Kaikki tuotteet Takaisin

11 syytä hankkia sähköpyörä!

9.5.2018 | 5min

#ebike #focusbikes #impulse #kalkhoff #shimanosteps #sähköpyörä

1) Täydellinen väline työmatkapyöräilyyn ja arkiliikkumiseen

Sähköpyörät ovat nykypäiväisessä kaupunki- ja taajamaympäristössä täydellinen väline nopeaan liikkumiseen ja matkantekoon. Ajaminen onnistuu perinteisen pyörän tapaan pyöräteillä ja kevyenliikenteenväylillä, mutta kertaluokkaa suuremmalla nopeudella ja/tai matalammalla sykkeellä! Autoja, moottoripyöriä ja mopoja hidastavat aamu- ja iltapäiväruuhkat eivät vaikuta sähköpyöräkuskin matkantekoon! Lisäksi optiona on julkisten kulkuneuvojen, kuten junien tai metron hyödyntäminen reitin varrella, aivan kuten perinteiselläkin pyörällä.

2) Ylämäet tasoittuvan kuin itsestään - jos haluat niin

Onko esimerkiksi työmatkan varrella inhottava mäki – tai ehkä useampi – joka laittaa huohottamaan ja kastelee ikävästi paidan selän? Töiden aloitukseen ei ole mukava saapua sen näköisenä, että alla olisi tunnin tempoajo. Sähköavustus tarjoaa apua tähänkin haasteeseen, sillä se vie mäestä kuin mäestä niin sanotusti pahimman terän. Sähköavustuksen määrää ja siten moottorin tehoa säätämällä voit päättää tarkalleen, että miten voimakkaita poljinliikkeitä ylämäen nousu edellyttää.

3) Vastatuuli on muisto vain

Löytyykö matkanvarrelta se yksi suora, peltoaukea tai järvenrantareitti, jossa tuuli tuntuu olevan aina vastaan? Jokainen pyöräilijä tietää, miten lannistava kova vastatuuli voi olla. Vaikka voimaa laittaisi polkimille tuntuvasti enemmän, se tekee nopeuteen parhaimmillaan vain marginaalisen lisäyksen. Sähköavustus ei poista tuulta tai käännä sen suuntaa, mutta jouduttaa kuitenkin etenemistä tuntuvissa määrin, aivan samalla tapaa kuin ylämäkienkin nousussa. Näin voit saapua määränpäähän ennen kaikkea nopeammin, mutta halutessasi myös melkein suihkunraikkaana.

Focus Bold²

4) Kuntoilumuoto

Vaikka sähköavustus helpottaa pyöräilijän työtä parhaimmillaan 250 watin edestä, se ei silti tarkoita, etteikö sähköllä avustettu pyöräily olisi hyvä kuntoilutapa! Keskinopeus on vain tuntuvasti suurempi eli saman matkan voi taittaa entistä nopeammin tai samassa ajassa voi ajaa entistä pidemmälle – sinä päätät. Kaikki sähköavusteiset pyörät soveltuvat myös ajettavaksi ilman moottorin avustusta tarpeen vaatiessa. Moottori ja akku tuovat lisäävät toki pyörän painoa, mutta voimansiirto toimii lähes samalla hyötysuhteella perinteiseen polkupyörän verrattuna.

 5) Liikunnan tuomat hyödyt

Sähköpyörällä ajaminen on kuntoilumuoto perinteinen pyöräilyn ja muiden liikuntamuotojen tapaan. Se laittaa happea liikkeelle ja hien virtaamaan siinä missä tavallinenkin pyörä – kuskin niin halutessa. Sähköpyörällä voi kehittää kestävyyskuntoa tavallisen pyöräilyn tavoin, mutta tuntuvasti korkeammalla keskinopeudella! Hyödyt eivät rajoitu pelkästään fyysiseen kuntoon, sillä sähköavusteisen lenkin jälkeen mieliala on korkealla, aivan kuten yleensäkin kuntoilun jälkeen. Kummasta saat paremman startin työpäivään? Ajamalla työmatkan ripeästi sähköpyörällä vai istumalla autossa aamuruuhkassa?

