Kaikki tuotteet Takaisin

Focus Atlas on vuoden 2021 gravel-pyörien tulokas

8.2.2021

#atlas #Focus bikes #gravel-pyörä

Gravel-pyöristä on moneksi. Yksi pyörätyyppi on yhtä hyvin kotonaan niin työmatkoilla, viikonloppulenkeillä kuin pidemmillä bike packing-reissuilla. Gravel-pyörät ovat tuoneet droppitangolliset pyörät takaisin suuren pyöräilevän kansan suosioon. Atlas on uusi pyörä Focukselta kaudelle 2021 ja se pitää sisällään pitkän listan ominaisuuksia, mikä tekee siitä takuuvarman suosikin tulevalle kaudelle ja pitkäksi aikaa siitä eteenpäin.

Lue pidemmälle ja tiedät miksi!

Puuttuva lenkki
Focuksen mallisto on käsittänyt tähän mennessä endurance-pyörä Paralanen ja kilvan ajon ehdoilla suunnitellun Mares-mallin. Atlas täyttää tyhjän tilan näiden mallien välillä nykyaikaisella runkomitoituksellaan ja monipuolisilla ominaisuuksillaan. Uutuusmallista löytyvätkin kaikki ominaisuudet, mitä ajan hermolla olevalta gravel-pyörältä voi pyytää.

Renkaille on tehty lisää pyörimistilaa niin rungossa kuin haarukassa niin, että Atlas on yhteensopiva aina 47-milliselle rengasleveydelle asti. Alumiiniseen runkoon on upotettu antelias määrä kiinnityspaikkoja juomapullotelineiden lisäksi laukkujen kiinnitystä ja myös lokareita varten. Yksi merkki Atlaksen monikäyttöisyydestä on erikseen saatavana oleva dropoutti, jossa on kiinnityskohta seisontajalalla – mukava lisävaruste yhtä lailla kaupunkikäytössä kuin leiripaikkaan parkkeerattaessa.

Sama monipuolisten kiinnitysoptioiden teema jatkuu myös etuhaarukassa. Alumiinisen rungon pariksi speksatusta hiilikuituisesta etuhaarukasta löytyy niin ikään kiinnityspaikat juomapullotelineille tai pienille varustelaukuille.

Runkogeometria
Sanonnan mukaan moni kakku on päältä kaunis, mutta Atlas on sitä myös sisältä. Runkoon, sen mitoitukseen ja siitä löytyviin ominaisuuksiin on uponnut suuri määrä suunnittelutunteja, mikä näkyy myös lopputuloksessa!

Pitkien matkojen ajoon suunniteltu endurance-tyylinen geometria on hieman tavallista pystympi ja siten rennompi sekä mukavampi. Näin satulassa on mukava viettää pitkiäkin päiviä ja myös ympäristön havainnointi onnistuu paremmin esimerkiksi kaupunkiympäristössä ajaessa.

Luvuilla tarkasteltuna Atlaksen geometria näyttää seuraavalta.

Runkoa on saatavana peräti viidessä eri koossa välillä XS-XL – jokaiselle löytyy siis varmasti sopiva! Huomion arvoisia seikkoja mitoituksessa ovat gravel-pyörien kohdalla hieman tavallista loivempi ohjainkulma, joka rauhoittaa ohjausta. Samalla lyhyt, vain 425-millinen, takahaarukka tekee pyörästä näppärän käsitellä niin, että se vastaa herkästi kiihdytyksiin ja painopisteen siirtoihin. Näin lyhyen takahaarukan mitan ja anteliaan renkaan pyörimistilan saavuttaminen ovat vaatineet aivan uudenlaisen yoke-osan suunnittelua takahaarukan alaputkien ja keskiön väliseksi liitoskappaleeksi.

Mallit ja osasarjat
Runkokokojen tapaan, eri malleja on saatavilla runsas kattaus, josta löytyy oikea valinta kaikkiin kuviteltavissa oleviin tarpeisiin, joissa gravel-pyörä on kotonaan. Malleja on neljä, joiden ominaisuudet käydään läpi alla tiiviin kuvauksen kanssa. Kaikille malleille on yhteistä sama hiilikuituhaarukka ja varmatoiminen sekä hienosti viimeistelty Shimano GRX -osasarja.

Atlas 6.9 on malliston lippulaiva, joka täyttää vaativankin ajajan tarpeet, oli kyseessä sitten eeppinen viikonloppulenkki tai viikon mittainen bikepacking-kiertue.
• Yhden eturattaan Shimano GRX810 -osasarja 40T eturattaalla.
• Runkovärinä "mokka" ja sen tukena samanvärinen tankoteippi sekä renkaan kyljet!
• Erityisesti gravel-pyörien vaatimuksia silmällä pitäen suunnitellut DT Swiss LN Gravel-kiekot.
• Ilmoitettu paino: 10,50 kg.
• Hinta 3 199 €.

Atlas 6.8 on malliston seuraava malli, joka tarjoaa huiman määrän ominaisuuksia erittäin kohtuullisella hinnalla. Jos etsit suorituskykyistä pyörää, joka on yhtä hyvin kotonaan lenkeillä ja työmatkoilla, 6.8 on valinta.
• Kahden eturattaan Shimano GRX -osasarja.
• Mintunvihreä rungon väri.
• Novatec 25 Elite -kiekot 25-millisellä vanteiden sisäleveydellä.
• WTB Riddler 700 x 45 C -renkaat.
• Ilmoitettu paino: 10,80 kg.
• Hinta 2 199 €.

Atlas 6.7 EQP on varustettu jo tehtaalta hyötypyöräilijän tarpeita ajatellen, jossa riittää tavarakapasiteettia niin työmatkoille, harrastuskiin kuin kauppareissuille.
• Kahden eturattaan Shimano GRX -osasarja.
• Vakiona tavarateline ja seisontatuki!
• Tummanharmaa rungon väri.
• WTB ST i23 -vanteet 23-millisellä vanteiden sisäleveydellä.
• WTB Riddler 700 x 37 C -renkaat.
• Ilmoitettu paino: 12,80 kg.
• Hinta 1 999 €.

Atlas 6.7 on EQP-mallin "riisutumpi" versio erolla, että tavarateline ja seisontatuki ovat jätetty pois. Pyörään on valittu vastaavasti myös leveämmät renkaat tasoittamaan retki- ja lenkkiajossa eteen tulevia epätasaisuuksia.
• Kahden eturattaan Shimano GRX -osasarja.
• Tummanharmaa rungon väri.
• WTB ST i23 -vanteet 23-millisellä vanteiden sisäleveydellä.
• WTB Riddler 700 x 45 C -renkaat.
• Ilmoitettu paino: 10,95 kg.
• Hinta 1 799 €.

Tule vierailemaan liikkeessä
Osalistan ja geometriataulukon tuijottamisella ei pääse määränsä pidemmälle. Tule tutustumaan Atlas-malleihin liikkeessä ja tiedät, mikä tekee siitä kuumimman uutuuden gravel-pyörien puolella kaudella 2021!

Alumiinirunkoisessa Atlaksessa kohtaavat suorituskyky ja ominaisuudet hinta-laatusuhteella, jollaista ei ole ollut ennen tarjolla. Atlas palvelee yhtä hyvin niin työmatka- kuin vaativassa retkikäytössä. Asiantunteva henkilökuntamme auttaa oikean mallin ja runkokoon valinnassa.