facebook_pixel

Ostajan opas

Tutustu tästä tarkemmin toimitustapoihimme

Tutustu tästä tarkemmin maksuvaihtoehtoihimme

Kokotaulukot – rullaa sivua alas.

Pääsenkö koeajamaan pyöriä ennen ostopäätöstä?

Kyllä. Pääset koeajamaan kaikkia pyörätyypejä! Varsinkin iltapäivällä sisäpihan parkkipaikalla on hyvin tilaa pyörien koeajoon sekä Lauttasaarentiellä pyöräkaistalla koeajo onnistuu mitä mainioimmin. Maastopyörää koeajavalle löytyy hiekkateitä sekä polkuja kiinteistön takapuolelta joten maastopyörän koeajo onnistuu oikeissa olosuhteissa.

 Verkkokauppamme saldot ovat 99% oikein. On kuitenkin mahdollista ettei etsimääsi pyörää tai pyöriä löydy juuri sillä hetkellä myymälästä kun tulisit sitä katsomaan. Varsinkin kesäaikaan kasaajamme eivät aina kykene kasaamaan uusia pyöriä myymälään yhtä nopeasti kuin niitä myydään vaikka aika velhoja mekaanikkomme ovatkin. Suosittelemmekin, että varmistat haluamasi pyörän myymälätilanteen sähköpostilla tai soittamalla. Varaamme pyörän mielelellämme koeajoon sinulle!

Varsinaiset testipyörämme löydät täältä: lainaamme testipyörät vuorokaudeksi ja pystyt tutustumaan pyörään rauhassa omilla lempipoluillasi!

Löysin mieluisan pyörämallin, mutta haluaisin vaihtaa osia. onnistuuko?

Onnistuu. Löysitkö mieleisen hybripyörän, sähköpyörän tai cyclocross-pyörän, mutta haluaisit vaihtaa esimerkiksi pistosuojatummat renkaat, pehmeämmän satulan tai säätää ohjaustangon korkeutta? Ei hätää, muutamme ja rakennamme pyörän toiveittesi mukaiseksi. Autamme kokemuksellamme ja ammattitaidollamme sinua löytämään tarpeisiisi parhaiten sopivan mallin ilman kompromissejä!

Mikä koko sopii minulle? 

Oikean kokoinen pyörä on kaiken a ja o! Me autamme sinua valitsemaan oikean kokoisen pyörän ja pääset koeajamaan eri pyörämalleja ja kokoja opastuksellamme. Tarpeen mukaan ajoasentoa hienosäädetään vaihtamalla ohjainkannatinta ja/tai ohjaustankoa. Oletko tilaamassa pyörää verkkokaupasta ja mietit kokoa – soita tai laita sähköpostia, me autamme koon valinnassa!

Varsinaista pyörän mitoitusta tarjoamme maantie-, triathlon-, ja cyclocross-pyöriin. Myös muualta ostettuihin pyöriin. Tutustu mitoituspalveluumme tarkemmin täältä.

Ohesta löydät karkean kokotaulukon. Taulukko on suuntaa-antava! Oikeaan runkokokoon vaikuttavat pituuden lisäksi kehon muut mittasuhteet, venyvyydet, käyttötarkoitus sekä mieltymys.

Fitness- ja hybridipyörät
45cm 154 – 166cm
50cm 166 – 176cm
55cm 176 – 184cm
60cm 184 – 193cm

Cyclocross-pyörät
48cm 155 – 165cm
51cm 165 – 172cm
54cm 172 – 178cm
56cm 178 – 184cm
58cm 184 – 188cm
60cm 188 – 194cm

Maastopyörät 29″
42cm 160 – 170cm
46cm 170 – 178cm
50cm 178 – 185cm
54cm 185 – 193cm

Maastopyörät 27″
36cm 150 – 160cm
40cm 160 – 168cm
44cm 168 – 175cm
48cm 175 – 182cm
52cm 182 – 190cm

Lastenpyörät
Pituus 80 – 100cm, koko 12″, ikä 2-4
Pituus 95 – 110cm, koko 16″, ikä 3-6
Pituus 105 – 140cm, koko 20″, ikä 5-9
Pituus 130 – 150cm, koko 24″, ikä 8-11
Pituus 140 – 160cm, koko 26″/27″, 10 –>

Heräsikö kysyttävää tai tarvitset apua?

