facebook_pixel

Ostamassa nopeutta – Cervélo P2- ja P3-pyörät!

30.1.2019

#cervelo #cervelo P2 #cervelo P3 #triathlon #triathlonpyörä

Kun puhutaan triathlon-pyöristä, Cervélo-pyörävalmistaja pitää lähes legendaarista statusta. Vuonna 1995 perustetulla merkillä on pitkät perinteet maantiellä ja radalla, mutta ennen kaikkea se tunnetaan ilman kompromisseja suunnitelluista triathlon-pyöristään. Kanadalaisen merkin toi viimeistään kaikkien aika-ajajien ja triathlonistien tietoisuuteen ilmestymisen hetkellään ja edelleen katseita kääntävä P5X, joka tarjosi innovatiivisuudellaan selvän kilpailuedun aerodynamiikkansa ja ajoasennon säädettävyyden ansiosta. Futuristisen näköisen P5X:n ohella Cervélolla on myös perinteisemmän näköistä tarjontaa, nimittäin P2- ja P3-mallit.

P2 – nopeutta sopuhintaan

P2 on erinomainen valinta aika-ajoon ja triathloniin ajajalle, joka etsii hyvää suorituskykyä kohtuulliseen hintaan. P2 jakaa runkoa myöten paljon samoja teknisiä ratkaisuja sen sisaren P3:n kanssa. Näitä ovat muun muassa: mahdollisimman matalan ajoasennon mahdollistava Pro Fit -säätösysteemi ja Cervéloille ominainen yhdistelmä jäykkyyttä ja ajomukavuutta.


2019 Cervelo P2 Rim 105 7000

Tasamaalla ajaessa eniten etenemistä vastustava voima on ilmanvastus. Insinöörit Cervelon suunnittelupöytien ääressä ovat tiedostaneet tämän merkin alkutaipaleesta lähtien. Vuosikymmenten tiivistetty tietous aerodynamiikasta on tiivistetty P2:en, josta ovat osoituksena tiiviiksi mitoitettu takarenkaan ja satulaputken väli, rungon sisälle piilotetut vaijerinkuoret ja TRUEAERO™-tekniikalla tehty putkien muotoilu.

P2-malli on varustettu japanilaisjätti Shimanon 105-osasarjalla, joka jakaa paljon samoja piirteitä, josta maan autoteollisuus on tunnettu. Näitä ovat varmatoimisuus, erinomainen hinta-laatusuhde ja kyky kuljettaa lähtöpisteestä määränpäähän (siis startista maaliin) tekemättä siitä numeroa. Ei ole sattumaa, että 105-osasarjoja näkee teillä lähes yhtä paljon kuin Toyotan autoja.

P3 – aktiiviharrastajan valinta

No wasted effort ja less drag, more speed ovat P3:n tunnuslauseita! Vaikka P3 ei jaa samaa eksoottista – tai jopa Batman-tyylistä – rungon muotoilua P5X:n kanssa, sen aerodynamiikka on optimoitu huippuunsa. Ajomukavuuden ja aerodynamiikan ohella runko on tehty keskiön alueelta P2:n tapaan mahdollisimman jäykäksi Cervélon kehittämällä BBRIGHT™-muotoilulla. Keskiötä ympäröivien viisto-, satula- ja takahaarukan alaputkien kasvatettu halkaisija lisää jäykkyyttä ilman merkittävää painon lisäystä.

2019 Cervelo P5X Disc Dura Ace Di2 9180

Runko on tunnetusti pyörän sydän, mutta se tarvitsee ympärilleen veroisensa komponentit. Etuhaarukka on jäykempi ja kevyempi verrattuna P2:ssa olevaan malliin ja lisäksi kiekoissa sekä ohjaintangossa on eroa. Kokonaisuuden viimeistelee P3:n tapauksessa Shimanon Ultegra-osasarja, josta voi valita perinteisen mekaanisen tai sähkötoimisen version. Riippumatta siitä, että vaihtuvatko vaihteet sähköllä vai vaijerilla, P3:lla ilmanvastus on matala ja keskinopeus korkea! Arvostettu Triathlete-lehti onkin kirjoittanut P3:sta seuraavasti:

”Siirtyminen vanhasta mallista uuteen versioon määrittää uudet standardit ja odotukset triathlon-pyörän suorituskyvylle sekä toiminnallisuudelle.”

2019 Cervelo P3 Rim Ultegra Di2 8060

Miksi valita Cervélo?

Ei ole sattumaa, että Cervélon pyörät ovat Havaijin Ironmanin kisaajien ylivoimaisesti suosituin valinta reilulla marginaalilla. Cervéloita näkee Konan vaativalla ja vaihtelevista tuulioloistaan tunnetulla pyöräosuudella jopa tuplasti seuraavaksi yleisimpään valmistajaan verrattuna. Sattumalla ei ole tässä tilastossa sijaa, sillä Havaijin kilpailuun ei lähdetä millään muulla kuin parhaalla mahdollisella kalustolla.

Suorituskykyedun lisäksi Cervélon rungot tunnetaan laadustaan ja ne tulevat elinikäisellä takuulla ensimmäiselle omistajalle. P2 tai P3 voikin olla parhaimmillaan elinikäinen ostos.

Tule tutustumaan pyöriin liikkeessämme tai varaa suoraan aika ammattitaitoiseen bikefittiin!