facebook_pixel

Focus SAM2 – sähkömaastureiden suosikki on palannut entistä parempana!

7.10.2020

#bosch gen4 #focus #sam2 #sähköpyörä

Maastopyöräily on tunnetusti hauskinta, mitä metsäpoluilla voi tehdä. Mitä tapahtuu, kun Focuksen kiiteltyyn F.O.L.D-jousitukseen lisätään supermoderni mitoitus, järeä joustohaarukka ja saksalainen voimanpesä eli Boschin 4. sukupolven sähkömoottori? Vastaus on SAM2, joka tyydyttää vaativammankin maastokuskin maun!

Ala- ja yhtä lailla ylämäkeen!
Sähkömaasturit ovat kirjoittaneet maastopyörien käyttötarkoituksen uusiksi. Aiemmin yli 150 milliä joustavat pyörät ajateltiin sopivaksi vain hissimäessä ajamiseen tai, jos ylös poljettiin, se tehtiin vain pakon edessä ja silloinkin jyrkimmät kohdat taluttaen. Jousituksen ja pyörien mitoituksen kehittymisen myötä pitkäjoustoisten pyörien reviiri on laajentunut oleellisesti niin, että 140-160-millinen joustava laite mielletään jo lenkkipyöräksi.

Paitsi, että sähköavustus tehostaa tätä efektiä toiseen potenssiin asti! Sähköavustuksen avulla pitkäjoustoisellakin pyörällä ajaa mielellään alamäkien lisäksi niin tasaiset polut kuin teknisimmätkin ylämäet. Mikä parasta, tasaisella ajaessa saa nauttia vauhdista, jota on yleensä tarjolla vain reilusti alaspäin viettävillä alamäkipätkillä. Jos tavoitteena on kerätä mahdollisimman paljon laskumetrejä, keskiön ympärillä kevyttä käyntiääntä pitävä moottori toimittaa parhaimmillaan hissin virkaa; polkuja pitkin alas ja tiepohjia pitkin ylös.

SAM2 ei ole pitkästä 170 millin joustomatkastaan huolimatta – vaan juuri sen ansiosta todellinen monitoimilaite – joka taipuu vauhdikkaaseen painovoima-avusteiseen ajoon yhtä hyvin kuin tasaiseen polkutykitykseen.

Boschin moottori
Kuskin lisäksi watteja takarenkaalle tarjoaa kiitosta kerännyt Boschin Performance CX Line -moottorin 4. versio. Entistä pienempään ja kevyempään pakettiin pakattu moottori ei ole pelkästään edeltäjäänsä tehokkaampi, mutta annostelee myös käsillä olevat watit takarenkaalle entistä hienostuneemmin – toisin sanoen, silloin kuin niitä kysytään!

Toinen huomion arvoinen kehitysaskel Boschin moottorissa sitä edeltäneeseen 3. versioon on suuremman eturattaan käyttö, jolla ketjulinja saadaan osumaan lähelle takajousituksen päänivelen tasoa, jolla on hyödyllisiä vaikutuksia jousituksen toiminnan kannalta. Kirjaimellisesti eniten polkimilla tuntuva seikka uudessa Boscihn moottorissa – terävän avustuksen lisäksi siis – on matalakitkainen toiminta ja käytännössä huomaamaton vastustus ilman avustusta tai 25 km/h nopeusrajan yläpuolella poljettaessa!

625 Wh suuruinen akku riittää hyvin parin tunnin täysivauhtisiin polkurymistelyihin, toki maastosta ja katetusta korkeuserosta riippuen. Reilun kuudensadan ampeeritunnin akku luo hyvän yhdistelmän käyttöalueessa, painossa ja akun koossa nykyisellä akkutekniikalla.

Kiitelty F.O.L.D -jousitus
Samin vuoden 2021 malli käyttää aiemman mallinsa tavoin F.O.L.D -jousitusta. Voittanutta reseptiä ei ole kannattanut vaihtaa, sillä Focuksen itse kehittämä systeemi on kerännyt paljon kiitosta niin mediassa kuin käytännössä.

