facebook_pixel

Pyörän keväthuolto – itse tehtävät ja ammattilaiselle jätettävät huoltotyöt

11.4.2019

#Polkupyörän huolto #Pyörähuolto

Kevään koittaessa on aika hakea uskollinen kaksipyöräinen varaston tai tallin perukoilta. Jotta pyörä toimii halutusti – tai sillä pääsee edes liikkeelle – huoltotoimet ovat todennäköisesti tarpeen. Tässä jutussa on listattuna yleisimmät tarkastukset ja huoltotoimet, jotka on hyvä tehdä ennen poluille tai sepelistä puhdistetuille asfalttiteille suuntaamista. Jos lukeudut siihen fanaattiseen pyöräilijöiden ryhmään, joka ajaa läpi talven kaihtamatta pahimpiakaan pakkasia tai loskakelejä, tästä tekstistä on hyötyä myös sinulle, sillä ympärivuotinen ajo laittaa pyörän kuluvat osat entistä suuremmalle koetukselle.

Ennen matkaan lähtöä

Toisin kuin viinit, pyörä ei parane odottaessaan varastossa talven päättymistä. Ennen ajoon lähtöä on syytä tarkistaa muutama oleellinen komponentti ja seikka pyörän toimintakuntoisuuden varmistamiseksi.

Rengaspaineet. Syksyllä tai vielä talvellakin renkaisiin lisätty ilma on tunnetusti ohuempaa (johtuuko auringonpaisteen puutteesta?), minkä vuoksi se myös karkaa renkaista nopeammin. Rengaspaineet tuleekin tarkistaa vähintään näppituntumalla tai vaikkapa jalkapumpun painemittarilla. Kaupunkiajossa käytetään 2,5-4 bar paineita, maantiellä 4-6 baria ja maastossa 1,6-2,2 baria. Jos SI-järjestelmän painetta ilmaisevat yksiköt ovat hepreaa, rengas tarvitsee todennäköisesti ilmaa, jos sitä saa painettua sormin tuntuvasti kasaan.

Ketjut. Jos ketjun liike on yhtä taipuisaa kuin kuskin liikkeet puolenpäivän mittaisen pyörälenkin jäljiltä, ne vaativat vähintään voitelua. Varma merkki ketjuöljyn tarpeesta on, jos ketjut pitävät kitisevää ääntä. Kuiva ja mahdollisesti vielä likainen ketju antaa kaikkea muuta kuin miellyttävän ajotuntuman, kuluttaa voimansiirtoa nopeasti ja viestittää myös, että pyörän omistajan käyttämä huoltotaktiikka muistuttaa lähinnä heitteillejättöä. Voitele kuiva ja mahdollisesti äänekäs ketju asianmukaisella ketjuöljyllä (vinkki: CRC ei lukeudu niihin) ja pyyhi ylimääräiset pois rättiä käyttäen tai puhdista ketju kauttaaltaan ennen voitelua. Voiteluaineesta on hyötyä vain ketjun nivelissä ja kaikki pintaan jäävä voiteluaine ainoastaan kerryttää epäpuhtauksia.

Jarrut. Polkupyörän jarrut ovat tunnetusti vauhdin surma, mutta myös pakollinen komponentti oman ja muiden tienkäyttäjien liikenneturvallisuuden kannalta. Varmista pyörävarastossa ja vielä ennen matkaan lähtöä parkkipaikalla tai pihassa, että jarrut toimivat ja myös hidastavat pyörän vauhtia. Grippiin asti painuva jarrukahva, rispaantunut jarruvaijeri tai puhki kuluneet jarrupalat ovat ehdoton no go. Hyvin toimivat jarrut hidastavat vauhtia sen sijaan, että kahvojen painelu  tarjoaa vain tekemistä omalle onnettomuuspaikalle saapumista odottaessa.

Muista tarkistaa myös seuraavat asiat

Kun pyörän eteenpäin suuntautuvalle liikkeelle ja ajoturvallisuudelle välttämättömät seikat on saatu alta pois, voidaan siirtyä eteenpäin.