Lähetä meille sähköpostia Myynti@larunpyora.com huoltoon liittyvissä kysymyksissä Huolto@larunpyora.com  – vastaamme nopeasti palveluaikoina! Tai soita myymälään 010 2291 799 tai huoltoon p. 010 2291 791

Mikä pyörätyyppi minulle?

Mitä eroja on eri pyörämalleissa ja mikä sopisi juuri minulle? Pyörätyypin ja mallin valitsemiseen kannattaa käyttää hetki aikaa ja rauhassa tutustua eri tyyppeihin. Suosittelemme koeajamaan eri vaihtoehtoja, jotta uusi pyöräsi palvelisi parhaalla mahdollisella tavalla tarpeitasi ja tarjoaisi juuri sen mitä siltä haluat. Muistathan oikean runkokokoon olevan tärkeintä, kun ostat uuden polkupyörän. Hankkimallasi pyöräsi meiltä voit olla varma pyörän koon soveltumisesta sinulle!

Pyörätyyppejä sekä malleja on paljon, joten näitä asioita sinun kannattaa miettiä:

 • Mihin käyttöön pyörä tulee?
 • Kuinka usein pyöräilet?
 • Minkälaisen ajoasennon haluat?
 • Pyörän varustelu?
 • Ajatko talvella?

Ylläolevien tietojen avulla ammattitaitoinen henkilökuntamme auttaa sinua löytämään juuri sinulle sopivan pyörän ilman kompromisseja! Tule koeajamaan eri vaihtoehtoja myymäläämme – löydetään yhdessä uusi pyöräsi!

HYBRIDIPYÖRÄT

Hybridipyörät sopivat työmatkapyöräksi ja lenkkeilyyn hiekka- ja sorateille. Ajoasento on melko pysty ja sitä voidaan muuttaa mieleiseen suuntaan vaihtamalla stemmi ja/tai ohjaustanko, säädettävä stemmi on myös hyvä vaihtoehto. Hybripyörässä on tavallisesti 28” renkaat ja renkaan kuviointi toimii hyvin niin asvaltilla kuin hiekallakin. Vaihteet ovat usein ulkoiset ketjuvaihteet ja vaihteiden määrä +21. Hybridipyörä on kevyt, hyvin rullaava ja monikäyttöinen pyörä johon voidaan asentamaan lokasuojat ja muut tarviikkeet helposti jolloin esimerkiksi pyöräretket onnistuvat hyvin. Seuraava pyörätyyppi sporttisempaan suuntaan on fitness-pyörä.

+ Erittäin hyvä yleispyörä työmatkoille ja harrastamiseen
+ Renkaat rullaavat hyvin asfaltilla, mutta ovat samalla tarpeeksi leveät myös hiekkateille
+ Citypyörää nojaavampi ajoasento, säädettävissä
Ei sovellu maastokäyttöön

Tutustu tästä hybridipyöriimme!

FITNESS-PYÖRÄT

Fitness-pyörä on cyclocrossin ja hybridipyörän sekoitus ja se on tarkoitettu aktiiviliikkujalle työmatkoille ja harjoitteluun. Ajoasento on pykälää sporttisempi ja makaavampi verrattuna hybridipyörään, renkaat kapeammat, mutta kuitenkin hiekkatie kelpoiset ja voimansiirto usein maantienpuolelta. Keveyttä pyörään tuo jäykkä etuhaarukka. Fitness-pyörä onkin oiva vaihtoehto hybridipyörälle jos etsit sporttisempaa menoa, mutta cyclocross-pyörän tai maantiepyörän ajoasento on liian matala. Fitness-pyörää usein kutsutaankin “suoratankoiseksi maantiepyöräksi”. Fitnesspyörään saa kiinnitettyä kaikki samat tarvikkeet mitkä hybridiinkin.

