Kaikki tuotteet Takaisin

Focus Jam2 7-series on sähköistetty trailipyörä vaativaankin käyttöön!

8.1.2022

#Focus bikes #jam2 #sähköpyörä

Jam-sähköpyörämalli on kerännyt nopeasti paljon kiitosta ja saanut taakseen vankan kannattajajoukon. Vuodelle 2022 Focus on laittanut kuitenkin entistä paremmaksi, sillä suosittu malli saa rinnalleen Jam2:n, joka on entistä monipuolisempi ja myös kyvykkäämpi niin, että se tyydyttää vaativankin kuskin tarpeen!

Lue pidemmälle ja tiedät, mikä tekee uudesta Jam2-pyörästä erityisen!

Hauskanpitoa varten

Focus on lähtenyt uuden Jam2:n suunnitteluun selvällä tavoitteen asettamisella: pyörä jokapäiväiseen ajoon ja ennen kaikkea hauskanpitoon. Tämä näkyykin pyörän jokaisella osa-alueella aina runkomitoituksesta komponenttivalintoihin ja jousitusratkaisuun.

Mistä hauskanpitoon tehty pyörä sitten koostuu? Se ei ole pitkäjoustoinen ja raskastoinen pyörä, joka jyrää kaikki epätasaisuudet alleen, mutta se ei ole toisaalta jäykkäperäinenkään malli, joka antaa kuskille välittömän palautteen pienestäkin ajolinjavirheestä. Sen sijaan, se on jotakin tältä väliltä ja 150 millimetriä joustoa molemmissa päissä on juuri sopiva määrä tasoittamaan maastomuotoja, mutta säilyttäen pyörän ketterän käytöksen ja luonteen!

Focuksella on ymmärretty pyöränluotettavuuden ja kestävyyden merkitys. Vaikka Jam2 on hauskanpitoon ja sekalaiseen polkuajoon tehty pyörä, se on hyväksytty jopa 150 kilon yhteispainolle asti! Pyörän painaessa noin 25 kiloa, kuskille jää vielä 125 kiloa täytettävää ennen valmistajan suositus ylittymistä! Tästä on kiittäminen vahvatekoista ja tukevaa alumiinirunkoa sekä viisaasti valittuja komponentteja.

Ketterää ja vakaata

Runkomitoitus on uuden Jam2-mallin kohdalla moderni, mutta ei liioiteltu. Pyrkimyksenä on ollut suunnitella pyörä, joka on käytökseltään ketterä, mutta samalla vauhdissa vakaa. Lukuina ilmoitettuna nämä ominaisuudet kääntyvät 65 tai 65,5 asteen ohjainkulmaksi, 448 millimetrin takahaarukan mitaksi ja 76 tai 76,5 asteen satulakulmaksi. L-kokoisen rungon reach-mitta on 485 tai 480 millimetriä ja runkoja on saatavana neljää kokoa välillä S-XL.

Miksi mitat ilmoitetaan kahtena eri vaihtoehtona? Siihen löytyy hyvä selitys. Jousitusratkaisun yhteyteen rakennettu Flip Chip -säätö mahdollistaa yhdellä pultin avauksella ja kiristyksellä seuraavat muutokset:

  • Ohjain- ja satulakulman 0,5 asteen säätö
  • Keskiönkorkeuden 5,5 mm säätö
  • Reach-mitan 5 mm säätö

Haluatko ketteryyttä ja nopeaa vastetta? Aseta flip chip asentoon, jossa keulakulma asettuu 65,5 asteeseen, jota saattelee samalla keskiön nousu 5,5 millimetrin verran. Jos haluat vakautta, valitse "loivempi" asetus ja nauti Jam2:n tarjoamasta kyydistä!

Suunnittelun viimeistelyn tasosta kertovat pienet, mutta merkitsevät yksityiskohdat, joihin lukeutuvat piilossa olevat jarruletkut ja vaihdevaijerin kuori, jotka kulkevat ohjainkannattimen sisältä. Korkeasta integraation asteesta huolimatta, ohjainkannattimen ja -tangon korkeus ovat silti helposti säädettävissä.