Vaihteet. Vaihteiden toiminta ei ole välttämätön pyörän käyttämiselle, mutta huonosti toimivat vaihteet voivat johtaa ajokokemukseen, jonka johdosta pyörä päätyy uudestaan varaston perälle odottamaan seuraavaa kevättä. Tarkista vaihteiden toiminta nostamalla takarengas ilmaan, pyöritä kampia ja käy vaihteet läpi. Tee sama myös ajossa. Mitään ei ole todennäköisesti rikkoutunut pyörän seisoessa, mutta vaihdevaijeri voi olla kuivunut tai venynyt. Säädä vaihteet tarvittaessa ja tarkista samalla, että vaihtajankorvake on suora. Säätötoimet on hyvä tehdä etukäteen, eikä vasta sen jälkeen, kun polvi on päätynyt kontaktiin ohjainkannattimeen kanssa vaihteen hyppäämisen seurauksena.

Ohjaamo. Ohjainlaakerin tulee pitää ohjaus herkkänä ja välyksettömänä. Tarkista ohjainlaakeri klapin varalta ja myös, että se ei muistuta autopilottia. Tarkista samalla ohjainkannattimen ja -tangon kiinnitysruuvien kireys. Näitä asioita ei tule ajatelleeksi ennen kuin jokin ohjaamosta antaa myöten, mikä päättyy harvoin hyvin.

Kun ammattiapu on tarpeen

Vaikka näppärä kotimekaanikko ja tee-se-itse-mies selviytyykin useimmista pyörän korjaukseen sisältyvistä töistä, toisinaan on parasta kääntyä ammattiavun puoleen. Tähän on listattuna huoltotoimia, jotka on parasta teettää pyöräliikkeessä etenkin, jos ei tunne omistavansa mustaa vyötä pyörän korjauksessa.

Kiekkojen rihtaus. Jos kiekko heittää siinä määrin, että etu- tai takahaarukan tila alkaa olemaan kortilla, se tarvitsee rihdata. Ja mielellään rihtaus olisi hyvä tehdä jo paljon tätä aiemminkin. Sama pätee myös katkenneisiin tai löysällä oleviin pinnoihin. Rihtaaminen ei ole salatiedettä, mutta se vaatii kokemusta ja asianmukainen rihtauspukki helpottaa hommaa moninkertaisesti. Jos et tiedä mitä kiekon rihtauksessa pitäisi tehdä, et halua opetella ja ennen kaikkea haluat välttyä oppirahojen maksulta, tuo kiekko suosilla liikkeeseen.

Keula- ja iskarihuollot. Useimpien joustokeulojen alajalkojen huollon ja voiteluöljyjen vaihdon pystyy tekemään itse perustietämyksellä ja -työkaluilla. Vaimennuspuolen huolto ja öljynvaihto edellyttää sen sijaan tarkkaa tietämystä ja erikoistyökaluja. Tästä syystä keula on parasta huollattaa liikkeessä. Takaiskareiden kohdalla valtuutetun huoltopisteen puoleen kannattaa kääntyä vielä aiemmin, sillä niitä pystyy huoltamaan harvoin itse puhtaanapitoa ja voitelua lukuun ottamatta.

Jarrujen ilmaus. Onko levyjarrujen jarrupalojen ja -levyn jämäkkä kontakti muuttunut tuntumaltaan lähinnä kumipalloa muistuttavaksi? Se tarkoittaa, että jarruissa on todennäköisesti ilmaa. Kaiken lisäksi jarrut voivat hörpätä ilmaa myös seisoessaan, eli kumimainen jarrukahvan tuntuma voi olla hyvinkin vastassa talvitauon tai pakkasilla ajamisen jäljiltä. Lähes kaikki jarrut ovat ilmattavissa kotikonstein, mutta toimenpide on kaikkea muuta kuin siisti tai helppo ilman asianmukaista ilmaussarjaa. Jos tiedät ilmaavasi jarrut useasti, sellaisen hankkiminen voi olla kannattava satsaus. Muussa tapauksessa ilmaus on parasta jättää pyörämekaanikkojen vastuulle.

Tai sitten tuo pyöräsi huoltoon ja voit olla varma, että koko lista on käyty puolestasi ja kerromme, jos jokin osa on kulunut ja kannattaa vaihtaa uuteen ennen suurempaa remonttia! Varaa huolto hyvissä ajoin tai vielä parempaa - teetä huolto talvella!