facebook_pixel

Vuoden odotetuin sähkömaasturi – Santa Cruz Heckler!

11.2.2020 | 5min

#ebike #Heckler #santa cruz #sähköpyörä

Vaikka vuosi on vasta aluillaan, vuoden odotetuimman sähköpyörän titteli voidaan jakaa hyvällä varmuudella jo tässä vaiheessa vuotta. Sähköpyörät ovat loistaneet poissaolollaan amerikkalaisen Santa Cruzin mallistossa, mutta nyt asia on korjattu. Paluun tehnyt legendaarinen Heckler-malli on entistä hauskempi ja monipuolisempi! Ja mikä oleellisinta, se on saanut sähköavustuksen Shimanon E8000 -moottorin muodossa!

Lue pidemmälle niin, tiedät mitä tämän vuosituhannen arvostetuimman maastopyörävalmistajan ensimmäinen sähköpyörä pitää sisällään!

Pitkän kehitystyön tulos
Santa Cruz on ottanut aikansa sähköpyörän kehittämisen kanssa, vaikka paineet jatkuvasti kasvavalle sähköpyörien markkinoille ovat olleet tuntuvat. Odotus on kuitenkin lopputuloksen arvoinen, sillä Heckler on erityisen viimeistelty kokonaisuus!

Runko noudattaa samaa rakennetta kuin Bronson, Nomad, Megatower ja Hightower 2. Takaiskunvaimennin on sijoitettu alhaalle keskiön läheisyyteen ”iskaritunnnelin” sisään, mikä pitää pyörän painopisteen matalalla, saavuttaa halutun jousituksen kinematiikan ja on ratkaisuna siistin näköinen. Geometrian viilaukseen on käytetty niin ikään huomattavasti aikaa ja vaihtoehtoja on kokeiltu aina eri kiekkokokoja ja rengasleveyksiä myöten.

Kantavana teemana on ollut hauskan ajotuntuman ja leikkisyyden säilyttäminen, mikä on ominaista kaikille Santa Cruzin pyörille – totta kai suorituskykyä unohtamatta. Heckler täyttäkin nämä kriteerit kirkkain valoin!

27,5-tuumaisilla kiekoilla
Nykysuuntauksesta poiketen, Heckler on rakennettu 27,5-tuumaisten kiekkojen ympärille. Cruzinn kehitystiimi testasi kaikki vaihtoehtoja perusteellisesti, joten pienempään kiekkokokoon päätyminen ei ole sattuman kauppaa.

27,5-tuumaiset kiekot toimivat sähköpyörissä akustisia sisariaan paremmin syystä, että niissä voidaan käyttää järeämpiä renkaita ja sähköpyörän luonnostaan korkeampi paino parantaa epätasaisuuksien yli rullaavuutta, etenkin vauhdin kasvaessa. Pienempi vannekehä on myös kestävämpi, mikä on relevantti tekijä Hecklerin kaltaisessa pyörässä, sillä kovat leikit vaativat myös kalustolta paljon.

Renkaiksi on speksattu kaikkiin malleihin 2,6-tuumaiset Maxxikset Exo+ -kyljillä. Kyseine rengaskoko yhdistää parhaat puolet perinteisistä ja plussakoon renkaista ilman jälkimmäisten mukana tulevia haittapuolia. 2,6-tuumainen rengas tasoittaa menoa mukavasti, mutta ei taitu alle kovimmassakaan mutka-ajossa.

Moderni, mutta leikkisä geometria
Runkomitoitukseen on sovellettu Hightower-, Megatower- ja Tallboy-pyöristä saatuja oppeja. Pitkään jatkunut trendi on venyttänyt runkoja jatkuvasti pidemmiksi ja ohjainkulmia loivemmaksi. Santa Cruzilla on löydetty sweet spot modernin loivan geometrian ja leikkisän, kuskin käskyihin herkästi vastaavan mitoituksen välimaastosta.
Ohjainkulma on asetettu 65,5 asteeseen, satulakulma on noin 76 astetta ja keskiö on 13 milliä napojen linjan alapuolella. L-koon rungossa reach-mitta on 465 ja takahaarukka 445 milliä samalla, kun satulaputkelle on jätetty mittaa 430 milliä.