Jos lenkille pitää saada mukaan enemmän tarviketta, varaosia tai evästä, se hoituu helposti eturunkoon kiinnitettävällä varustelaukulla, joka istuu kokonaisuuteen niin hyvin, että se näyttää kiinteältä rungon osalta!

Jousitusratkaisu

Jousitusratkaisu eroaa päällisin puolin aiemmista malleista. Ulkonäön ei pidä antaa silti hämätä, sillä Jam2 käyttää Focuksen paljon kiiteltyä FOLD-systeemiä – mutta entistä pidemmälle jalostettuna!

Jousituksen käytöstä onkin säädetty Jam2:sta varten vielä ajomukavuutta ja selvää vastetta sekä leikkisyyttä korostavaan suuntaan. Ajaessa tämä kääntyy erinomaiseksi alkuherkkyydeksi ja sopivaksi määräksi progressiota, mikä mahdollistaa bunny hopit ja isommatkin hypyt vaivatta ilman tunnetta, että pyörää ei saa irti maasta edes hartiavoimin.

Shimanon moottorilla

Mitä tulee moottoreihin ja niiden ympärille sijoitettuihin sähköosiin, kuten akkuun ja käyttövipuun, Shimano edustaa tämänhetkisen tarjonnan kirkasta kärkeä. Jam2 käyttää Shimano EP8 -moottoria, joka tunnetaan luonnollisen tuntuisesta avustuskäytöksestä. Huomionarvoista on, että aiemmin julkaistu Bosch-moottorilla kulkeva Jam säilyy edelleen mallistossa, joten saksalaisen moottorin avustustuntumasta pitäville löytyy edelleen vaihtoehto.

Mitä tulee "virtapankkiin" uuden Jam2:n kohdalla, se on varmasti riittävä! Akulla on kapasiteettia peräti 725 Wh verran, mikä takaa kiitettävän kantaman ja käyttöajan. Akkukoon kasvatuksesta huolimatta, paino on saatu pidettyä samoissa lukemissa, mitä se muiden valmistajien noin 100 Wh pienemmällä akulla!

Akku on lisäksi erinomaisesti suojattu, sillä se sijoitetaan rungon viistoputkeen alaosasta työntämällä. Toisin sanoen, akku ei ole miltään osin suorassa kontaktissa ulkoilman tai olosuhteiden kanssa, mitkä voivat aiheuttaa ajan saatossa vaurioita sähkökomponenteille.

Neljä mallia

Focukselle tuttuun tapaan Jam2-pyörää on saatavana useana eri mallia. Tarkemmat mallinimet ovat Jam2 7.0, Jam2 7.8 ja Jam2 7.9.

Kaikkien mallien pääkomponentit ovat lueteltuna alla.

Jam2 7.8

Etuhaarukka: Rock Shox 35 Gold RL, 150 mm

Takaiskari: Rock Shox Deluxe Select
VoimansiirtoShimano SLX ja Deore, 12 vaihdetta
Kammet: Samox EC40

Jarrut: Shimano MT520, 200 mm levyt edessä ja takana

Kiekot: RaceFace AR30 29"

Hinta: 5 399 €

Jam2 7.9

Etuhaarukka: FOX 36 Float Rhythm, 150 mm
Takaiskari: FOX Float X Performance
Voimansiirto: Shimano Deore XT M8100, 12-vaihdetta
Kammet: Shimano FC-EM600

JarrutShimano XT M8120. 200 / 200 mm

KiekotNovatec D041 -navat, D462 Disc 29" -vanteet
Hinta 6 299 €

Jam2 7.0

Etuhaarukka: Rock Shox ZEB Charger R, 150 mm
Takaiskari: FOX Float X Performance
Kammet: E*thirteen e*spec Plus

Ohjaustanko: Race Face Chester

Voimansiirto: SRAM GX Eagle AXS, 12-vaihdetta
Jarrut: SRAM Code RSC, 220 ja 200 mm levyt

Kiekot: DT Swiss HX1700 29"

Hinta: 7 999 €