Kaikki tuotteet Takaisin

Uudet Santa Cruzin mallit: 5010 ja Bronson!

24.7.2018

#5010 #Bronson #maastopyörä #Santa Cruz bicycles #täysjousto

Santa Cruzin suunnittelupöydän äärellä ollaan oltu ahkeria kuin joulupukin pajalla sesonkiaikaan! Suositut mallit 5010 ja Bronson uudistuivat molemmat heti uusitun Nomadin vanavedessä. Kaikkien mallien muutoksille ovat yhteistä pidempi rungon etupää, loivempi ja rauhallisen ajofiiliksen tarjoama ohjainkulma ja reilu pyörimistilan lisäys takarenkaalle. Teknisten uudistuksien ohella, rungot ovat viimeistelty Santa Cruzin tapaan varmasti päitä kääntävällä värityksillä ja hienoilla yksityiskohdilla.

Katsotaan tarkemmin, että mitä molempien mallien päivitetyt versiot pitävät sisällään, mikä on niiden otollinen elinympäristö ja miten uudistukset tuntuvat ajossa! Lue myös tästä lontooksi Santa Cruzin tuotepäällikön ajatukset uusista malleista.

5010 – ketterä polkuraketti

5010 on ollut alusta alkaen pyörätaituri Danny McAskillin valinta, mikä on lähemmän tarkastelun jälkeen ilmeistä. 130 milliä tasoittaa maaston epätasaisuudet ja suuremmatkin iskut hyvin, mutta vastaa silti terävästi niin polkemiseen kuin pumppaamiseen. Ketteryyden tunnetta lisää entisestään 430 millinen takahaarukka, jonka johdosta pyörän saa ylös bunny hoppiin tai manuaaliin lähes ajatuksen voimalla. Flip chipin avulla säädettävät 66,2° tai 66,5°ohjainkulma takaa puolestaan vakaan ohjauksen, vaikka vauhti ylittäisi taajamarajoituksen.


Santa Cruz 5010 C R-Kit plus

Santa Cruzin VPP-jousitusta on hienosäädetty edellisestä mallista entistä paremmin kuskin toimiin vastaavaan suuntaan kuitenkin niin, ettei VPP:lle ominaisesta epätasaisuuksien ja iskujen suodatuksesta ole tarvinnut tinkiä. Jousituksen progressiivinen vipusuhde yhdistettynä nykyaikaisiin ilmaiskareihin vastustaa myös pohjaamisia tehokkaasti karkeidenkin virhe- ja yliarviointien kohdalla. 130 milliä joustoa ei ole tuntunut ennen näin anteliaalta!

5010:n monikäyttöisyyttä lisää entisestään tilavan takahaarukan mahdollistamat rengas- ja kiekkovaihtoehdot. Rungossa on pyörimistilaa jopa 37 millisille vanteille istutetuilla 2,8” renkaille. Molempia malleja voi tilata valmistajalta tavallisilla 2.4" renkailla ja kapeammilla kehillä tai 2.6" plussa-renkailla ja leveämmillä kehillä oman mieltymyksen mukaan. Rengasvalinta on ennen kaikkea makuasia. Leveitä ja suurella ilmatilalla varustettuja renkaita suosiville 5010:n uusi versio on tästä syystä enemmän kuin varteenotettava valinta.

5010 on kolmeen sanaan tiivistettynä: nopea, hauska ja leikkisä. Vaikka kiekot eivät olekaan jatkuvasti suosiotaan lisäävää 29” halkaisijaa, 5010 on silti erinomainen valinta vaihtelevaan traili-ajoon. Samalla se ei jää kuitenkaan jalkoihin bike parkeissa tai enduroajossa, minkä ansiosta se on esimerkiksi Santa Cruzin tiimikuski Mitch Ropelaton valinta. Uusi 5010 on erinomainen valinta kuskeille, jotka ajavat niin sanotulla yhden pyörän taktiikalla!

Bronson – aina pahat mielessä

Bronson on suunniteltu vastaamaan entistä paremmin kaikkeen mahdolliseen pyörän päällä tapahtuvaan väärinkäyttöön. Voikin sanoa, että sillä on paljon yhteistä samaa nimeä kantavan elokuvan päähenkilön kanssa. Yhtäläisyys on niin osuva, että se pohtimaan, että tehtiinkö pyörä leffan pohjalta? Jos uutta Nomadia voi pitää V10:n pienempänä sisarena, Bronson seuraa heti perässä. Toisin sanoen siinä on paljon samaa perimää, josta on osoituksena esimerkiksi samanlainen jousituksen rakenne.


Santa Cruz Bronson C S-Kit plus Reserve

Uuden Bronsonin käyttötarkoitus selviää jo lukujen perustella. Loiva 65.4° ohjainkulma pitää ohjauksen rauhallisena niin bike parkissa kuin täysimittaisessa dh-vauhdissa. 150 milliä tehokkaasti toimivaa VPP-joustoa kesyttää kaikki tervaskantoa pienemmät esteet poluilta. Ajatuksen tavoin toimivan takajousituksen pariksi on sovitettu varmasti riittävä 160 millinen keula. VPP:lle ominaiseen tapaan, rungon tarjoama jousto on niin sanotusti poljettavaa tyyppiä, eli pyörä vastaa polkemiseen edelleen siinä määrin, että se on mielekäs matkakumppani vaikka pidemmilläkin lenkeillä.

Pienemmän sisarensa 5010:n tavoin, myös Bronsonin takahaarukka on mallia tilava, eli yhteensopivuus löytyy aina plussakoon renkaille asti. Pyörimistilaa luvataan tehtaan toimesta niin ikään 2,8” renkaille. Pelkästään rengas- ja kiekkovalinnalla pyörästä voi tehdä nopean kisalaitteen enduroon tai lähes polkupyörän vastineen monster truckille, jolla voi jyrätä eteenpäin

Aina yhtä trendikkään turkoosin lisäksi runkoa on saatavan myös mattaharmaassa värissä. Valinta on sinun, että haluatko erottua metsässä pidemmänkin matkan päästä vai sulautua maastoon lähes huomaamattomasti niin, että vain vapaarattaan rallatus paljastaa muille metsässä liikkujille, että jokin lähestyy kovaa vauhtia.

Oikea pyörä juuri minulle?

Uusi 5010 ja Bronson ovat entistä monikäyttöisimpiä, joten kyse ei ole mistään yhden tempun poneista. Tämän ohella molemmat pyörät ovat entistä paremmin elementissään vauhdikkaassa enduro- ja bike park -ajossa, mutta etenevät silti tehokkaasti polkemalla. Jos mietit vielä pyörien välillä, seuraava lista auttaa valinnassa:

Santa Cruz 5010 – valitse, jos…

  • Etsit monikäyttöistä traili-pyörää.
  • Haluat pyörän, joka on ketterä ja leikkisä käsitellä.
  • Et halua tai tarvitse pitkää joustomatkaa.
  • Ajat satunnaisesti bike parkeissa ja hissiavusteisesti.

Santa Cruz Bronson – valitse, jos…

  • Etsit monikäyttöistä pyörää, mutta enemmän enduropainotuksella.
  • Ajat säännöllisesti hissin kanssa, bike parkeissa tai enduro-tyylistä ajoa.
  • Etsit pyörää, josta eivät lopu ominaisuudet kesken tiukemmissakaan laskuissa.
  • Alamäkiominaisuuksien lisäksi pyörän tulee olla hyvä poljettava ja leikkisä käsitellä, vaikkapa Josh Brycelandin tyyliin!