Kaikki tuotteet Takaisin

Cyclocross-pyörä

Lyhyesti

Cyclocross on pyöräilyn alalaji, jossa ajetaan vaihtelevassa maastossa hiekkateillä, tasaisilla poluilla ja nurmipohjaisilla kentillä sekä rinteillä. Pyörät muistuttavat maantiepyöriä, mutta soveltuvat myös maastossa ajamiseen tukevamman rakenteen, nappularenkaiden ja levyjarrujen ansiosta. Pyörät ovat monikäyttöisiä ja sopivat siksi hyvin esimerkiksi työmatka- ja yleiskäyttöön.

Cyclocross-kilpailuissa kierretään muutaman kilometrin mittaista rataa. Sarjasta ja kierrosten määrästä riippuen kilpailujen kesto on noin puolesta tunnista tuntiin.

Cyclocross-pyörän ominaisuudet

Cyclocross-pyörä muistuttaa taivutetun ohjaustankonsa ja mitoituksensa puolesta maantiepyörää. Merkittävimmät erot ovat nappularenkaat sekä rungon ja etuhaarukan tukevampi rakenne, joissa on myös pyörimistilaa leveämmille renkaille. Kiekot ovat myös tuhdimpaa tekoa verrattuna maantiepyöriin, jotta ne kestävät vauhdikkaita kivikkojen ja juurakoiden ylityksiä. Suuressa osassa nykyaikaisia cyclocross-pyöriä on levyjarrut. Cyclocross-pyörän olemuksen voi tiivistää, että se on maantie- ja maastopyörän sekoitus ollen kuitenkin selvästi lähempänä ensinnä mainittua.

Käyttötarkoitus

Asfaltti-, hiekka-, soratiet ja tasaiset metsäpolut sopivat kaikki cyclocross-pyörälle. Vaihtelevalla tiepohjalla ja jopa maastokelpoisuutensa ansiosta crossarit sopivat erinomaisesti myös ympärivuotiseen työmatkakäyttöön, Tämä pyörätyyppi onkin lisännyt suosiotaan viime vuosina juuri monikäyttöisyytensä ansiosta; ne pitävät vauhtia tasamaalla lähes maantiepyörän veroisesti, mutta eivät pelästy asfalttitien päättymistä!

Crossarit eivät rajoitu pelkästään käyttöpyöriksi. Niiden alkuperäinen tarkoitus oli kilpaa ajaminen ja ne soveltuvat siihen erinomaisesti edelleen tänä päivänä. Kilpakäytön lisäksi crossari tarjoaa esimerkiksi maantiekuskille mahdollisuuden kerätä harjoituskilometrejä vuoden ympäri tai maastoajajalle mahdollisuuden tasamaalla metsän ulkopuolella ajettaviin lenkkeihin.

Kenelle cyclocross-pyörä sopii?

Crossarista on monipuolinen käyttöpyörä, joka taipuu yhtä hyvin käyttöpyöräksi arkeen kuin tavoitteellisen pyöräilijän harjoitus- ja kilpavälineeksi. Crossari on myös erinomainen valinta maantiepyöräilijälle, joka haluaa kerätä harjoituskilometrejä vuoden ympäri. Maastokuskille crossari on oiva väline vauhdikkaiden ja tasavauhtisten lenkkien tekemiseen tasaisilla poluilla tai asfaltti- ja sorateillä.

Suosittelemme

Aloittelijan tai ensimmäistä crossaria työmatkoille etsivän on hyvä vilkaista Focus Mares AL Commuteria

Työmatka- ja arkikäyttöön sekä satunnaisille lenkeille sopii Focus Mares AL Tiagra

Harrastamiseen ja lenkkikäyttöön kilpailukykyinen vaihtoehto on Focus Mares AL 105

Kokeneen kammen pyörittäjän kannattaa katsoa mallistomme hiilikuituisia cyclocrosseja