Kaikki tuotteet Takaisin

29-kiekot, hansikaslokero ja enemmän joustoa – uusi Megatower on täällä!

5.5.2022

Santa Cruzin pyörämallisto on jatkanut kehitystään valmistajalle ominaiseen tapaan. Pyörämallit pidetään ajankohtaisena uudistamalla ne vähintään 3-4 vuoden välein mikä takaa, että ne edustavat kehityksen kärkeä. Tilanne on juuri tämä uusitun Megatower-enduropyörän kohdalla, joka on loivempi, pidempi ja varustettu pidemmällä joustomatkalla superkätevän hansikaslokeron lisäksi!

Uudistettu geometria

Runkomitoitus eli -geometria on niin sanotusti pyörän sydän. Se määrittää suurelta osin ajo-ominaisuudet, pyörän käytöksen ja luonteen. Jo nopealla vilkaisulla käy selväksi, että uusi Megatower on tehty viihtymään vauhdissa! Siitä kertovat loiva 63,5° keulakulma ja L-runkokoon antelias 490 mm reach-mitta. Takahaarukan pituus ja 441 millimetriä ja satulaputken kulma 77,5 astetta. Runkokokoja on saatavilla välillä S-XXL ja reach-mitta muuttuu runkokoon myötä 20-25 millimetriä. Myös takahaarukan mitta muuttuu runkokoon mukaan, antaen siten identtiset ajo-ominaisuudet. Laajan runkokokojen valikoimaa ansiosta voikin sanoa, että uusi Megatower käyttää lähes kaikki kuviteltavissa olevat tarpeet!

Santa Cruzille tyypillisen tapaan, Megatower on varustettu flip chipillä, joka löytyy iskarin alalinkusta Sen asennosta riippuen keskiön korkeutta voi säätää 3 mm verran samalla, kun kulmat muuttuvat 0,3 asteen verran. Runko on suunniteltu ainoastaan 29-tuumaisille kiekoille eli sekakiekot tai niin sanottu mullet-setup eivät ole vaihtoehtojen listalla Megatowerin kohdalla.

Enemmän joustoa – kontrolloitua sellaista

VPP- eli virtual pivot point -jousitus on Santa Cruzin tavaramerkki – ja hyvästä syystä! Ratkaisu tarjoaa erinomaisen yhdistelmän alkuherkkyyttä ja progressiivisuutta, vastaten samalla tehokkaasti polkemiseen. Lower link -ratkaisullla voimat välitetään iskarille rungon alalinkun kautta. Ratkaisu nähtiin ensimmäisenä V10-alamäkipyörässä, sen jälkeen Bronsonissa ja nyt lähes koko mallistossa uusi Megatower mukaan lukien. Sen avulla iskari saadaan asetettua parhaaseen mahdolliseen paikkaan eli alas ja keskelle, mikä pitää painopisteen alhaalla ja jättää samalla tilaa esimerkiksi juomapullotelineelle.

Joustomatkaa on kasvatettu Megatowerissa 165 milliin, mikä on saavutettu jousituksen uudelleen suunnittelulla ja entistä pidemmällä iskarin iskunpituudella. Megatowerin iskunvaimennin on käyttää 62,5 millimetrin iskunpituutta. Runko on kuitenkin yhteensopiva täysimittaiselle 65 millimetrin iskulle, jolloin takapää tarjoaa joustoa anteliaat ja takarenkaan varmasti polun pinnassa kiinni pitävät 170 milliä!

Säilytysiltaa hansikaslokeron avulla

Tarvitseeko lenkille saada varasisuri matkaan, monitoimityökalu, kevyt sadetakki tai vaikkapa se kuuluisa endurobanaani evästaukoa varten? Megatower tekee pientarpeiden mukana kuljetuksen äärimmäisen helpoksi, kiitos viistoputkeen rakennetun hansikaslokeron – kyllä, luit oikein.

Juomapullotelineen kiinnityspaikan alle rakennettu lokero hyödyntää viistoputken muotoa säilytystilan muodossa. Lokeron mekanismi on tukeva ja luotettava, mutta avaus on pidetty silti äärimmäisen helppona ja nopeana! Megatower ei ole ainoastaan johtava enduropyörä ajo-ominaisuuksiltaan, vaan myös käytettävyydeltään!

Muut rungosta löytyvät ominaisuudet noudattavat Santa Cruzille tyypillistä linjaa. Niihin lukeutuvat muun muassa hyvä huollettavuus laakerien vaihdon helppouden merkeissä ja tietenkin Santa Cruzin tavaramerkki eli elinikäinen runkotakuu. 

Mallit

Megatower on saatavilla seuraavina kokoonpanoina ja runkosettinä.

