Reserve Wheels Fillmore-venttiili tekee tubeless-renkaiden asennuksesta helppoa!

17.11.2021

#fillmore #santa cruz #tubeless

Tubeless-renkaat ovat maastopyörässä ja hiljalleen myös maantiellä vakiovaruste niiden tarjoamien tuntuvien etujen ansiosta. Tubeless-renkaiden asennus- tai muunnostyö ei ole kuitenkaan aina välttämättä yksioikoinen toimenpide. Santa Cruz Bicyclesin tytäryhtiö Reserve Wheelsin kehittämät Fillmore-venttilit taklaavat viimeisetkin tubeless-haasteet!

Tubeless-renkaat ovat nykyaikaa

Tubeless-renkaat ovat pyöräkomponenttien nykyaikaa monessakin mielessä. Ne säästävät painoa sisärenkaiden käyttöön verrattuna, mahdollistavat maastossa matalampien rengaspaineiden käytön ja mikä oleellista, niissä käytettävän tiivisteaineen ansiosta omaavat kyvyn paikata suurenkin reiän tai vuotokohdan!

Mahdollisuus matalien rengaspaineiden käyttöön ei puhuttele todennäköisesti kaupunki-, työmatka- tai maantiepyöräilijää, mutta kevyempi paino ja parhaimmillaan "itsestään paikkautuva" rengas ovat ominaisuuksia, jotka herättävät pyöräilijän kuin pyöräilijän kiinnostuksen.

Asennuksen haasteet

Vaikka tubleless-renkaat ovat olleet niiden tarjoamien hyötyjen ansiosta komponenttipuolella arkipäivää jo vuosia, asennustyö ei ole siltikään aina suoraviivaista. Renkaan nostaminen vanteelle edellyttää suuren ilmamassan viemistä venttiilin kautta renkaan sisään, joka nostaa renkaan reunalangat vanteen sivuseinämää vasten. Jotta renkaan asennus ja nousu vanteelle onnistuu, ilmaa pitää saada renkaan sisälle huomattavasti nopeammin kuin se pääsee karkuun vielä tiivistämättömistä kohdista renkaan ja vanteen välistä.

Presta-venttiili on usein asennukseen muodostuva pullonkaula, kuvainnollisesti ja kirjaimellisesti. Se rajoittaa ilmavirtaa ja lisäksi voi tukkiutua ajan myötä tubeless-tiivisteaineesta, mikä hankaloittaa asennusta entisestään.

Mutta ei enää!

Fillmore tarjoaa ratkaisun

Fillmore mahdollistaa uniikin rakenteensa ansiosta jopa 3-kertaisen ilmavirran presta-venttiiliin nähden. Tämän kertaluokan hyöty tekee ratkaisevan eron asennustyön helppoudessa ja onnistumisessa useimmissa tapauksissa. Lisäksi Fillmore-venttiili on suunniteltu niin, että se ei ole läheskään yhtä altis tukkeutumiselle kuin presta-venttiili. Uuden tekniikan ja rakenteen keskiössä on lautasventtiiliä muistuttava rakenne, joka jättää venttilin sielun kokonaan pois.

Fillmore-tarjoaa muun muassa seuraavia käytännössä tuntuvia hyötyjä:

  • Renkaan asennus sujuu vaivattomasti kerrasta toiseen Fillmoren tarjoaman suuremman ilmavirran johdosta, oli käytössä sitten kompressori, pumppu tai erillisellä lisäsäiliöllä varustettu jalkapumppu.
  • Renkaiden täyttö ja paineiden tarkistus onnistuvat helposti vähäisen tukkeutumisen riskin ansiosta.

Ja mikä parasta, Fillmore-venttiili toimii samalla pumpun sovitteella kuin presta-venttiili! Toisin sanoen, uutuusventtiilin eduista ja ominaisuuksista pääsee nauttimaan, ilman muita lisäosia, työkaluja tai muita hankintoja.

Ota huomioon

Vaikka Fillmore-venttiili ratkaisee monta tubeless-renkaita ja niiden asennusta vaivannutta ongelmaa. Se ei ole kaiken kattava ratkaisu mahdollisiin tubeless-murheisiin. Jos vanne tai rengas, ei ole tubeless-yhteensopiva tai jompikumpi on vaurioitunut (esim. lommo vanteessa, reikä renkaan reunalangan vieressä), Fillmore ei tarjoa apua näihin ongelmiin.

Lisäksi se ei tee tubeless-asennuksesta "idioottivarmaa" siinä mielessä, että asennus edellyttää Fillmore-venttilin lisäksi korkeapaineisen ja -virtauksisen ilmanlähteen kompressorin tai tubeless-renkaille tarkoitetun pumpun muodossa, joista löytyy korkealle täyttöpaineelle varattu lisäsäiliö.

Viimeiseksi älä kadota Fillmore-venttiilin hattua! Perinteisillä presta-venttiileillä hattu on lähinnä ulkonäöllinen seikka ja korkeintaan pieni suoja, Fillmore-venttiilissä se on olennainen osa rakennetta eli se on syytä pitää säilössä.

Saatavilla pian!

Fillmore-venttiilit saapuvat pian! Ne kruunaavat esimerkiksi Reserve-hiilikuitukiekot, mutta puolustavat paikkaansa missä tahansa tubeless-renkaita käyttävässä kiekkoparissa. Santa Cruz on kehityksen kärjessä, ei pelkästään rungossa ja vanteissa, vaan nyt myös muissa komponenteissa.