Jousitusta on viilattu uuteen runkoon entistä paremmin sähköpyörän tarpeita palvelevaksi parantamalla alkuherkkyyttä entisestään samalla, kun joustomatkan loppua kohden laskeva vipusuhde vastustaa pohjaamisia suurimmissakin iskuissa.

Huomion arvoista jousituskomponenteissa on 6.9-mallista löytyvä Foxin kierrejousi-iskari, jolla 170 millin joustomatkan saadaan ulosmitattua kaikki aina alkuherkkyyden maksimointia myöten! Kierrejouselliset iskarit ovat tekemässä paluuta myös trailpyöriin niiden tarjoaman suorituskykyedun ansiosta ja etenkin sähköpyörissä niiden käyttö on erinomainen valinta, sillä kierrejousen tuoma pieni painolisä on triviaali seikka.

Focus on tässäkin kohtaa edelläkävijöiden joukossa, sillä kierrejousi-iskarit ovat vielä selvää vähemmistöä suoraan kaupan hyllyltä saatavissa kokoonpanoissa.

Moderni mitoitus
Parhaatkaan komponentit eivät tee pyörää, ellei runkogeometria ole käyttötarkoitusta palvelevalla tasolla. Uudessa SAM2:ssa runkogeometrian merkitys on ymmärretty ja se on valittu viisaasti.

65 asteen ohjainkulma rauhoittaa pyörän käytöstä kovissakin vauhdeissa ilman ei-toivottua "kottikärryefektiä". 76 asteeseen asetettu efektiivinen satulakulma asettaa kuskin puolestaan mukavasti pyörän keskelle satulasta ajaessa. Etupäähän on tehty tilaa pidentämällä reach-mittaa niin, että L-koossa se on 480 milliä. Tasapainoinen käytös on varmistettu kohtuullisen pitkällä takahaarukan mitalla, joka saa pyörän kulkemaan kuin kiskoilla niin suorilla kuin mutkissa!

Sähköpyörien kohdalla pitkästä takahaarukasta on erityistä hyötyä nousuissa, jolloin pito pysyy eturenkaalla ilman hallitsemattomia keulimisia, vaikka kuski ja moottori tuuppaavat watteja takarenkaalle parhaansa mukaan. Jos pyörältä haluaa kuitenkin näppärämpää käytöstä, rungoista löytyvän flip chipin ansiosta takahaarukka saa lyhennettyä 430 millin mittaan ja 27,5-tuumaiselle takakiekolle sopivaksi.

SAM2 -geometria

Erot osasarjoissa
6.8- ja 6.9-mallien ero löytyy osasarjoista. Molemmat ovat varustettu osilla, jotka viihtyvät vauhdissa. Osasarjojen oleellisimmat erot ovat koottu alla olevaan taulukkoon.

SAM2 -osasarjat

Summattuna, 6.8 malli on varustettu Rock Shoxin jousitusosilla ja edukkaammilla komponenteilla. 6.9-mallista löytyy puolestaan Foxin keula ja jo aiemmin mainittu kierrejousellinen takaiskari sekä Shimanon vaihteet ja takuuvarmasti ajatuksen tavalla pysäyttävät 4-mäntäiset XT-jarrut.

Vieraile paikan päällä!
Uudet SAM2-mallit pakkaavat entistä enemmän hauskuutta ja suorituskykyä kahden nappularenkaan päälle. Riippumatta siitä, että oletko päivittämässä nykyistä kalustoa tai etsimässä ensimmäistä sähkömaasturia, SAM2 on tarkemman tutustumisen arvoinen! Tule tutustumaan malleihin liikkeessämme.

Jos sähköpyörät eivät ole ennestään tuttuja, tutustu kattavaan ostajan oppaaseemme.