Kaikki tuotteet Takaisin

Koronan aiheuttamat vaikeudet pyörien tuotannossa!

Koronapademian ja ennennäkemättömän kysynnän vaikutukset polkupyörien tuotantoon ja saatavuuteen 2022 eteenpäin:

1. Polkupyörien toimitukset. Pandemia on lisännyt polkupyörien ja komponenttien kysynnän ennätyslukemiin globaalisti. Samaan aikaan viruksen aiheuttamat ongelmat tuotannossa ja toimitusketjuissa ovat tuottaneet ongelmia saatavuudessa. Komponentti- ja runkotehtaat ovat rajoitusten myötä supistaneet toimintaansa ja/tai olleet kokonaan kiinni.  Myös muut alat ja toimijat kilpailevat samoista raaka-aineista pyöräteollisuuden kanssa. Tämä on johtanut polkupyörien vähäisempään saatavuuteen sekä ennakotilattavien polkupyörämäärien heikkoon ennustettavuuteen. Tilanne on sama kaikilla merkeillä. Tällä hetkellä emme valitettavasti pysty antamaan tarkkoja toimitusaikoja. Lisäksi alustaviin toimitusaikoihin voi tulla muutoksia tai jopa peruutuksia.

2. Polkupyörin komponenteista huomioitavaa. Pyörän spekseissä kuvatut pyörän osat ei välttämättä pidä paikkaansa, sillä tehtaat joutuvat käyttämään komponenttipulan takia vaihtoehtoisia osia. Kyseessä on pääasiassa pieniä muutoksia, joilla pyritään varmistamaan pyörien saatavuus asiakkaille. Muutokset koskevat yleisimmin renkaita, jarruja, satuloita ja ohjaamon osia. Edellä mainituista syistä johtuen vaihtoehtoisten osien vaihtaminen alkuperäisiin ei ole mahdollista. Muutokset valmistajilta tulevat äkillisesti, ns. ”lennosta”, mistä johtuen emme pysty ilmoittamaan korvaavista komponenteista. Kiitos ymmärryksestä! :)

3. Mallivuoden 2023 tilannetta seurataan tarkasti. Mutta jo nyt voidaan sanoa että ainakin osittain saatavuu songelmat tulevat jatkumaan kaudella 2023 varsinkin sähköpyörien saatavuudessa.