facebook_pixel

Maantiepyörä

Maantiepyörät ovat nimensä mukaisesti tarkoitettu ajettavaksi asfaltilla – ja mitä tasaisempi asfaltti, sen parempi. Pyörämalleissa on eroa riippuen, ovatko ne tarkoitettu kilpakäyttöön vai rennoille ja pitkille viikonloppulenkeille tai jotakin tältä väliltä. Erot tekevät ominaisuudet ovat runkomitoitus ja sen vaikutuksesta muuttuva ajoasento, kiekot, rengasleveys ja välitykset. Kaikille maantiepyörille on kuitenkin yhteistä alaotteen mahdollistava taivutettu ohjaustanko, sileät renkaat ja kevyt rakenne. Maantiepyörän valinnassa on tärkeää löytää omaan käyttöön sopiva malli oikeassa runkokoossa.

Pyörätyypit – starttiviivalle tai rennoille lenkeille

Muiden pyöräkategorioiden tapaan, maantiepyöriä on erilaisia riippuen käyttötarkoituksesta. Eroa pyörätyypeissä on muun muassa ajoasennon määrittävän runkogeometrian, materiaalien, kiekkojen, renkaiden ja välityksien osalta.

Kilpapyörät. Tämä pyörätyyppi on suunniteltu vauhdin ja suorituskyvyn ehdoilla, toisinaan jopa hieman ajomukavuudesta tinkien. Ajoasento on aggressiivinen, ohjaus on herkkä ja runko on tehty jäykäksi mahdollisimman häviötöntä voimansiirtoa varten. Mitä korkeammalle mallistoon pyörä sijoittuu, sitä tarkemmin viimeisetkin ylimääräiset grammat ovat nipistetty pois rungosta ja komponenteista.

Aika-ajopyöriä muistuttaa suurelta osin maantiepyörää. Suurimpana erona on aika-ajotanko ja korkeaprofiiliset kiekot. Molempien tarkoituksena on tehdä pyörän ja ajajan yhdistelmä mahdollisimman virvaviivaiseksi. Grammojen viilauksen ohella, aerodynaamisuus on aika-ajopyörissä merkitsevä ominaisuus.

Pyörät pitkille matkoille. Tähän kategoriaan lukeutuvat harrastajien mallit ja endurance-pyörät. Yhdistävänä tekijänä on ajomukavuus, joka saavutetaan rennolla ajoasennolla ja leveillä, yli 30 millisillä renkailla.

Työmatka-ajoon soveltuvat pyörät. Crossarin ja jäykkäperäisen maastopyörän ohella, maantiepyörä soveltuu myös työmatkan ajamiseen. Jos työ- tai koulumatka on sileää asfalttia, maantiepyörä on julkisia kulkuneuvoja ja joskus omaa autoakin nopeampi vaihtoehto!

Runko

Oikean pyörätyypin valinnan lisäksi oikea runkokoko on edellytys onnistuneelle pyörän hankinnalle. Asiantunteva myyjä osaa auttaa oikean koon valitsemissa. Halutessaan koon ja ajoasennon voi katsoa prikulleen kohdalleen bikefit-palvelun avulla. Runkomateriaalien kohdalla valinta on kahden kauppa: alumiini tai hiilikuitu. Hiilikuitu oli aluksi vain valmistajien high end -mallien runkomateriaali, mutta sen käyttö on yleistynyt siinä määrin, että tätä mustaa ihmeainetta löytyy jo hintaluokaltaan keskitason pyöristä. Hyvin suunnitellun hiilikuiturungon hyötyinä ovat keveys, jäykkyys ja lujuus. Alumiinirungot eivät ole kuitenkaan poistuneet markkinoilta ja ne ovat edelleen kilpailukykyinen vaihtoehto, etenkin kun hinta otetaan lukuun. Viimeiseksi, terästä ei sovi myöskään jättää mainitsematta, sillä ovathan rungot tehty yli lähes kahden vuosisadan ajan juuri tästä materiaalista. Jos ainutlaatuinen ajotuntuma kiinnostaa ja haluat kunnioittaa perinteitä, teräsrunko voi olla juuri sinulle.

Pyörää ja runkoa valitessa sopiva koko ja sitä kautta mitoitus ovat prioriteetti numero yksi. Ajotuntuma- ja mukavuus seuraavat toisena ja materiaalivalinta näiden jälkeen.

Komponentit

Komponentit kulkevat käsi kädessä sen kanssa, että miten pyörä sijoittuu mallistossa. Huippumalleissa on vastaavan tason komponentit ja keskitason malleissa komponenttivalinta on kustannustehokkaampi, joskin edelleen erinomaisesti toimiva. Merkitseviä komponentteja ovat putkiosien (ohjaustanko ja -kannatin, satulatolppa, kammet) etuhaarukka, kiekot ja voimansiirto.