R

Etuhaarukka: Rock Shox Zeb, 170 mm

Takaiskari: Rock Shox Super Deluxe Select
VaihteetSram NX Eagle, 12 vaihdetta
Kammet: Samox Descendant Eagle

Jarrut:Sram G2 RE

Tanko: e13 TRS Base, 800 mm

Stemmi: e13 Base, 40 mm

Navat: Sram MTH

Vanteet: RaceFace AR Offset 30, 29"

S

Etuhaarukka: Fox 38 Float Performance 170 mm

Takaiskari: Rock Shox Super Deluxe Select+
VaihteetSram GX Eagle, 12 vaihdetta
Kammet: Samox GX Eagle

Jarrut:Sram Code R

Tanko: Burgtec Alloy, 800 mm

Stemmi: Enduro MK3, 42,5 mm

Navat: DT Swiss 370

Vanteet: RaceFace AR Offset 30, 29"

GX AXS

Etuhaarukka: Fox 38 Float Performance Elite 170 mm

Takaiskari: Rock Shox Super Deluxe Select+
VaihteetSram GX Eagle AXS, 12 vaihdetta
Kammet: Samox GX Eagle

Jarrut:Sram Code R

Tanko: Santa Cruz Carbon, 800 mm

Stemmi: Enduro MK3, 42,5 mm

Navat: Industry Nine 1/1

Vanteet: RaceFace ARC Offset 30, 29"

GX AXS Coil

Etuhaarukka: Fox 38 Float Performance Elite 170 mm

Takaiskari: Rock Shox Super Deluxe Select+ Coil
VaihteetSram GX Eagle AXS, 12 vaihdetta
Kammet: Samox GX Eagle

Jarrut:Sram Code RSC

Tanko: Santa Cruz Carbon, 800 mm

Stemmi: Enduro MK3, 42,5 mm

Navat: Industry Nine 1/1

Vanteet: RaceFace ARC Offset 30, 29"

GX AXS RSV

Etuhaarukka: Fox 38 Float Performance Elite 170 mm

Takaiskari: Rock Shox Super Deluxe Select+
VaihteetSram GX Eagle AXS, 12 vaihdetta
Kammet: Samox GX Eagle

Jarrut:Sram Code RSC

Tanko: Santa Cruz Carbon, 800 mm

Stemmi: Enduro MK3, 42,5 mm

Navat: Industry Nine 1/1

Vanteet: Reserve 30 Carbon 29"

GX AXS RSV Coil

Etuhaarukka: Fox 38 Float Performance Elite 170 mm

Takaiskari: Rock Shox Super Deluxe Select+ Coil
VaihteetSram GX Eagle AXS, 12 vaihdetta
Kammet: Samox GX Eagle

Jarrut:Sram Code RSC

Tanko: Santa Cruz Carbon, 800 mm

Stemmi: Enduro MK3, 42,5 mm

Navat: Industry Nine 1/1

Vanteet: Reserve 30 Carbon 29"

X01

Etuhaarukka: Fox 38 Float Factory, 170 mm

Takaiskari: Fox Float X2 Factory
VaihteetSram X01 Eagle AXS, 12 vaihdetta
Kammet: Samox X1 Eagle

Jarrut:Sram Code RSC

Tanko: Santa Cruz Carbon, 800 mm

Stemmi: Enduro MK3, 42,5 mm

Navat: Industry Nine 1/1

Vanteet: Race Face Arc Offset 30, 29"

X01 Coil

Etuhaarukka: Fox 38 Float Factory, 170 mm

Takaiskari: Fox DHX2 Factory Coil
VaihteetSram X01 Eagle AXS, 12 vaihdetta
Kammet: Samox X1 Eagle

Jarrut:Sram Code RSC

Tanko: Santa Cruz Carbon, 800 mm

Stemmi: Enduro MK3, 42,5 mm

Navat: Industry Nine 1/1

Vanteet: Race Face Arc Offset 30, 29"

X01 AXS RSV

Etuhaarukka: Fox 38 Float Factory, 170 mm

Takaiskari: Fox Float X2 Factory
VaihteetSram X01 Eagle AXS, 12 vaihdetta
Kammet: Samox X01 AXS Eagle

Jarrut:Sram Code RSC

Tanko: Santa Cruz Carbon, 800 mm

Stemmi: Enduro MK3, 42,5 mm

Navat: Industry Nine 1/1

Vanteet: Reserve 30 Carbon 29"

X01 AXS RSV Coil

Etuhaarukka: Fox 38 Float Factory, 170 mm

Takaiskari: Fox DHX2 Coil
VaihteetSram X01 Eagle AXS, 12 vaihdetta
Kammet: Samox X01 AXS Eagle

Jarrut:Sram Code RSC

Tanko: Santa Cruz Carbon, 800 mm

Stemmi: Enduro MK3, 42,5 mm

Navat: Industry Nine 1/1

Vanteet: Reserve 30 Carbon 29"

Megatower on kauden kuumin uutuus enduro- ja bikepark-ajoon! Gravity-suuntauksestaan huolimatta se pitää enemmän kuin pintansa myös vauhdikkaassa trailiajossa. Ja mikä parasta, tarvittavat varaosat, vaatteet tai eväät kulkevat kätevästi mukana nerokkaan hansikaslokeron ansiosta!

Tule tutustumaan uusiin malleihin liikkeessämme ja asiantunteva henkilökuntamme auttaa sinua mallin valinnassa.