facebook_pixel

Uusi Focus Aventura2 – sähköpyörä ympärivuotiseen käyttöön ja pitkille matkoille

8.1.2020 | 5min

#aventura2 #bosch #ebike #focus sähköpyörä

Focus jatkaa kulkuaan sähköpyörien eturintamassa. Paljon kiitosta keränneet Jam2- ja Sam2-sähkömaasturit ovat saaneet veroisensa seuraajan hybridi- ja käyttöpyörien puolelle. Lue juttu läpi, niin tiedät miksi Aventura2 6.7 -mallia tulee näkymään takuuvarmasti katukuvassa keväällä 2020!

Kaikki lähtee rungosta

Runko on tunnetusti polkupyörän sydän ja Focuksella ei ole sivuutettu tätä seikkaa. Aventura2:n rungossa on käytetty Focuksen vuosien varrella kerättyä tietotaitoa erinomaisen ajomukavuuden saavuttamiseksi. Runkomitoitus on tehty tarkoituksella rennoksi, mikä tarkoittaa pystyä ajoasentoa, jolloin käsille ei kohdistu merkittävästi painoa. Vaikka pysty ajoasento lisää tunnetusti ilmanvastusta, kompromissi ei ole merkittävä sähköavustuksen johdosta. Rento ajoasento on viimeistelty ohjainkannattimella, jossa on nousua jopa 35 asteen verran(saatavilla myös tavallisella 6 asteen stemmillä).

2020 Focus Aventura2 6.7 grey

Tarkka mietintä yltää runkomitoituksesta yleiseen designiin ja yksityiskohtiin. Boschin moottori ja 625Wh / 17,3 Ah suuruinen Bosch Powertube 625 irroitettava akku ovat onnistuttu integroimaan runkoon niin hyvin, että Aventuraa ei välttämättä tunnista ensivilkaisulla sähköpyöräksi.

ulkoisen lisäakun käytön mahdollisuus kasvattaa kapasiteetin huimaan 1125 Wh asti!

Onnistuneen muotoilun ohella rungosta löytyvät kaikki käytännölliset yksityiskohdat, kuten kiinnikkeet runkolokareille ja tavaratelineelle sekä seisontajalalle etu- ja takavaloja unohtamatta. Kun tämä kaikki yhdistetään ajattomaan väritykseen, paketti on kaikin puolin kasassa ja näyttävä!

 Moottori

Kun moottori ehdittiin jo mainitsemaan, sen ominaisuuksiin on syytä paneutua tarkemmin. Sähköpyörä ei ole sähköpyörä tai ainakaan hyvä sellainen ilman hyvin toimivaa moottoria ja Boschin Performance CX on juuri sellainen!

4. sukupolven moottorin paino on pudonnut yli kilon edellisestä mallista 2,9 kg lukemaan. Lisäksi moottori on lähes kolmanneksen edellistä pienempi, mikä helpottaa pyöräsuunnittelijoiden tehtävää ja tuottaa paremman näköisen sekä kompaktimman lopputuloksen.

Boschin 4. polven moottorin ominaisuudet ovat lukuina seuraavat:

 • Vääntö:75 Nm
 • Korkein jatkuva avustusteho: 250 W
 • Suurin hetkellinen avustus: 300 %
 • Paino: 2,9 kg

Aventura2-mallit ovat varustettu Boschin kompaktin kokoisella ja varmatoimisella Purion-näytöllä. Näyttö on vaihdettavissa lisähintaan isompaan. Tutustu Boschin näyttöihin ja ominaisuuksiin tarkemmin täältä.

Ennennäkemätön akkukapasiteetti!

Pyörän kantama ja akun kapasiteetti ovat sähköpyöräkeskustelussa kuumia aiheita ja hyvästä syystä. Tyhjentyneellä akulla pääsee kyllä perille, mutta mieluiten matkan taittaa kokonaisuudessaan sähköavustuksen voimin.

Focus ei ole jättänyt kiveä kääntämättä tällä puolen ja Aventurassa onkin vakiona reilun kokoinen 625 Wh akku, joka antaa normaalikäytössä kantamaa 70-80 km verran. Ja jos tässä ei ole kantamaa riittävästi, ulkoisen lisäakun käytön mahdollisuus kasvattaa kapasiteetin huimaan 1125 Wh asti!

Focus on tällä saralla selvä markkinajohtaja ja vain pidemmällä kantamalla varustettua sähköpyörää saa etsiä. Lisäakun mahdollisuus avaakin Aventuralle uusia käyttökohteita, jotka ovat olleet ennen suurelta osin sähköpyörien saavuttamattomissa, kuten vaikkapa pitkät pyöräretket, joihin pyörä soveltuu myös monipuolisen varustelunsa ansiosta.

 Mallit

Aventura2:sta on saatavana neljänä eri mallina ja kokoonpanolla:

6.6- ja 6.7-mallit

 • SR Suntour XCM 34 -joustokeula
 • Akkukoot: 500 Wh (6.6-malli) tai 625 Wh (6.7-malli)
 • Shimano Altus 9-speed -vaihteet
 • Shimano MT200 – jarrut
 • Schwalbe Smart Sam 2.25 -renkaaat

6.8-malli

 • SR Suntour XCM 34 -joustokeula
 • 625 Wh akku
 • Shimano Deore 10-speed -vaihteet
 • Shimano MT401 – jarrut
 • Schwalbe Smart Sam 2.25 -renkaat

6.9-malli

 • SR Suntour Raidon LOR -joustokeula
 • 625 Wh akku
 • Shimano SLX 12-speed -vaihteet
 • Shimano MT420 –jarrut, 4-mäntiset
 • Schwalbe Smart Sam 2.25 -renkaat

Pyörä moneen käyttöön

Monipuolisuus on yksi Aventura2-mallien valteista. Sama pyörä soveltuu erinomaisesti työmatkoille, arkikäyttöön ja retkiajoon. Pienillä muutoksilla, kuten renkaita vaihtamalla, Aventurasta saa luotettavan ja takuuvarmasti nopean matkakumppanin.

Sähköpyörän hankkimiselle ei ole ollut tähän mennessä yhtä hyvää syytä! Tule vierailemaan liikkeessämme tai varaa tarvittaessa koeajo etukäteen! Muista tutustua myös sähköpyörän ostajan oppaaseemme oppiaksesi lisää sähköpyöristä.