facebook_pixel

Santa Cruz Tallboy tekee paluun!

21.8.2019

#maastopyörä #santa cruz #Santa Cruz bicycles #tallboy 4

Tallboy aloitti Santa Cruzin matkan nykyään standardina pidetyssä 29-tuuman kiekkokoossa. Vuonna 2009 päivän valon nähnyt Tallboy 1 piti sisällään 100 milliä VPP-joustoa. Vaikka joustomatka on venynyt uudessa Tallboy-rungossa vain 20 milliä pidemmäksi eli 120 milliin, pyörät eivät voisi olla paljoa erilaisempia. Kuten sanonta kuuluu, kehitys kehittyy ja Tallboy-mallin oli korkea aika hypätä kyytiin mukaan. Lue pidemmälle ja tiedät, että mistä tämän hetken ehkä kyvykkäin, mutta silti samalla hauskin trailipyörä on rakennettu!

Täydellistä trailipyörää etsimässä

Mistä hyvä tai peräti täydellisyyttä hipova trailipyörä on rakennettu? Sen tulee ensinnäkin olla hyvä poljettava, sillä päivälenkeillä ei ole tunnetusti hissiavustusta tarjolla. Samalla joustoa pitäisi olla sen verran, että kivikkoisempikaan alamäki ei olisi täysi kauhun paikka. Lisäksi runkomitoituksen tulee palvella niin ylämäkien kiipeämistä kuin vauhdikkaita laskuja – siitähän trailiajossa on lopulta kyse.

Kiekkokokoa voi pitää osaksi makuasiana, mutta 29-tuumaiset kiekot ovat yleistyneet kaikissa pyörätyypeissä hyvästä syystä. Suurempi renkaan ulkohalkaisija ja rullaa paremmin epätasaisuuksien yli kasvanut kontaktipinta tarjoaa enemmän pitoa. Lisäksi, kun runkogeometria on saatu pelaamaan yhteen suuremman kiekkokoon kanssa, haittapuolia joutuu etsimään toden teolla.

Uusi Tallboy vetää rastit näihin kaikkiin ruutuihin ennen näkemättömällä kombinaatiolla. Se ei ole Blur XC:n tapaan täysiverinen XC-kisapyörä, mutta vaikkapa Tahkon valloitus onnistuu sillä takuuvarmasti. Kalusto (ja myös kuski) ei kuitenkaan kalpene ensimmäisen alamäen tullessa ja pyörä kestää vaikkapa satunnaisen bike park -päivän tai vauhdin kokeilun kotimaan Enduro Cupissa.

Lisää millimetrejä ja uusi iskarin paikka

Uuden Tallboyn takajousitus on asetettu 120 millimetriin. Lukujen tuijottamiseen sijaan on tärkeämpää, että miten joustomatka käytetään. Alas keskiön naapuriin siirretty iskari ja uudelleen suunniteltu VPP-linkusto – hoito, jonka Bronson, Hightower 2 ja Megatower ovat jo saaneet – tuo juuri halutun kombinaation poljettavuutta, pintaherkkyyttä ja progressiivista vaimennusta.

Alas sijoitettu iskari ja linkut laskevat pyörän painopisteen mahdollisimman alas, mikä parantaa ajo-ominaisuuksia kautta linjan aina mutka-ajosta vakauteen kovavauhtisilla osuuksilla. Parannukset eivät ole tulleet itsestään, vaan ne ovat vaatineet tinkimätöntä kehitystyötä. Santa Cruzin insinööriosastolta sanotaankin, että satulatolpan alaosassa oleva iskaritunneli olisi ollut mahdoton valmistaa hiilikuidusta vain muutama vuosi takaperin. Uusia valmistustekniikoita hyödynnetään heti, kun ne ovat saatavilla. Vaikka tila on keskiön ja voimansiirron alueella kortilla, takahaarukkaan on silti saatu raivattua tilaa jopa 29x2,6” renkaille asti.

