facebook_pixel

Katsaus Santa Cruz -merkin historiaan

18.8.2020

#maastopyörä #santa cruz

Maastopyörävalmistajista puhuttaessa, harva merkki on yhtä ikoninen kuin Santa Cruz ja hyvästä syystä! Teknisen osaamisen, pyörien viimeistelyn ja tyylikkään ulkonäön sekä ennen kaikkea ensiluokkaisten ajo-ominaisuuksien yhdistelmä on asia, jota kilpailijat yrittävät kiriä kiinni vielä tänä päivänä.
Tutustu merkin historiaan lukemalla juttu loppuun!

Juuret

Nykypäivänä pääsee helposti unohtumaan, että Santa Cruzin perinteet maastopyörävalmistajana ovat erittäin pitkät. Merkki pitikin aikanaan pioneerin hattua päässään jopa siinä määrin, että se oli ensimmäisten valmistajien joukossa tarjoamassa tehdasvalmisteista täysjoustorunkoa. Vuosi oli 1996 ja malli oli, mikäpä muukaan kuin Heckler! Single pivot -jousituksen ympärille rakennettu runko toimi suunnannäyttäjänä ja sai lukuisan määrän imitoijia vuosien saatossa.

Toinen vähemmän tiedostettu seikka, etenkin uusien lajien harrastajien keskuudessa on, että merkin perustaja Rob Roskopp on entinen ammattilaisskeittaaja ja pyörä- sekä samaa nimeä kantava skeittimerkki toimivat pitkään saman katon alla! Toiminnan kasvaessa tiet arvatenkin erosivat, mutta alkujaan valmistajilla oli yhteistä muutakin kuin nimi.

Kehityksen edelläkävijä

Yksi Santa Cruzin menestyksen reseptin salaisuus on ollut kärkipaikan pitäminen tekniikan kehityksessä. Valmistaja heilutti koko maastopyörämaailmaa julkaistessaan vuonna 2002 ensimmäisen VPP-jousitusta käyttävän runkonsa. Peliä ei avattu mitenkään vaatimattomasti, sillä uusi tekniikka oli istutettu peräti 10 tuumaa joustavaan V10-alamäkipyörään. Vuosien varrella jousituksen toimintaa on hiottu kinematiikan muutoksilla ja siirtymällä VPP:n niin sanottuun lower link -versioon, jossa iskari on viety keskiön päälle. Tässäkin, alamäkipyörä V10 oli edelläkävijä, jota seurasivat Nomad, Bronson ja endurotykki Megatower.

Toinen osa-alue, jossa Santa Cruz on pitänyt pitkään markkinajohtajan pallia, on hiilikuituosaaminen. "Pyöräilijöiden musta kulta" on oikein käytettynä parhaimmillaan materiaalina kevyttä ja erittäin vahvaa – seikat, jotka ovat johtaneet alkujaan sen valintaan ja yleistymiseen. Maastopyöräilevän maailman aamukahvit pärskähtivät jälleen kerran pöydälle, kun Santa Cruz esitteli ensimmäisen hiilikuituisen alamäkipyörän sarjatuotantomallin, 4. version V10-pyörästä. Vuosi oli 2011 ja ajattelu oli tuolloin, että hiilikuitu ei kestä kovaa käyttöä ja etenkään kansainvälisen tason alamäkiajon vaatimuksia. Suurelta osin Santa Cruzin ansiosta nykyään tiedetään paremmin ja valmistaja lupaakin suurelle osaa rungoista elinikäisen takuun!

Runkojen valmistuksessa kertynyttä osaamista on sovellettu myös muihin pyörän komponentteihin. Ensimmäisenä tulivat ohjaintangot, mutta merkittävin ja nykyään tunnetuin komponentti ovat 2014 julkaistut Reserve-kiekot. Runkojen tapaan, myös Reserve-vanteet tulevat elinikäisen takuun kanssa, jonka Santa Cruz voi myöntää luottavaisin mielin, sillä ne ovat kestäneet myös erään Danny MacAskillin käsittelyn.

Herra Roskoppin luotsaama merkki vaihtoi omistusta vuonna 2015, kun se päätyi pyöräalalla toimivan Pon Holdings -yhtiön ostamaksi. Kaupan jälkeen epäilijät uumoilivat merkin loppua tai ainakin selvää tason laskua, mutta vaikutus oli päinvastainen, sillä kauppa mahdollisti uusien resurssien käyttöön ottamisen ja tuotannon tehostamisen, mikä näkyi muun muassa parempana pyörien saatavuutena.

Tyyli-ikoni

Vahvoinkaan tekninen osaaminen ei vie pitkälle, elleivät esteettiset seikat ole kunnossa – ja tässä Cruz on ollut kiistaton edelläkävijä. Nomad-malli käänsi päitä julkaisuhetkellään ja toimi suunnannäyttäjänä maastopyörien muotoilussa ja ulkonäössä. Sen vaikutteet ovatkin nähtävissä selvästi vielä tänä päivänä. Kalifornialaiset juuret ovat palvelleet hyvin myös pyörien värimaailmaan ja grafiikoiden suunnittelussa, josta vaikkapa turkoosin ja pinkin yhdistelmä on mainio esimerkki. Santa Cruzia voikin pitää pyörämaailman tyyli-ikonina ja hyvästä syystä. Millään muulla valmistajalla toiminta ja ulkonäkö eivät kotaa samalla tavalla!

Nykyinen mallisto on enemmän kuin kattava ja jokainen maastossa ajavat löytää takuuvarmasti mieluisensa Santa Cruz -pyörän, joka sopii tarpeeseen kuin tubeless-rengas vanteelle!

XC-ajoon löytyy kisakireä Blur XC, joka on täsmäase esimerkiksi Tahkon kaltaisiin tapahtumiin. Jos jäykkäperäinen malli miellyttää täysjoustoa enemmän, katalogista löytyvät Highball tai vaikkapa Chameleon vastaavat kutsuun.
Suosittuun ja jatkuvasti kasvavaan trai-kategoriaan löytyy puolestaan Hightower 2, uusi Tallboy tai pienemmällä 27,5" kiekkokoolla rullaava, jo 4. versioonsa ennättänyt 5010!

Endurokuskille 29-kiekoilla varustettu pitkäjoustoinen Megatower on puolestaan oikea valinta, tapahtui ajo sitten omaan tahtiin mäkiä alas lasketellen ja ylös kelaten tai numerolappu tangossa kilpaa ajaen.

Jos sähköavustuksen haluaa vauhdittamaan ajoa, tarjonta ei lopu tälläkään puolen kesken, sillä paluun tehnyt Heckler on sähkömaasturi parhaimmillaan 150-millin joustomatkallaan ja näppärillä 27,5-tuumaisilla kiekoillaan.

Tule koeajolle!

Tule vierailemaan liikkeeseemme ja voit todeta Santa Cruz -pyörien laadun ja viimeistelyn pienimpiä yksityiskohtia myöten ensin liikkeen lattialla ja sen jälkeen koeajolla! Jos tulet kauempaa, varmista kiikarissa olevan mallin saatavuus etukäteen. Asiantuntevat myyjämme auttavat oikean pyörän, runkokoon ja kokoonpanon valinnassa.

Tervetuloa!