Malliston alkupään pyöriä lukuun ottamatta etuhaarukat ovat yleisimmin hiilikuitua. Hiilikuituinen etuhaarukka on kevyt ja jäykkä materiaalia tarjoaa välittömän ohjaustuntuman. Voimansiirto ja välitykset eli rattaiden hammaslukemat riippuvat pyörästä ja käyttötarkoituksesta. Kilpakäyttöön tarkoitetuissa pyörissä eturattaat ovat usein 53- ja 39-hampaiset, mikä takaa riittävät välitykset kovemmassakin vauhdissa vahvemmallekin betonireidelle. Takapakan skaala on vastaavasti usein 11-25 hammasta. Endurance– ja työmatka-ajoon soveltuvissa pyörissä välitykset ovat usein kevyemmät monikäyttöisyyden parantamiseksi. Vaihteet toimivat nykyaikaisissa voimansiirroissa lähes sveitsiläisen kellon tarkkuudella. Helppokäyttöisyyttä, toimintaa ja tarkkuutta ilman kompromisseja haluavat voivat valita Shimanon tai Sramin sähkötoimiset vaihteet, joilla vaihde siirtyy kirjaimellisesti napinpainalluksella!

Kiekot ja niiden päälle sovitetuilla renkailla on suuri vaikutus pyörän ajotuntumaan. Esimerkiksi pyörän kiihtyvyys riippuu – ajajan ohella – paljon pyörimisliikkeessä olevien massojen suuruudesta eli kiekoista ja renkaista. Mitä kevyemmät ja renkaat kiekot ovat, sitä herkemmin pyörä vastaa ajajan reisilihasten työhön. Keveys voi tulla kuitenkin jäykkyyden ja kestävyyden kustannuksella, joka kannattaa huomioida kiekkovalinnassa. Säännöllisesti kilpailevilla onkin tästä syystä usein erikseen kevyemmät kisakiekot, jolloin lenkeillä ja harjoittelussa oleva kiekkopari saa suurimman osan ajossa tapahtuvista iskuista ja kulutuksesta. Renkaiden painon lisäksi rengasleveydellä on suuri merkitys ajotuntumaan. Mitä leveämpi rengas, sitä suurempi ilmatila ja sitä enemmän rengas joustaa epätasaisuuksien kohdalla. Toisin kuin on yleisesti ennen ajateltu, leveämpi rengas ei rullaa merkittävästi kapeampaa huonommin – joissakin tapauksissa asia voi olla jopa päinvastoin. Tästä syystä rengasleveydet ovat kasvaneet tasaisesti ja esimerkiksi endurance-pyörissä. Focus Paralanessa ja kaupunkiajoon suunnitelluissa pyörissä on yli 30 milliä leveä rengastus.

Levyjarruilla vai ilman?

Entä jarrut ja tarkemmin vielä levyjarrut? Ne ovat kuin vaaleanpunainen elefantti huoneen nurkassa, jota ei oteta mielellään puheeksi, mutta kun niin tapahtuu, jyrkät kannanotot ovat varmoja. Maantiepuolella jarrutekniikassa nykyaikaan siirtyminen on ollut hidasta. Syynä ovat olleet levyjarrujen tuoma pieni painosakko, uudet komponenttistandardit ja mahdollinen vaara muille ajajille kaatumistilanteissa. Murros on kuitenkin tapahtunut ja levyjarrujen tuomat hyödyt ovat tunnistettu.

Kiistattomia hyötyjä ovat parempi jarruteho ja -tuntuma sekä ennen kaikkea toimintavarmuus kaikissa olosuhteissa. Kun tietää, että jarrut pysäyttävät joka tilanteessa odotettavalla tavalla ajamiseen tulee lisää itsevarmuutta ja myös turvallisuutta. Tämä pätee niin kotimaan mäissä ja korostuu entisestään vaikkapa Alppien serpentiinilaskuja alas tullessa. Lyhyesti sanottuna, levyjarrut ovat nykypäivää ja ne ovat hyvä valinta. Poikkeuksena ovat aika-ajo- ja triathlon-pyörät, joissa aerodynaamisuus ajaa kaiken muun edelle ja vannejarru voidaan upottaa lähes huomaamattomasti etuhaarukkaan tai rungon takahaarukkaan.

Maantiepyörän ostajan lyhyt lista

1. Selvitä itsellesi mihin käyttöön pyörä tulee. Mitä realistisempi vastauksessa pystyy olemaan, sen parempi. Kilpa-ajoon jalostetun asfalttikiiturin ajomukavuus ei ole endurance-pyörän tasolla ja endurance-pyörä ei ole parhaassa elementissään kisan starttiviivalla.

2. Määritä hintahaarukka ja panosta erityisesti runkoon. Laadukas ja ennen kaikkea oikean kokoinen runko on pyörän sydän. Sen ympärillä olevat komponentit kestävät jopa useamman päivityskierroksen

3. Tutustu valikoimaan ja eri vaihtoehtoihin.

4. Hyödynnä myyjien ammattitaitoa ja käy koeajolla. Kokeneen kuskin kannattaa miettiä bikefit-palvelua, jotta ajoasennon saa kohdalleen – millilleen.

5. Kävele kaupasta ulos uuden pyörän kanssa hymyssä suin.

6. Aja työmatkat, pitkät ja rauhalliset viikonloppulenkit tai tiukat kisalähdöt joka metristä nauttien!