+ Monikäyttöinen ja kevyt pyörä asvaltti- ja hiekkateille työmatkoille ja treenaamiseen
+ Hieman makaavampi ajoasento vs hybripyörä

Tutustu tästä fitness-pyöriimme!

KAUPUNKIPYÖRÄT

Kaupunkipyörät ovat tavallisesti hyvin varusteltuja 1-8 -vaihteisia pyöriä peruspyöräilyyn. Jalkajarrut, pehmeä satula ja pysty ajoasento takaavat mukavan tavan liikkua. Kaupunkipyörä soveltuu kaupunkiajoon ja vaikka pidemmillekkin retkille, mikäli vauhti ei ole pääasia.

+ Mukava ja leppoinen ajoasento
+ Vakaa ajettava
+ Helppokäyttöinen ja -huoltoinen
+ Matalaan runkotyyppiin helppo nousta ja poistua
– Ei rullaa yhtä hyvin kuin hybridipyörä, verrattain painava

Tutustu tästä kaupunkipyöriimme!

CYCLOCROSS-PYÖRÄT

Cyclocross-pyörä sijoittuu maantiepyörän ja fitness-pyörän välimaastoon. Ulkonäkö ja ajoasento ovat maantiepyörää muistuttavia, mutta paksummat renkaat, kevyemmät vaihdevälitykset ja lisävarusteoptiot lisäävät Cyclocrossin käyttömahdollisuuksia verrattuna maantiepyöriin. Renkaat ovat leveämmät ja karkeampikuvioisemmat, jolloin ne soveltuvat hiekkateille sekä poluille ja tekevät pyörästä monikäyttöisemmän. Useisiin cyclocross-pyöriin on myös mahdollista asentaa esim. lokasuojat ja tavarateline.

+ Monipuolinen pyörä ympärivuotiseen käyttöön työmatkoille, treenaamiseen ja pidemmille pyöräretkille
+ Maantiepyörää monikäyttöisempi: pystympi ja lyhyempi ajoasento, leveämmät renkaat
+ Rungossa usein kiinnityspisteet lokasuojille ja tavatelineelle
+ Kevyt ja tehokas polkea
+ Matala ajoasento pienentää tuulenvastusta ja parantaa voimantuottoa
+ Liikut nopeasti paikasta toiseen
+ 3 otekohtaa tangossa

Tutustu tästä cyclocross-pyöriimme!

SÄHKÖPYÖRÄT

Sähköpyörä on hauska, taloudellinen ja nopea tapa liikkua paikasta toiseen. Sähköpyörällä SAA likuntaa ja hienpintaan tarvittaessa samalla tavalla kuin tavallisella pyörällä, mutta rasituksen tasoa voi säädellä helposti itse. Haluaisitko ajaa työmatkat pyörällä, mutta työpaikallasi ei ole suihkua? Sähköpyörällä pääset töihin ilman tarvetta suihkulle tai miltä kuulostaisi sähköpyörä autonkorvikkeena? Säästät rahaa ja saat mitä parasta hyötyliikuntaa. Sähköpyörä on sähkömoottorilla varustettu polkupyörä. Matka taittuu kevyesti ja nopeasti sähkömoottorin avustaessa sinua eteenpäin. Moottori kytkeytyy pois päältä 25km/h tuntivauhdissa määräysten mukaisesti. Suurempi nopeus voidaan saavuttaa vain polkemalla. Ns. “speed” mallit avustavat 45km/h ja vaativat aina vakuutuksen! Sähköpyörästä on hyötyä kaikille, jotka haluavat säästää aikaa, voimia ja rahaa. Fyysinen kuormitus pienenee ja jaksat polkea pidempiä matkoja kuin tavallisella polkupyörällä. Löydät meiltä laajan malliston erilaisia sähköpyöriä kaikkiin käyttötarpeisiin ja kaikenlaisille käyttäjille!

Tutustu tästä sähköpyöriimme!

