Kaikki tuotteet Takaisin

Santa Cruz Megatower – paljon odotettu pitkäjoustoinen 29!

19.3.2019

#megatower #santa cruz

Santa Cruzin pajalla ollaan oltu jälleen kerran ahkeria! Enduro- ja traili-kuskeja hellitään uudella pyörämallilla, joka on kenties viime vuosien odotetuin uutuus – nimittäin pitkäjoustoinen 29-tuumainen enduro- ja trailipyörä! Santa Cruz teki vahvan pelinavauksen 29”-pyörien puolella legendaarisella Tallboylla. Pian sen jälkeen seurasivat Hightower ja siitä jalostettu LT-malli. Mitä saadaan, kun joustomatka pidennetään Hightowerin 135 millistä aina 160 milliin asti? Tietenkin Megtower! Joustomatkan pidennyksen ohella Megatowerin runkogeometria on viimeistä huutoa ja se jakaa V10:sta inspiraation saaneen jousituksen rakenteen, joka on nähty jo Nomadissa ja Bronsonissa.

Santa Cruz Megatower C R-Kit

Strategiset speksit
Megatower on saatavana hiilikuituisina C- ja CC-runkomalleina. Eroina malleissa on CC:ssä käytetty korkealaatuisempi hiilikuitu ja sen johdosta hieman kevyempi paino. Joustomatkaa on takana jo aiemmin mainitut 160 milliä ja samaa joustomatkaa suositellaan myös keulaan. Jousitus on Santa Cruzin tunnetuksi tekemä VPP-systeemi, joka on toteutettu Megatowerissa V10:n tapaan kiinnittämällä iskari alalinkkuun. Jousitus on ilmaiskarin ohella yhteensopiva myös kierrejousellisen mallin kanssa.

Rungossa on nykytrendien ja -vaatimusten mukaan tilaa juomapullotelineelle. Keskiö on kierteellinen, mikä takaa helpot huollot ja pitää natinat sekä kitinät loitolla. Kuten olettaa sopii, keskiön alta löytyy ISCG-05 -kiinnitys. Rungossa on tilaa 36 hampaiselle eturattaalle, mikä riittää varmasti kovemmankin betonireiden tarpeeseen.

Viimeistely on totuttuun tapaan huippuluokkaa, josta ovat osoituksena iskaria suojaava lokari, viistoputken suoja ja ketjun ääntä vaimentava uritettu takahaarukan suoja. Runko ja laakerit tulevat lisäksi elinikäisen takuun kanssa!

Geometria – sopivasti uutta ja vanhaa
Megatowerin runkogeometria on sopivan moderni, mutta ei silti överi. Etupää on pidentynyt L-koossa anteliaaseen 470 millimetrin reach-mittaan. Satulaputken pituus on kuitenkin samassa rungossa vain 430 milliä, mikä mahdollistaa vaikkapa 170 millisen dropperi-tolpan käytön. Pyörän säkäkorkeus pysyy samalla mukavan matalana, mikä tekee siitä ketterän käsitellä.

Ohjainkulma on leppoisat 65 astetta ja satulakulma on jyrkennetty noin 76 asteeseen. Jyrkkä satulakulma ja kasvanut reach-mitta asettavat kuskin mukavasti pyörän keskelle, mikä helpottaa ylämäkien kiipeämistä ja mikä tärkeintä – antaa lisää vakautta vauhdikkaimpiinkin laskuihin.

Keskiön korkeutta voi säätää erityisellä flip chipillä, jota kääntämällä keskiö laskee tai nousee -/+3,5 mm. Keskiön laskeminen voi tulla kyseeseen esimerkiksi, jos runkoon haluaa sovittaa suositusta pidemmän keulan. Toinen merkittävä säätö löytyy takahaarukasta. Dropoutissa oleva flip chipin käännöllä saadaan 10 millin säätövara takahaarukkaan. Haluatko pyörästä herkästi käyttäytyvän, ketterän tai jopa leikkisän? Aseta flip chip takahaarukan lyhyempään asentoon! Jos puolestaan kovan vauhdin stabiliteetti ja vakaus ovat korkeammalla prioriteettilistalla, käytä pidempää asentoa.

Millaiseen ajoon?
Megatower täyttää paljon kysytyn paikan Santa Cruzin mallistossa. Pitkäjoustoinen 29”-pyörä soveltuu tavoitteelliselle endurokuskille kisaamiseen niin kotimaassa kuin sen rajojen ulkopuolella. Santa Cruzin pyörät eivät ole kuitenkaan niin sanottuja yhden tempun poneja, sillä VPP-jousitus on tunnetusti erittäin hyvä poljettava, mikä tekee Megatowerista trailipyörän, joka ei osoita armon merkkejä haastavimmassakaan kivikossa.

Jos tunnistat itsesi seuraavista kohdista, Megatower voi olla juuri sinun pyöräsi:

1) Endurokisailua jo jonkin verran tehnyt tai sitä aloitteleva kuski. Megatower on takuuvarmasti kilpailukykyinen laite, asettui viivalle sitten Suomi Cupissa tai ulkomailla.
2) Etsit pyörää alkavan kauden bike park- ja hissipyöräilyyn. Ominaisuudet eivät lopu Megatowerista kesken ja sillä ei jää jalkoihin vaativimmillakaan pätkillä. Etsit pyörää sitten bermi- ja hyppypätkille tai teknisemmille laskuille, Megatower vastaa kutsuun!
3) Haluat trailipyörän, joka liikkuu tasaisella ja ylämäessä, mutta jättää ajokaverit peränpitäjiksi alamäissä. VPP-jousitus on tunnetusti erinomainen polkea ja Megatower soveltuu siksi myös traili- ja polkuajoon.

Tule tutustumaan paikan päällä heti kun pyöriä on saatavilla! Tai vielä parempaa, varaa ja osta omasi ennakkoon!