6) Hauskuuskerroin!

Sähköpyörällä ajaminen on ennen kaikkea hauskaa! Sähköavustus antaa aivan uudenlaisen vauhdintunteen säilyttäen silti polkupyörälle ominaisen ajotuntuman. Riippumatta siitä, että tapahtuuko ajo päällystetyillä asfalttiteillä vai teknisillä metsäpoluilla, jo ensikokeilu tapaa asettaa ajajan suupielet yläviistoon. Kokeile ja tiedät!

7) Monen tasoinen kuski voi ajaa samalla lenkillä

Sähköpyörät voivat lisätä parhaimmillaan pyöräilyn sosiaalista puolta ja yhteisöllisyyttä. Sähköavustus mahdollistaa usean eri tasoisen ajajan osallistumisen samalle ajokerralle niin, että haaste ja siitä syntyvä nautinto ovat kaikille sopivat. Harvassa – jos missään muussa – lajissa on mahdollista, että haasteet ovat samanaikaisesti sopivat niin aloittelijalle ja jo usean vuoden harrastaneelle.

8) Jokaiselle jotakin

Onko pyörän käyttösi suurelta osin tai ehkä kokonaan työmatkapyöräilyä? Nautitko erityisesti pitkistä, aina naapurikuntaa pidemmälle ulottuvista, viikonloppulenkeistä? Ajatko maastossa teknisiä polkuja ja haluat niihin pykälän verran lisää vauhtia? Oletko enduro- tai alamäkiajaja, jolla ei ole pääsyä hissillä varustettuun mäkeen? Sähköpyörä vetää rastin kaikkiin näihin kaikkiin ruutuihin! Sähköpyöriä on siis joka tilanteeseen ja tarpeeseen.

9) Uusi pyörätyyppi aktiiviharrastajan talliin

Aktiivipyöräilijälle sopiva polkupyörien noudattaa tunnetusti kaavaa n+1, jossa n vastaa nykyistä polkupyörien määrää. Sähköpyörä on yksi optio lisää esimerkiksi aktiivisen maastopyöräilijän talliin. Se mahdollistaa maastossa korkeammat, kisavauhtia vastaavat tai jopa sen ylittävät, ajonopeudet, entistä pidemmät lenkit tai laskumetrien keräämisen jalat tuoreena pitäen. Sähköpyörän voi avata monia uusia mahdollisuuksia myös pitkänlinjan harrastajalle ilman, että se korvaa perinteistä pyörää!

10) Ystävällinen lompakolle

Sähköavustuksen edellyttämät komponentit lisäävät luonnollisesti pyörän hintaan, mutta pidemmälle aikavälille jaettuna sähköpyörän hankinta- ja käyttökustannukset tekevät siitä hyvin edullisen hyötyajoneuvon tai harrastusvälineen. Parhaimmillaan sähköavustuksen hintaero on vain muutamia satoja tai korkeintaan reilun tuhannen euron verran. Täysi akun latauskerta maksaa puolestaan vain kymmeniä senttejä. Kun kustannukset jakaa koko pyörän käyttöiälle ja samalla huomioi ulkoilusta ja kuntoilusta saatavat hyödyt, sähköpyörä on lopulta edullinen ja hyvin perusteltavissa oleva hankinta!

11) Ympäristöystävällisyys

Perinteisen luomufillarin tapaan sähköpyörä on ympäristöystävällinen kulkuneuvo. Luonnollisesti sähköpyörän käytöstä ei aiheudu päästöjä ja ainoa ero perinteiseen pyörään on akun lataukseen kuluva energia. Vertailukohtaa antaa, että täysi akun lataus vastaa samaa energiamäärää, jonka kahvinkeitin kuluttaa noin tunnin aikana. Lisäksi yhden latauksen kantama voi olla jopa yli 200 km, riippuen käytettävän avustuksen määrästä. Vaikka sähköpyörät tulevat monessa eri mallissa ja värissä, ne ovat luonteeltaan vihreitä.

Tutustu laajaan sähköpyörä valikoimaamme!