Jo numeroiden valossa tarkasteluna Heckler on varmasti mukava ja ennen kaikkea hauska ajettava, joka viihtyy reippaissa nopeuksissa, mutta ei käyttäydy kuin luotijuna täydessä matkavauhdissa!

Varmatoimista VPP-jousitusta
Heckler on siirtynyt sähköavustuksen mukaan saamisen myötä single pivotista alalinkulla toteutettuun VPP-jousitukseen. Takana on joustomatkaa 150 milliä, jolle on parina edessä 160 milliä joustava keula.

Takapään kinematiikkaa on säädettyä sähköavustuksen ominaisuudet huomioiden niin, että anti squat -ominaisuutta on laskettu jousituksen painaumakohtaan asti, mikä helpottaa satulasta polkemista. Alkuherkkyys on parantunut samalla, mikä tuo enemmän pitoa ja kontrollia niin ala- kuin ylämäissä. Samalla takapäähän on leivottu lisää kantavuutta joustomatkan keskialueelle ja progressiota, mikä tekee Heckleristä takuuvarmasti vauhdissa viihtyvän pyörän.

Voimanpesänä Shimano E8000
Santa Cruzin insinöörit ja testitiimi käyttivät yhteistuumin paljon aikaa hyvin toimivan ja ennen kaikkea pyörän luonteeseen sopivan moottorin valintaan. Hecklerin suunnittelufilosofiana oli rakentaa sähköavusteinen maastopyörä, ei polkimilla varustettu sähköprätkä. Valinta kohdistui lopulta Shimanoon sen luonnollisen avustustuntuman ja sopivalla tapaa rauhallisen käytöksen avusta.

Pyörän kehityksessä kokeiltiin kaikkia markkinoilla olevia moottoreita aina lähes 100 Nm vääntävistä malleista lähtien. Shimano nousi listan kärkeen edellä mainittujen kriteerien johdosta. Mainittavana plussana on myös japanilaisvalmistajan varmatoimisuus ja huoltoverkosto, mikä varmistaa, että pyörällä on luvassa huolivapaita kilometrejä. Akku on kaikissa malleissa kooltaan 504 Wh ja irrotettavaa mallia.

Kaikki pyörämallit tulevat E8000-moottorin kanssa. Ennakkoon saatujen tietojen mukaan rungot ovat yhteensopivia Shimanon seuraavan moottorimallin kanssa. Onko mallinimi E9000 ja mitä se pitää sisällään, jää kuitenkin vielä nähtäväksi!

Mallit ja osasarjat
Heckleriä on saatavana neljänä eri mallina, jotka ovat kaikki varustettu CC-sarjan hiilikuiturungoilla! Osasarjat erottavat siis eri mallit toisistaan. Runkoväreinä ovat musta ja keltainen, kun taas mallien osasarjat jakautuvat seuraavasti:

R-Kit
- RockShox Yari RC, 160mm ja Super Deluxe Select -iskari
- Sram NX-voimansiirto
- Sram Guide RE -jarrut
- Sram/WTB-kiekot
- 7099 €

S-Kit
- FOX 36-E Float Performance, 160mm ja Super Deluxe Select+ -iskari
- Sram GX-voimansiirto
- Sram Guide R -jarrut
- DT Swiss 350/RF ARC HD 30 -kiekot
- 7999 €

X01 Reserve
- FOX 36-E Float Performance Elite, 160mm ja Super Deluxe Select Ultimate -iskari
- Sram X01 -voimansiirto
- Sram Code RSC -jarrut
- DT Swiss 350/Santa Cruz Reserve 30 V2 -hiilikuitukiekot
- 9999 €

XX1 AXS Reserve
- FOX 36-E Float Performance Factory, 160mm ja Super Deluxe Select Ultimate -iskari
- Sram AXS -voimansiirto
- Sram Code RSC -jarrut
- I9 Hydra/Santa Cruz Reserve 30 V2 -hiilikuitukiekot
- 13999 €

Santa Cruzin luomupyörämallien mukaan, vaihtoehtoja on monipuolisesti ja useassa eri hintaluokassa. Alustavien tietojen mukaan myös alumiinirunkoinen malli voi tulla saataville myöhemmin vuoden 2021 puolella.

Kiinnostuitko? Meille on tulossa pian L-koon demopyörä ajoon! Varaa koeajo nopeasti, niin tiedät miten Heckler käyttäytyy poluilla vuonna 2020!