MAASTOPYÖRÄT

Maastopyörä on tarkoitettu ensisijaisesti maastoon nimensä mukaisesti, mutta on myös oiva vaihtoehto yleispyöräksi ja ainoa vaihtoehto jos olet yhden pyörän taktiikalla ja haluat ajaa myös oikeita maastopolkuja. Maastopyörissä käytetään matalaa vaakaputkea mikä mahdollistaa pyörän päällä helpomman liikkumisen ja tasapainon juurakkoisilla poluilla. Paksummat renkaat lisäävät pitoa, mutta niiden takia rengas ei rullaa niin hyvin asvaltilla kuten hybridi-,maantie-, tai fitnesspyörät. Maastopyörällä pääsee kuitenkin vaikemmistakin paikoista ja talvella maastopyörän rengas kulkee vakaammin.

Maastopyörän rengaskoot 26”, 650B/27,5”, 29” – uutena plussa koot 27,5”+ ja 29”+
26” oli pitkään yleisin rengaskoko maastopyörissä. Viimevuosina 29” ja 27” maastopyörät ovat yleistyneet ja 26” pyöriä tehdään käytännössä vain junioreille. Isompi rengas yksinkertaisesti rullaa paremmin maastossa juurien ja kivien yli. Rullavuus on myös parempaa asvaltilla. Suosituin rengaskoko on 29” hyvän rullaavuuden ja ohjattavuuden takia. 27” käytetään paljon nuoriso- ja täysjoustopyörissä. Yleisesti voidaan sanoa 27” olevan ketterämpi hallita ja käsitellä. 29” on pehmeämpi ajaa ja paremmin rullaava, mutta on kankeampi ohjata. Lyhyemmille kuskeille ja naisille 27” on hyvä vaihtoehto.

Uudet plussa renkaat ovat leveämpiä. Renkaan ilmatilavuus kasvaa, renkaalla voi ajaa pienemmillä paineilla tuoden entistä enemmän pitoa ja mukavuutta. Huonona puolena on lisäpaino. Tule kokeilemaan mistä rengaskoosta ja pyörätyypistä sinä pidät eniten! Jäykäperäisestä vai täysjoustosta? 29” maastopyörästä vai 27”?

Plussa renkaiden ohella uusi asia maastopyörissä on 1x voimansiirto. Tällöin pyörässä ei ole etuvaihtajaa/vaihdevipua ollenkaan ja takapakka on normaalia laajempi esim 11-47. Simppeli ja huoltovapaa ratkaisu joka on yleistymässä kovaa vauhtia. Katso tästä esimerkki!

+ Tukeva ja monikäyttöinen pyörä
+ Paksut renkaat takaavat hyvän pidon
+ Soveltuu talvipyöräksi leveiden kumien ja tukevan ajoasennon takia.
asvaltilla leveä ja kuvioitu rengas ei rullaa hyvin
ei yhtä nopea työmatkapyörä vs cyclocross-pyörä tai fitness-pyörä, koska ajoasento suunniteltu maastoon → pysty ajoasento

Tutustu tästä jäykkäperäisiin 26″ maastopyöriimme!
Tutustu tästä jäykkäperäisiin 27″ maastopyöriimme!
Tutustu tästä jäykkäperäisiin 29″ maastopyöriimme!
Tutustu tästä täysjousto 27″ maastopyöriimme!
Tutustu tästä täysjousto 29″ maastopyöriimme!
Tutustu tästä Santa Cruz maastopyöriimme!

MAANTIEPYÖRÄT

Kevyt ja kapearenkainen maantiepyörä on erittäin kevyt polkea ja tehohas ajettava. Ajoasento on matala ja virtaviivainen. Matala ajoasento tekee ilmanvastuksesta pienemmän, ja maisema vaihtuu silmissä. Maantiepyörät ovat tarkoitettu päällystetyille teille, ja soveltuvat kuntoiluun, treenaamiseen ja maantiekilpailuihin. Maantiepyörä on oiva vaihtoehto myös triathlon-harrastusta aloittavalle kuntoilijalle. Maantiepyörän tangossa otekohtia on useita mikä mahdollistaa monia ajoasentoja!

