Kaikki tuotteet Takaisin

Santa Cruz Hightower – todellinen jokapaikan kaksysi!

31.10.2018

#hightower #maastopyörä #Santa Cruz bicycles #täysjousto

Santa Cruzin Tallboy käänsi aikanaan katseita 29”-kiekoilla rullaavien all round -pyörien kategoriassa. Menevä ja ennen kaikkea vauhdissa viihtyvä geometria, sopiva määrä poljettavaa, mutta silti sametinpehmeää VPP-joustoa ja vaivattomasti rullaavat 29-tuumaiset kiekot, mitä muuta voi pyytää? Ei paljoa, etenkään Tallboyn ilmestymisen aikaan. Tunnetusti kehitys kehittyy ja Tallboy sai ajastaan niin kattavan päivityskierroksen, että uusi runko nimettiin kokonaan uudestaan – Hightower oli syntynyt.

Santa Cruz Hightower

Tallboy LT:llä ja sen manttelinperijä Hightowerilla on yhteistä 135 millimetriä VPP-joustoa, mutta siihen oleelliset yhtäläisyydet loppuvatkin. Hightowerin ohjainkulmaa loivennettiin peräti 2,5 astetta ja takahaarukkaa lyhennettiin 15 milliä. Tuloksena on vauhdissa viihtyvä mitoitus, joka on kuitenkin edelleen ketterä(ohjainkulma 67 astetta). Nykyaikaisen ilmaiskarin ja VPP-jouston antama tunnokkuus on säilytetty Hightowerissa hyvin, mikä mahdollistaa bunny hopit kokonaisten juurakkojen yli, nopeat käännökset mutkissa ja jos taidot riittävät, vaikka Macaskillin-tyyliset manööverit.

Kuten olettaa sopii, Hightower on varustettu kaikilla ominaisuuksilla, mitä nykyaikaiselta trailipyörältä voi odottaa: Boost-mitoituksella oleva takanapa, yhteensopivuus 27,5-tuumaisille plussakoon renkaille, 135mm VPP-joustoa ja täysin yhden eturattaan ympärille suunniteltu voimansiirto. Cruzille ominaiseen tapaan, keskiö on kierteellistä mallia, mikä poistaa mielenterveyttä uhkaavat nitinät ja natinat sekä tekee huollosta ja vaihtamisesta helppoa. Jos ajo on nopeatempoista, mutta samalla sopivan rentoa etenemistä alamäistä ja poluista nauttien, Hightower on oiva valinta - ellei paras?

Santa Cruz Hightower LT

Jo alkuperäisen Hightowerin lanseerauksesta lähtien oli runsaasti puhetta ja spekulointia, että miten railakkaaseen ajoon pyörästä olisi. Tai vielä parempaa, millainen väline se olisi endurossa pidemmällä joustomatkalla? Santa Cruzilla tarkkaillaan tiiviisti uusia tuulia ja kuskien toiveita, joten projektia lähdettiin viemään eteenpäin protovaiheesta aina täyteen tuotantoon.

LT-liite tulee lontoonkielen sanoista long travel. Mitä tapahtuu, kun kyseinen liite lisätään Hightowerin nimen perään? VPP-jousituksen tarjoama joustomatka kasvaa 150 milliin, ohjain- ja satulakulmat loivenevat puoli astetta. LT-mallin pidempi joustomatka ja geometriamuutokset ovat saavutettu uusilla linkuilla ja päivitetyllä takakolmiolla, sillä molemmat Hightower-mallit jakavat saman eturungon.

Syyt pidempään joustomatkaan ja loivempiin kulmiin löytyvät Hightower LT:n juurilta, jotka ovat syvällä endurossa. LT kehitettiin alun perin yksinomaan kisaamista varten aina korkeimmalla tasolla, eli Enduro World Seriesissä asti. Uusi, pidempi ja varmajalkaisempi Hightower olikin Santa Cruz-Sram -endurotiimin ilmeinen valinta heti ilmestyessään 2017 kaudella. LT on rakennettu vauhti mielessä ja kohdilleen säädetyllä jousituksella se on kotonaan niin Ranskan Alpeilla ja EWS-kisoissa ympäri maailmaa, mutta yhtä lailla myös viikonloppulenkeillä hyvän poljettavuutensa ansiosta.

Valinnan vaikeus

Viimeisenä taklattavana ongelmana on enää kysymys, että kumpi malli? Tyypillisessä suomiajossa kumpi tahansa malli, LT-liittellä tai ilman, on osuva valinta. Ei olekaan sattumaa, että Hightower on suosituin Santa Cruzin malli kotimaisilla poluilla. Tarkemman ja lopullisen vastauksen saa, kun kysyy itseltään, että millaisessa ja ennen kaikkea millä jyrkkyysasteella varustetussa maastossa itsensä useimmiten pyörän kanssa löytää. Vaikka alkuperäisellä Hightowerilla ajaa iloisesti myös bike park -ajelut ja LT-mallilla pidemmätkin xc-lenkit, oikea väline oikeassa tarkoituksessa tuo parhaan lopputuloksen ja iloisen mielen.

Valitse Hightower, jos:

  • Etsit monipuolista traili-pyörää, joka suoriutuu tasamaalla, ala-ja myös ylämäissä.
  • Haluat pyörän, joka ei tunnu ylimitoitetulta pidemmilläkään maastolenkeillä.
  • Haluat mahdollisuuden käyttää plussakoon
  • Et aja säännöllisesti bike parkeissa.
  • Suomen suosituin traili-pyörä!

Valitse Hightower LT, jos:

  • Etsit traili-pyörää painovoimafokuksella, joka ei pelästy vaativassakaan maastonkohdassa.
  • Suuri osa ajosta on enduro-tyylistä tai ajat usein bike parkeissa.
  • Haluat pyörän, joka on kotonaan hyvin vaihtelevassa ajossa aina hissimäestä maastolenkkeihin.
  • Haluat pyörän yksinomaan 29-tuumaisilla kiekoilla ja pitkällä joustolla.

Runkosetit ja pyörät ovat saatavana niin Carbon C- kuin kevyempänä Carbon CC -mallina. Tule tutustumaan ja koeajolle!