facebook_pixel

Uusi Hightower 2 on Santa Cruzin odotetuin 29”-pyörä!

4.7.2019

#maastopyörä #santa cruz #santa cruz hightower 2 #trailpyörä #täysjousto

Santa Cruzilta on tullut jälleen uusi 29”-pyörä, vaikka pöly on ehtinyt hädin tuskin laskeutua vain hetki sitten julkaistun Megatowerin jäljiltä. Ja mikä parasta, kyseessä ei ole mikä tahansa pyörä, vaan päivitetty versio huippusuositusta Hightowerista! Runko on laitettu lähes kokonaan uusiksi, sillä yhteistä edeltävän version kanssa on vain 29-tuuman kiekkokoko.

Täysin uusi runko

Kuten edeltä jo tuli ilmi, uuteen Hightoweriin tehdyt muutokset ovat kaikkea muuta kuin kosmeettisia. Joustomatkan ja jousituksen ohella (lisää myöhempänä), runko on pidentynyt kauttaaltaan samalla, kun keulakulma on loiventunut 65,5 asteeseen.

Uusi Hightower on todellinen maastopyörien sveitsiläinen linkkari, sillä se soveltuu yhtä lailla endurokisaamiseen kuin leppoisiin päivälenkkeihin. VPP-jousitus on tunnettu erityisen hyvin erinomaisesta poljettavuudestaan ja 140 millin joustomatka antaa pitoa vauhdikkaimmassakin ajossa ja tasoittaa suurimmatkin iskut.

Muilta osin Hightower on taattua ja tunnettua Santa Cruz -laatua, jossa on hyödynnetty pitkälle kehitettyä hiilikuituosaamista. Runkoja saa alumiinisena ja hiilikuidusta valmistettuna C- tai CC-malleina. Keskiö on kierteellistä mallia, viistoputkessa on suoja kiveniskemiä vastaan, takahaarukka on suojattu ketjuniskuilta ja lisäksi rungon sisäiset vaihdevaijerin ja jarruletkujen viennit ovat toteutettu erityisiä käytäviä pitkin – rakenne, jonka Santa Cruz alun perin kehitti. Kaiken hyvän lisäksi, koko komeus tulee elinikäisen takuun kanssa!

Pidempi joustomatka ja uusi jousitus

Uuden Hightowerin joustomatka on kasvatettu 140 milliin samalla, kun VPP-jousituksen päässä oleva iskari on siirretty alemmaksi runkoon alamäkipyörä V10:n tapaan. Ensimmäisenä osakseen vastaavan käsittelyn sai Bronson, jonka jälkeen samainen design on levinnyt kaikkiin pitkäjoustoisiin runkoihin.

Hightowerin takapää muodostaa mainion taisteluparin nykyaikaisten ilmaiskarien kanssa. Jousitusta on muutettu hivenen lineaarisempaan suuntaan, jolla on haettu äärimmäisen hyvää pitoa ja ajomukavuutta kuitenkin ilman, että jousitus pohjaa voimakkaasti isoimmissakaan iskuissa.

Alhaalle runkoon sijoitetut linkut ja iskari madaltavat pyörän painopistettä, jolla on tuntuvasti hyödyllisiä vaikutuksia ajo-ominaisuuksiin. Samalla etukolmiossa jää tilaa aina yhtä tärkeälle juomapullolle tai työkalusäilölle.

Strategiset mitat

Hightower seuraa moderneja trendejä runkomitoituksen osalta. ”Pitkä, matala ja loiva” ovat nykyaikaisten maastopyörien runkomitoituksen mantra, johon Santa Cruzin uutuus sopii erinomaisesti. Hightower onkin tähän asti pisin Santa Cruzin trail-ajoon tarkoitettu pyörä. L-koossa reachia on anteliaat 473 milliä samalla, kun ohjainkulma asettuu 66,5° asteeseen. Satulakulma on niin ikään entistä jyrkempi 76,8°, joka asettaa kuskin mukavasti tehokkaaseen ajoasentoon pyörän keskelle.

Miten uusi Hightower vertaa esimerkiksi 20 milliä enemmän joustavaan Megatoweriin? Tai sitten pienemmällä 27,5-tuumaisella kiekkokoolla rullaavaan Bronsoniin? Arvailun voi jättää sikseen, sillä kokosimme kaikkien uutuusrunkojen mitat (L-koossa) samaan taulukkoon, josta vertailun tekeminen on äärimmäisen helppoa!

Koeaja, niin tiedät!

Uusi Hightower on Santa Cruzin monipuolisin ja suomimaastossa kenties myös nopein pyörä! 140 milliä VPP-joustoa, über-moderni mitoitus ja Santa Cruzin tunnettu viimeistely eivät jätä enää toivomisen varaa.

Varaa omasi tai tule tutustumaan liikkeeseen tai vaikkapa koeajolle!

Etsitkö mahdollisesti lyhyempijoustoista runkoa, joka soveltuu kisakireäksi XC-pyöräksi? Tsekkaa uusi Blur! Pidempää joustoa etsivälle painovoimapyöräilijälle Megatower, 170 milliä joustava Nomad tai peräti alamäkitykki V10.