Kaikki tuotteet Takaisin

Koronapademian ja ennennäkemättömän kysynnän vaikutukset polkupyörien saatavuuteen ja hintoihin 2023

1. Yleisen hintatason nousun myötä myös polkupyörien, tarvikkeiden ja varaosien hinnat tulevat nousemaan 2023. Monien merkkien osalta hintoja on jo tarkistettu. Hinnannousun taustalla on mm rajusti nousseet materiaali- ja kuljetuskustannukset. Nyt on hyvä hetki päivittää pyöräilykalustosi!

2. Polkupyörien toimitukset. Pandemia sekä maailmanlaajuinen pyörä buumi on lisännyt polkupyörien ja komponenttien kysynnän ennätyslukemiin globaalisti. Samaan aikaan viruksen aiheuttamat ongelmat tuotannossa ja toimitusketjuissa ovat tuottaneet ongelmia saatavuudessa. Komponentti- ja runkotehtaat ovat rajoitusten myötä supistaneet toimintaansa ja/tai olleet kokonaan kiinni.  Myös muut alat ja toimijat kilpailevat samoista raaka-aineista pyöräteollisuuden kanssa. Tämä on johtanut polkupyörien vähäisempään saatavuuteen sekä ennakotilattavien polkupyörämäärien heikkoon ennustettavuuteen. Tilanne on sama kaikilla merkeillä. Tällä hetkellä emme valitettavasti pysty antamaan tarkkoja toimitusaikoja. Lisäksi alustaviin toimitusaikoihin voi tulla muutoksia tai jopa peruutuksia.

3. Polkupyörin komponenteista huomioitavaa. Pyörän spekseissä kuvatut pyörän osat ei välttämättä pidä paikkaansa, sillä tehtaat joutuvat käyttämään komponenttipulan takia vaihtoehtoisia osia. Kyseessä on pääasiassa pieniä muutoksia, joilla pyritään varmistamaan pyörien saatavuus asiakkaille. Muutokset koskevat yleisimmin renkaita, jarruja, satuloita ja ohjaamon osia. Edellä mainituista syistä johtuen vaihtoehtoisten osien vaihtaminen alkuperäisiin ei ole mahdollista. Muutokset valmistajilta tulevat äkillisesti, ns. ”lennosta”, mistä johtuen emme pysty ilmoittamaan korvaavista komponenteista. Kiitos ymmärryksestä! :)

4. Mallivuoden 2023 tilannetta seurataan tarkasti. Mutta jo nyt voidaan sanoa että ainakin osittain saatavuus ongelmat tulevat jatkumaan kaudella 2023 varsinkin sähköpyörien sekä hiilikuitupyörien saatavuudessa – sekä vaikea ennustettavuus aikataulullisesti.