Kaikki tuotteet Takaisin

Keskiö- ja rataskiinnitykset – lue tästä ohjeet standardiviidakossa navigoimiseen!

22.1.2022

#keskiö #keskiöstandardit #polkupyörä

Maastopyörien standardit ovat aihepiiri, jossa riittää laajuutta ja josta ei puutu poikkeuksia! Maasto- ja maantiepyörissä käytettävien standardien ja kiinnitystapojen lukumäärä voikin saada pään pyörälle alta aikayksilön. Luettuasi artikkelin, tiedät mitä kiinnitystapoja on käytössä ja pystyt tarpeen tullen valitsemaan pyörääsi oikeat varaosat.

Standardeista ja kiinnitystavoista
Lähtökohtaisesti standardien tarkoitus on varmistaa komponnenttien yhteensopivuus eri mallien ja kokoonpanojen välillä. Hyvän standardin merkki on, että ratkaisu on helppokäyttöinen, ominaisuuksiltaan kestävä ja asennus- tai irrotustyössä on hyvin vaikea tai jopa mahdoton mennä vikaan.

Nopeasti muuttuvien vaatimusten ja tekniikan kehityksen johdosta, standardeilla on ollut haasteita pysyä vauhdissa mukana, minkä johdosta ne ovatkin vaihtuneet tiheään tai vanhan päälle on kehitetty uutta nopeammin kuin moni harrastaja olisi toivonut. Keskiön ja ratasstandardien osalta tilanne on kuitenkin vakiintunut niin, että käyttöön on valikoitunut muutama käytännössä toimivaksi osoittautunut ratkaisu.

Keskiöleveydet
Keskiöstandardit ovat jakaantuneet kahteen leiriin: kierteitä ja puristussovitetta käyttäviin kiinnitystapoihin. Ensinnä mainitun kohdalla puhutaan yleisesti kierteellisistä keskiöistä, kun taas jälkimmäiset ovat puhekielessä press fit -malleja.

Kierteellinen tai toiselta nimeltään BSA-keskiö on pitkään käytössä ollut ja itsensä toimivaksi todistanut ratkaisu! Avaaminen ja asennus onnistuvat tyypillisesti mutkitta ja kyseinen ratkaisu on useimmiten myös huoleton ja ylimääräisistä narinoista vapaa. Kierteellisiä BSA-keskiöitä on käytössä yleisesti neljää eri muhvileveyttä, jotka ovat lueteltuna alla. Muhvi tarkoittaa rungosta löytyvää keskiöosaa.

• 68 mm – yleisesti maantie- ja gravel-pyörissä käytetty
• 73 mm – maastopyörien yleisin malli
• 83 mm – Super Boost -mitoitusta käyttävissä maastopyörissä ja myös alamäkipyörissä käytettävä keskiöleveys
• 100 mm – fatbike-malleissa käytettävä keskiöleveys
• T47 – oma standardinsa, joka ei ole vielä yleisesti käytössä

Useimmat kammet ja keskiöt käyvät tyypillisesti ristiin 68 ja 73 mm keskiömuhvien kanssa asentamalla tai poistamalla keskiön mukana tulevia 2,5-millisiä holkkeja rungon ja keskiökupin välistä. Tarkka holkkien sijoittelu tulee varmistaa aina mallikohtaisista ohjeista. 83 mm ja 100 mm keskiömuhvit vaativat aina niille tarkoitetun kampisetin pidemmän keskiöakselin johdosta.

Toisena ryhmänä ovat puristesovitetta käyttävät press fit -malliset keskiöt. Niiden toiminta perustuu nimensä mukaisesti laakerikuppien ja rungon väliseen puristesovitteeseen. Asennus edellyttää aina asianmukaisia työkaluja eli mallikohtaista laakeriprässiä tai ulosvetäjää. Yleisimmin käytössä olevat press fit -keskiöiden lista on seuraava:

• BB86 – 41 mm sisähalkaisija, 86 mm keskiömuhvinleveys
• BB89,5 – 41 mm sisähalkaisija, 89,5 mm keskiömuhvinleveys
• BB92 – 41 mm sisähalkaisija, 92 mm keskiömuhvinleveys
• BB30 – 42 mm sisähalkaisija, alkujaan yhteensopiva vain 30 mm akseleiden kanssa, mutta malleja on nykyään saatavilla lähes kaikille akselihalkaisijoille (DUB, 24/22 mm jne.)

Lista ei ole kaiken kattava ja esimerkiksi fatbike -rungoille soveltuvia press fit -mallisia keskiöitä on mallinimillä BB107 ja BB121. Lista rajattiin kuitenkin vain yleisimmin käytössä oleviin.

Akselikoot
Rungon keskiömuhvimallin lisäksi tulee huomioida kampisetti ja sen käyttämä akselityyppi, jotta keskiövalinta osuu oikeaan. Yleisimmät mallit ovat listattuna alla:

• Shimano 24 mm – Shimano Hollowtech 2 -kammissa käytetty akseli, jonka halkaisija on 24 millimetriä.
• GXP – Sramin käyttämä standardi, jonka akselihalkaisija on 24 mm rattaan puolella ja 22 mm vasemmalla puolen.
• DUB – Sramin uusin akselistandardi, jonka halkaisija on 28,99 millimetriä.
• 30 mm – Nimensä mukaisesti 30-millinen akseli, joka on käytössä mm. osassa Race Face-, Easton- ja E13-kampia.

Rataskiinnitys
Voimansiirrossa huomioitavien kiinnitysstandardien lista ei lopu vielä keskiö- ja akselikokoon. Lisäksi tulee tietää, millä tavoin ratas kiinnittyy kampeen. Erilaiset direct mount -kiinnitykset ovat yleistyneet voimakkaasti, jättäen samalla kammen ja rattaan välisen spider-osan pois kokoonpanosta. Yleisimpien maastopyörien voimansiirrossa käytettävien rataskiinnityksen lista on seuraava.

• 4/104 mm – Niin sanottu 4-pulttijako, jossa kiinnityspulttien kehähalkaisija on 104 millimetriä. Ratkaisu on ollut laajasti käytössä, mutta harvenemaan päin.
• Sram DM – Sramin yleisesti käytössä oleva kiinnitys, jossa ratas kiinnittyy kampeen kolmella Torx-ruuvilla.
• Shimano Direct Mount – Shimanon direct mount -vastine, jossa kiinnitys tapahtuu lukkorenkaalla. Asennus ja irrotus edellyttävät tarkoitukseen tehdyn avaimen käyttöä.
• Race Face Cinch – Race Face -kammista löytyvä direc mount -standardi. Avaimena toimii nelikantti- ja ISIS-keskiöissä käytetty keskiöavain.

Sähköpyörien voimansiirrossa käytettävät rattaat ovat oma lukunsa. Shimano Steps EP 8-moottori käyttää omaa ratastaan, kuten myös Bosch. On hyvä huomioida, että Bosch-moottoreiden ratastyyppi riippuu moottorimallista ja eroaa 3. ja 4. sukupolven moottorimallien välillä.

Toivottavasti tietopaketista oli hyötyä ja kaupoille pystyy suuntaamaan nyt uudella tiedoilla varustettuna! Jos pähkäilet vielä oikeaa valintaa, älä epäröi ottaa yhteyttä asiantuntevaan asiakaspalveluumme!