+ Kevyt ja tehokas polkea
+ Liikut nopeasti paikasta toiseen
+ matala ajoasento pienentää tuulenvastusta ja parantaa voimantuottoa
+ tangossa 3 otekohtaa
+ perinteinen maantiepyörä huono hiekalla → katso Endurance-maantiepyörät! (rennompi ajoasento, leveämmät renkaat)
ei sovellu ympärivuotiseen käyttöön, nastat ei mahdu

Tutustu tästä kaikkiin maantiepyöriimme!

TRIATHLONPYÖRÄT

Triathlon harrastuksen voit aloittaa myös maantie– tai cyclocrosspyörällä! Triathlonpyörä on mahdollisimman virtaviivainen, eli aerodynaaminen. Pyörä on suunniteltu siten, että kaikki osat tukevat virtaviivaisuutta ja ajaja pääsee mahdollisimman aerodynaamiseen asentoon. Triathlonpyörään kuuluu oleellisena osana lisätangot, joiden avulla saadaan ajoasento matalaksi ja kapeaksi. Kädet ovat niin sanotuilla lepuuttajilla lähellä toisiaan ja ajaja on ala-asennossa. Aika-ajoon verrattuna asento on kuitenkin hieman pystympi, sillä matalassa asennossa on pystyttävä viettää kilpailumatkan pituudesta riippuen useita tunteja. Triathlonpyörä on usein hiilikuiturunkoinen ja niissä käytetään korkeaprofiilikiekkoja aerodynamiikan parantamiseen. Pyörän oikea koko ensiarvoisen tärkeää pitkien suorituksien takia ja suosittelemmekin bikefitting:iä / pyöränmitoitusta varsinkin kun olet ostamassa ensimmäistä triathlonpyörääsi. Meiltä löydät markkinoiden nopeimmat Cervelon triathlonpyörät. Cervelon triathlonpyörät suunnitellaan Kanadassa ja kasataan Saksassa. Cervelo on useiden kisojen käytetyin triathlon pyörämerkki eikä suotta!

Tutustu tästä kaikkiin triathlonpyöriimme!

LASTEN- JA NUORTENPYÖRÄT

Lastenpyörän tärkein asia on pyörä koon soveltuminen kuskille! Tällöin pyörä on turvallinen ja helppo hallita. Lastenpyöristä löytyy monia malleja ja ne on yleisesti kaikki tarkoitettu koulumatkoille ja yleisliikumiseen. Yleisimmät lasten- ja nuortenpyörien koot: 12” potkupyörä, 12”, 16”, 20”,24”, 26”, 27,5”

Tutustu tästä kaikkiin lasten- ja nuortenpyöriimme!

Toimitustavat

Toimitamme polkupyörät lähimpään matkahuollon toimipisteeseen 0€, tarvikkeiden asennus verkkokauppatilauksille 0€

Muut tuotteet toimitetaan lähimpään Matkahuollon noutopisteeseen (Siwa,R-kioski,K-market etc..)

Toimituskulut alle 200€ tilauksille 4€  ja yli 200€ tilauksille 0€

Tilauksen voi myös noutaa myymälästämme Lauttasaaresta

Tutustu tästä tarkemmin toimitustapoihimme

Maksutavat 

Verkkokaupassa

 • Yleisimmät verkkopankkien verkkomaksupainikkeet
 • Korttimaksut (Visa, Visa Electron, MasterCard, Business Eurocard, Amex)
 • Laskulla ja osamaksulla: Paytrailin Collector lasku- ja erämamaksu aina 5000€ asti!
 • Mobilepay

Myymälässä

 • Myymälässämme voit maksaa joko käteisellä tai kortilla (pois lukien AMEX)
 • Tilisiirtona myymälässä tai kotona. Sovithan tästä etukäteen ja tilisiirrolla maksetun tuotteen noutoon tarvitset mukaan kuitin maksusta.
 • Osamaksulla: Larunpyora.com lasku- ja erämaksu, Aktiiviraha

Tutustu tästä tarkemmin maksuvaihtoehtoihin

Larunpyora.com sosiaalisessa mediassa

Tykkää meistä Facebookissa, klik

Seuraa meitä Instagramissa, klik

#larunpyörä #focusbikes #cervelo #santacruzbicycles #supportyourlocalbikeshop