 on hyvä esimerkki kilpailukykyisestä pyörästä tässä kategoriassa. Lisäksi sähköpyörät tulevat mukaan vaihtoehtoihin. Jos ajoa haluaa nopeuttaa jalkoja käyttävän kauramoottorin lisäksi sähkön avulla, jäykkäperäiset maastosähköpyörät ovat yksi optio.


2018 Focus Rave Lite 29


2018 Focus JAM Evo 29

Noin 3 500 €

Sijoitettavan euromäärän kohotessa, vaihtoehdot lisääntyvät! Yli 3 000 € hintaluokassa on valinnanvapautta siinä määrin, että pyörästä saa varmasti mieleisen ilman kompromisseja. Hiilikuitu tapaa komponenttien lisäksi myös rugnoista. Pyörät ovat entistä kevyempiä ja komponenttipuolelta ei pitäisi löytyä mitään kompromisseja.

Kuten odottaa sopii, jo aktiiviharrastaja saa tällä hinnalla harrastuspeliä moneksi vuodeksi eteenpäin. Vaihtoehtona voi olla kisakireä ja höyhenkevyt XC-jäykkäperä, hyvä tai erinomainen XC-ajoon suunniteltu täysjousto tai enduro-/trail-pyörä. Osasarjoina ovat yleensä Shimano XT, Sram GX, X1 tai korkeampi. Hissitolpan tulisi olla itsestäänselvyys ja pyöristä pitäisi löytyä muutenkin osia, joita myydään erikseen myös kaupanhyllyllä, eikä suinkaan alennuskoreissa. Perinteisten pyörien lisäksi sähköistettyjen pyörien vaihtoehdot ulottuvat nyt myös täysjoustojen puolelle.

Hyviä esimerkkejä tämän hintaluokan pyöristä ovat 2018 Focus O1E PRO 29 ja 2018 Focus JAM C Lite 29. Sähkömalleista Focus JAM2 LTD 29” on puolestaan malliesimerkki..


2018 Focus Jam C Lite 29


2018 Santa Cruz 5010 AL S-kit

Yli 3 500 €

Hintaluokat jätetään tähän, sillä katto on juuri niin korkealla kuin kukkaronnyörejä on valmis raottamaan. Ostoksen lopullinen summa voi jäädä tämän hintaluokan tietämille tai olla lopulta jopa kaksinkertainen. Mikä lopullinen summa onkaan, pyörältä saa ja pitää odottaa paljon. Suoraan kaupan hyllyltä saatavien mallien lisäksi kokoonpanoa on usein mahdollista kustomoida mielensä mukaan.

Jousituksen puolelta pitäisi löytyä Rock Shoxin tai Foxin malliston yläpäätä tai jopa suoranaista huippua. Osasarjat ovat Shimanon toimittamana välillä XT ja XTR, kun taas Sramin puolella voi odottaa jo uutta 12-pykäläistä XX1 Eaglea. Ohjaintanko ja kammet ovat usein hiilikuitua ja tätä mustaa ihmeainetta saattaa löytyä myös vanteista.

Lyhyesti, tällä rahalla saa ja pitää odottaa vain parasta. XC-ajoa varten 2017 Focus O1E Team on malliesimerkki, kun taas rennommassa polkukaahailussa Santa Cruz Hightower tai Tallboy vetävät rastin kaikkiin mahdollisiin ruutuihin. Enemmän painvoimavoittoisesta ajamisesta kiinnostuneiden kannattaa tutustua puolestaan uuteen Nomadiin.


Tutustu Santa Cruz -mallistoon täältä


2018 Focus JAM2 PLUS sähköpyörä

Lopuksi

Ennen kaupoille suuntaamista kannattaa tehdä taustaselvitystä ja olla realistinen tulevan pyörähankinnan käyttötarkoituksesta ja mitä käytettävissä olevalla budjetilla on mahdollista saada. Asiantunteva myyjä osaa auttaa oikean pyörän valinnassa ja pystyy mahdollisesti vaihtamaan komponentteja pienestä lisämaksusta tai jopa kaupanpäällisiksi, jotta tuleva hankinta on juuri toiveiden mukainen.

Onnistuneita ostoksia!