facebook_pixel

S-pedelec avustaa 45 km/h nopeuteen asti – lue tästä kaikki, mitä pyörätyypistä tarvitsee tietää

18.3.2021

#s-pedelec #sähköpyörä

Niin sanottu speed-pedelec-pyörä on tavallisten sähköpyörien vauhdikkaampi sisar. Pyörätyypit jakavat saman perustekniikan ja ulkomuodon, mutta s-pedelecin tehokkaamman moottorin ansiosta avustus jatkuu aina 45 km/h nopeuteen asti tyypillisen 25 km/h nopeusrajoituksen sijasta. Huomattavasti korkeammalla avustuksen huippunopeudella on myös lainsäädännöllisiä vaikutuksia.

Lue kaikki pyörätyypistä tästä jutusta aina tekniikasta rekisteröintiin asti!

Tuttu ulkomuoto, tehokkaampi moottori

S-pedelec on ulkonäöltään tyypillisen sähköpyörän näköinen; kaksi kiekko, tukeva runko, hallintalaitteet, satula, akku ja tietenkin moottori. Mikään yksittäinen ulkonäköseikka ei siis välttämättä anna s-pedelec-pyörää ilmi ja erota sitä tavallisesta sähköpyörästä.

Nimenomaan moottori on merkittävin s-pedelcin ja pedelecin eli tavallisen sähköpyörän erottava seikka. Viimeksi mainitussa sähköavustus saa jatkua 25 km/h nopeuteen asti ja jatkuvakestoinen avustus saa olla korkeintaan 250 W.

S-pedelecissä kaikki luvut ovat kertaluokkaa suuremmat. Avustuksen nopeusrajoitus on 45 km/h ja moottorin teho saa olla korkeintaan 1 kW, mikä ei kuitenkaan tarkoita jatkuvakestoista avustusta. Esimerkiksi Bosch Performance Speed -moottorissa jatkuvatehoinen avustus on 350 W eli 100 W korkeampi kuin perinteisessä sähköpyörässä.

Tarjolla on keskiö- ja napamoottoreita, aivan kuten tavallisissakin sähköpyörissä. Kaikki laadukkaat pyörät ovat kuitenkin varustettu lähes yksinomaan keskiömoottorilla sen paremman anturitekniikan, korkeatasoisemman avustuksen toiminnan ja painopisteen johdosta.

Ajoneuvoluokka ja rekisteröinti

Polkupyörä ja ajoneuvoluokka eivät mahdu usein samaan lauseeseen, mutta s-pedelec pyörät muodostavat tässä kohtaa poikkeuksen. Ne kuuluvat L1e-B ajoneuvoluokkaan eli ne luokitellaan tieliikennelain silmissä mopoiksi. Tämä tarkoittaa puolestaan, että niitä koskee myös sama lainsäädäntö niin liikennesääntöjen, rekisteröinnin kuin lain edellyttämän vakuutuksen osalta. S-pedelecillä ajavalta vaaditaan myös vähintään mopon kuljettamiseen oikeuttava ajokortti.

Traficom-palvelussa tapahtuvassa rekisteröinnissä menetellään samalla tavalla kuin mopon kanssa. Kaikki mopot ovat pitäneet rekisteröidä Suomessa vuodesta 1995 lähtien. Rekisteröinnin yhteydessä tapahtuvassa katsastuksessa tulee löytyä vanha rekisteriote ja asianmukaiset luovutustodistukset edellisiltä omistajilta nykyiselle asti. Uuden pyörän tapauksessa tätä ei tietenkään edellytetä ja kyse on ensirekisteröinnistä. Rekisteröintimaksu on noin 200 € ja se on kertaluonteinen, toisin kuin vuosittain maksettava vakuutusmaksu.

Rekisteröinnin lisäksi pyörälle vaaditaan vakuutus. Useat vakuutusyhtiöt tarjoavat mahdollisuutta vakuutuksen ostamiseen kätevästi nettikauppa-alustan välityksellä. On tärkeää huomioida, että rekisteröinnin läpivieminen edellyttää voimassa olevaa vakuutusta eli se pitää olla hankittuna ennen rekisteröinnin aloittamista – aivan kuten muillakin ajoneuvoilla. Vakuutuksen hinta määräytyy vakuutusyhtiön oman laskelman mukaan eli tässä kohtaa ei pääse hyötymään mahdollisesti kertyneistä bonuspisteistä.

Kevyen liikenteen väylille ja teille

Moni pyöräilijä olisi todennäköisesti tuohtunut, jos mopoilija viilettäisi pyörätiellä. Vaikka s-pedelec-pyörällä rikkomus ei ole yhtä ilmeinen, tilanne on lainsäädännöllisesti sama. Pyörätiellä ajaminen on 45 km/h kulkevalla s-pedelec-pyörällä kiellettyä, ellei pyörätiemerkin yhteydessä ole erillistä mopoilun sallivaa lisäkilpeä. Kaupunkiympäristössä s-pedelec-pyörän paikka on siis pääsääntöisesti ajoradalla tai pyöräkaistalla sellaisen löytyessä.

Lainsäädäntö ei muutu, kun mennään rakennetun ympäristön ulkopuolelle. S-pedelec-pyörällä ei voi ajaa siis maastossa samalla tavalla jokamiehenoikeutta hyödyntäen kuin tavallisella sähkömaastopyörällä. Lainkuuliaisuus, hyvät tavat ja maalaisjärki ovat siis tässä kohdin enemmän kuin suositeltavaa.

Lisäksi on hyvä tiedostaa, että s-pedelecillä pyöräilevää koskevat samat rattijuopumussäännöt kuin muitakin moottoroidulla ajoneuvolla liikenteessä olevia. Satulaan on syytä istahtaa vain selvin päin, niin oman kuin muiden tienkäyttäjien turvallisuuden nimissä.

Asianmukainen varustus

2020-luvulla pyöräilykypärän käytön pitäisi olla itsestäänselvyys. S-pedelecin tarjoaman korkeamman ajonopeuden vuoksi turvallisuusaspekti korostuu entisestään ja on myös lain velvoittama. Vaikka s-pedelecit kuuluvat samaan ajoneuvoluokkaan mopojen kanssa, niillä ajaminen ei edellytä mopokypärän käyttöä. Tavallinen pyöräilykypärä riittää niin pitkään, kun pyörän paino jää alle 35 kilon rajan.

Kuskilta päästä löytyvän kypärän lisäksi pyörässä tulee olla (hyvin) toimivat jarrut ja asianmukaiset valot aina jarruvaloa myöten.

Varteenotettava valinta

S-pedelec ja sen tuoma korkeampi matkavauhti tekevät siitä houkuttelevan vaihtoehdon esimerkiksi pidemmältä matkaaville työmatkapyöräilijöille. Joissakin tapauksissa s-pedelec voi tarjota jopa täysimuotoisen auton korvikkeen. Vaikka sähköpyörän käytöstä ja huollosta kertyy omat juoksevat kulunsa, ne ovat monta kertaluokkaa matalammat autoon tai jopa julkisen liikenteen käyttöön verrattuna.

Jos s-pedelec ei ollut ennen pyörävaihtoehtojesi listalla, muista ottaa myös se lukuun sähköpyöräkaupoille suunnatessasi!