Pidentynyt takapään joustomatka pyytää luonnollisesti vastaavaa leikkikaveria myös eteen. Tallboyn keulan mitta on kasvatettu 130 milliin, mikä tuo mainion yhdistelmän suorituskykyä kovempaankin vauhtiin, mutta pyörä säilyttää silti poljettavuuden ja iskukyvyn vaikka marathon-ajossa. Mikään ei estä speksaamasta pyörää lyhyemmälle 120 millin keulalle, mutta yleiskäyttöön valmiiksi speksattu 130-millinen keula on oiva vaihtoehto.

Moderni ja säädettävä geometria

”Pitkää, loivaa ja matalaa.” Nämä kolme adjektiivia toistuvat jatkuvasti nykyaikaisten maastopyörien mitoituksessa ja ei suotta, sillä kombinaatio yksinkertaisesti toimii.

Loiva ohjainkulma rauhoittaa menoa erityisesti kovavauhtisessa ajossa, helpottaa eturenkaan nousemista epätasaisuuksien päälle sen sijaan, että niiden taakse jäätäisiin jumiin tai kuski jatkaisi matkaa yksistään pyörän jäädessä paikalleen. Pitkä reach-mitta ja akseliväli tuovat samaa vaikutusta eli vakautta. Loiva ja pitkä pyörä on kaikin puolin rauhallinen ajettava ja viihtyy vauhdissa ja hyvin valituilla mitoilla hidas puunkiertokin onnistuu ongelmitta. Matala runko tekee ihmeitä pyörän käsittelylle ja ketteryydelle niin, että sen päällä liikkuminen onnistuu helposti. Yksi syy jatkuvasti madaltuville rungoille on entistä pidempien ja samalla varmatoimisempien dropper-tolppien yleistyminen.

Eikä tässä vielä kaikki! Sen lisäksi, että Tallboyn mitoitus on lähes über-moderni, siihen on rakennettu myös säädettävyyttä! Takahaarukan pituutta pystyy säätämään +/- 10mm erityisellä flip chipillä. Haluatko pyörältä ketterää käytöstä, helppoja bunny hoppeja ja manuaaleja? Käytä lyhyempää 430 millin asentoa. Jos vakaus ja rauhallisuus ovat korkemmalla prioriteettilistalla, kokeile 440 millin asetusta. Toinen iskarin linkussa oleva flip chip mahdollistaa puolestaan kulmien ja keskiön korkeuden säädön. Low-asetuksessa ohjainkulma on 65,5 ° ja satulakulma 76 ° tuntumassa. Katso koko geometriataulukko tästä.

Tallboy pähkinän kuoressa

Uusi Tallboy on niin sanotun down country -pyörän ruumiillistuma; hyvä poljettava ja kyvykäs laskija eli todellinen jokapaikanpyörä, joka soveltuu erinomaisesti Suomen vaihteleviin maastoihin.

Polkemiseen pirteästi vastaava VPP-jousitus, 29-tuumaiset kiekot, moderni geometria ja viimeistä piirtoa myöten mietityt yksityiskohdat tekevät uudesta Tallboysta todellisen aseen tai hauskanpitovälineen – valinta on sinun. Pyöriä ja runkoja on saatavilla alumiinisena ja hiilikuidusta valmistettuna C- ja vieläkink kevyempänä CC-malleina.

Tallboy on kerännyt jo tuoreeltaan kiitosta hyvästä poljettavuudestaan siinä määrin, että 30 % painaumalla iskarin keinuvivun käytölle ei ole tarvetta. Alamäissä Tallboy on niin ikään kotonaan ja Pinkbiken Mike Levy sanookin, että harva 120-millinen pyörä on yhtä kyvykäs laskeutuja.

If you ever needed an example of how travel doesn't define performance, the new Tallboy is it. Santa Cruz's new trail bike can be ridden nearly anywhere and everywhere, but those who have fun pushing their limits on short-travel bikes will be the ones getting the most from the Tallboy.
-Mike Levy