facebook_pixel

Maastosähköpyörä

Maastosähköpyörät ovat todennäköisesti eniten Suomessa myyty sähköpyörätyyppi, mikä ei ole ihme kotimaisia maastoja ajatellen. Sopivasti lisätehoa ja -vääntöä tarjoava moottori, plussakoon renkaat ja kivet sekä juuret tasoittava jousitus antavat ajamiseen aivan uusia ulottuvuuksia.

Kaikki maastopyörät eivät ole samaan käyttöön suunnattuja ja tämä pätee myös sähkömallien suhteen. Osa pyöristä kiipeää hyvin, kun taas toiset heräävät toden teolla henkiin alamäessä. Käyttötarkoituksesta riippuen, maastopyörät jakautuvat jäykkäperäisiin ja täysjoustoihin.

Jäykkäperäiset pyörät
Jäykkäperäisissä pyörissä ei ole nimensä mukaisesti takajousitusta. Joustokeula on sen sijaan maastoajossa lähes vakiovaruste. Jäykkäperäiset sähkömaastopyörät soveltuvat hyvin vaihtelevaan maasto- ja polkuajoon. Ne ovatkin kotonaan kaikkialla paitsi jyrkimmissä ja kivikkoisimmissa alamäissä. Toisin sanoen, jos etsit sähköavusteista maastopyörää tasamaalla ajoon, ylämäkien valloittamiseen ja vaikkapa satunnaisille työmatkoille, jäykkäperäinen maastosähköpyörä on erinomainen valinta.

Jäykkäperäiselle maastopyörälle ovat ominaista muun muassa seuraavat asiat:
• Keskiömoottori ja vaakaputkeen sijoitettu akku.
• 120-140 milliä joustava joustokeula.
• Yhdellä eturattaalla toteutettu ja sähköpyörille suunniteltu 1X-voimansiirto.
• Ajomukavuutta lisäävät ja paljon pitoa tarjoavat plussakoon renkaat.
• Tehokkaat ja varmatoimiset levyjarrut.
• Pyörän mukana toimitettava tai lisävarusteena hankittava hissitolppa, joka helpottaa pyöränkäsittelyä haastavissa maastonkohdissa.

Täysjoustopyörät
Modernit täysjoustopyörät antavat maastoajoon lisää mahdollisuuksia ja tekevät pyörästä entistä maastokelpoisemman. Tasamaan – ja myös ylämäkien lisäksi – täysjoustopyörillä alamäkien laskeminen tuo vauhdin tunteen ja virneen jokaisen kasvoille, ajokokemuksen määrästä riippumatta. Sähköavustus antaa maastoon entistä enemmän mahdollisuuksia; lenkit voivat olla entistä pidempiä, tutuillakin polkuosuuksille saa kannettua enemmän vauhtia ja nousumetrejä voi kerätä moninkertaisesti luomupyörään verrattuna.

Täysjoustomaastosähköpyöriä on kahta eri pääkategoriaa: kevyemmät ja nopealiikkeiset trailipyörät sekä vauhdikasta alamäkilaskettelua silmällä pitäen suunnitellut enduropyörät. Erona näillä pyörätyypeillä on joustomatkan pituus, komponentit ja siten myös paino. Sähköpyöriä ei rakenneta grammanviilausta, vaan ennemminkin hauskanpitoa ajatellen. Tästä syystä trailipyörätkin ovat pääsääntöisesti 20 kilon paremmalla puolen. Raskaaseen alamäkitykitykseen suunnitellut enduropyörät voivat heilauttaa vaakaa puolestaan aina 25 kiloon asti. Sähköavustus ei kuitenkaan välitä muutamasta lisäkilosta ja pyörä nousee vauhdikkaasti lähes mäen kuin mäen päälle ja jättää tasamaalla luomupyörät taakseen.

Täysjousitetun sähkömaasturin ajotuntuma muistuttaa etäisesti motocross-pyörää. Korkeampi paino ja ennen kaikkea keskiömoottorin ja sen läheisyyteen vaakaputken yhteyteen sijoitettu akku pitävät pyörän painopisteen alhaalla, mikä lisää pyörän vakautta röykyissä ja erityisesti kovassa vauhdissa.

Komponenttipuolella käytetään samoja osia kuin jäykkäperäisissä pyörissä, seuraavien eroin:

• Joustomatka on edessä ja takana tyypillisesti 140-170 millin välillä.
• Takaiskarissa on keinumisen esto tai lukitustoiminto.
• Keula ja jarrut ovat järeää tekoa, jotta ne kestävät sähköavustuksen ansiosta syntyviä suurempia ajonopeuksia ja pyörän korkeampaa painoa.
• Kiekot ja renkaat ovat samasta syystä tukevampaa tekoa.
• Hissitolppa on vakiovaruste.

Maastosähköpyörä on yhtä hyvin kotonaan niin vauhdikkaassa polkukaahailussa, ilman hissiä tehtävässä bikepark -tyylisessä ajossa kuin pidemmilläkin maastolenkillä – kunhan varmistaa, että akussa on virtaa myös kotimatkalle asti.