Maantiesähköpyörä

Maantiesähköpyörät ovat uusin sähköpyörien tulokas ja nopeasti kasvava segmentti. Sähköavustus mahdollistaa yhteislenkit, johon voivat osallistua niin aloittelevat kuin kokeneemmatkin kuskit niin, että kaikki voivat nauttia ajosta ilman kompromissia. Lisäksi sähköavustus tarjoaa nousuissa juuri sen veran apua, että muuten jalkautumista vaativat mäet nousevat ajamalla.

Sähköavusteinen maantiepyörä on perusratkaisuiltaan ja rakenteeltaan täsmälleen kuin perinteinenkin malli. Varustukseen kuuluvat droppitanko, sileät renkaat, kevyet kiekot ja laaja välitysskaala. Erona ovat moottorin ja akun tuoma paino ja vakiovarusteena olevat levyjarrut, jotka takaavat pysähtymisen kovemmastakin vauhdista. Sähköavustusta ei välttämättä edes huomaa ensisilmäyksellä, sillä edistynyt moottori- ja akkutekniikka sekä muotoilu pystyvät kätkemään ne nyt jo lähes huomaamattomaksi. Parhaimmillaan moottori ja akku saadaan upotettua rungon keskiöön ja viistoputken lähes huomaamattomasti. Ainoastaan hieman tavallista muhkeampi vaakaputken muoto ja ohjaintangossa oleva LCD-näyttö antavat sähköavustuksen ilmi.

Uusi Focus Paralane2 on malliesimerkki modernista maantiesähköpyörästä. Sen varusteluun kuuluvat muun muassa: Shimanon osasarja ja hydrauliset levyjarrut, hiilikuituhaarukka, kevyet ja kestävät kiekot sekä ennen kaikkea viimeistelty ulkonäkö!