facebook_pixel

Hybridi- ja retkisähköpyörä

Hybridi/retki– ja kaupunkipyörällä on paljon yhteistä niin pyörän perusrakenteen kuin komponenttien suhteen. Hybridi- ja retkipyörät soveltuvat pitkänmatkan ajoon rungon mitoituksen ja varustelumahdollisuuksien ansiosta. Pitkiä matkoja ajettaessa ajoasennon tulee olla ehdottoman mukava, mikä on huomioitu runkomitoituksessa ja komponenteissa. Retkikäytössä tavaratelineen kiinnitysmahdollisuus antaa mahdollisuuden suuremmankin tavaramäärän kuljetukselle, mikä on tarpeen etenkin pidemmillä matkoilla tai vaikkapa arkisella kauppakäynnillä.

Retkipyörälle ovat ominaista maantiepyöristä tutut 622 millimetrin kiekkokoko, hyvin rullaavat, mutta silti kestävät renkaat ja ketjuvaihteet. Vaihteiden välitysskaala on tyypillisesti kaupunkipyöriä laajempi, mikä mahdollistaa jyrkkienkin mäkien kiipeämisen ja toisaalta myös vauhdin ylläpidon alamäissä tai vaikkapa vauhdilla eteenpäin kuljettavassa myötätuulessa. Jarrut voivat olla perinteiset v-jarrut tai joka säässä ja olosuhteessa varmasti pysäyttävät levyjarrut. Ajajan mieltymyksen mukaan ajoasento voi olla rento ja pysty tai vastavuoroisesti sporttinen ja tehokkaasti ilmaa halkova. Ohjaintangon valinta vaikuttaa merkittävästi ajoasentoon ja vaihtoehtojen skaala käsittää aina suorat ja riser-tangot tai maantiepyöristä tutut droppitangot.

Retkipyörällä on paljon yhteistä kaupunkipyörän kanssa ja se onkin yhtä lailla käypä valinta arkikäyttöön, sillä pitkänmatkan ajossa tarvittavat ominaisuudet eivät haittaa kaupunkikäytössä. Samalla retkipyörä antaa silti mahdollisuuden matkantekoon ja hienoihin kokemuksiin aina lyhyistä päiväretkistä usean päivän mittaisiin pyörämatkoihin. Sähköavustus kesyttää tiukimmat nousut ja antaa mukavan lisän keskinopeuteen tasaisilla osuuksilla. Ennakoivalla ajotyylillä ja säästeliäällä avustuksen käytöllä kantama voi olla parhaimmillaan jopa satoja kilometrejä latauskertojen välillä!