1. Takuu alkaa siitä päivästä kun tuote on luovutettu ostajalle.

2. Takuu kattaa vain valmistus ja raaka-aine virheet.

3. Larunpyora.com:sta ostettujen pyörien komponenttien ja runkojen takuuaika on 24kk. Noudattamalla huolto-ohjelmaa takuuaika on 36kk pois lukien sähköpyörien sähköosat & akku joiden takuuaika on 24kk ellei toisin mainita. 

Sähköpyörien runkotakuut: Focus & Kalkhoff 2014 ja vanhemmat alumiinirungot 2 vuotta. 2015 ja uudemmat alumiinirungot 10 vuotta. Focus E-Bike hiilikuiturungot 6 vuotta. Laajennettu takuu vaatii rekisteröinnin valmistajan sivuilla 8 viikon sisällä ostopäivästä ja on voimassa pyörän 1. omistajalle. 

Tavallisten pyörien runkotakuut: Focus hiilikuitu 6 vuotta, Cervelo elinikäinen, Santa Cruz elinikäinen. Laajennettu takuu vaatii rekisteröinnin valmistajan sivuilla 8 viikon sisällä ostopäivästä ja on voimassa pyörän 1. omistajalle. 

2018 ja uudemmat Focus & Kalkhoff sähköpyörien Impulse Moottorin/akun takuuaika 3 vuotta. Laajennettu takuu vaatii rekisteröinnin valmistajan sivuilla 8 viikon sisällä ostopäivästä ja on voimassa pyörän 1. omistajalle. 

Active runkojen takuuaika on 5 vuotta.

Jousituskomponenttien(joustohaarukat,takaiskarit,hissitolpat) takuuaika vaihtelee valmistajan mukaan. Sram/Fox jousituskomponenttien 1. huolto tulee tehdä 50 ajotunnin jälkeen ja tämän jälkeen mallista riippuen 100 ja/tai 200 ja/tai 400 ajotunnin jälkeen mallista riippuen. Huollathan jousituskomponentit säännöllisesti ja pidät osat (varsinkin liukuputket!) puhtaana! 

4. Reklamaatioissa on käännyttävä tuotteen myyneen liikkeen puoleen.

5. Reklamaatioita käsiteltäessä on esitettävä aina takuutodistus kaikissa tapauksissa. 

7. Asiakas on itse vastuussa takuutodistuksen säilyttämisestä.

8. Takuu on voimassa vain jos asiakas ilmoittaa viasta välittömästi sen ilmenemisestä. Viimeistään 14 päivän sisällä. Pyörällä ei saa ajaa ennen myyntiliikkeen konsultointia vian laadusta!

9. Takuuasioissa lähetä sähköposti asiakaspalveluun: kuvaus viasta, tarkat kuvat tarpeen mukaan + kuva pyörän takuutodistuksesta.

10. Takuu ei kata vikoja, jotka aiheutuvat väärästä käyttötavasta, puutteellisesta huollosta, muiden kuin alkuperäisten osien käyttämisestä, virheellisistä korjauksista, asennuksista tai muutoksissa rakenteissa.

11. Jos vaihdat pyörään vanteita/renkaita huolehdi, että renkaiden ja rungon välissä on tarpeeksi tilaa(rengas ei saa osua runkoon/haarukkaan) ja seuraa tilannetta säännöllisesti. Hyvänä nyrkkisääntönä voidaan pitää, että renkaan ja chainstayn väliin tulee jäädä väh. 4mm tilaa molemmille puolille.

12. Sähköpyörän virittäminen tai moottorin avaaminen poistaa kaikkien komponenttien takuut.

13. Takuu ei kata normaalia kulumista, huononemista, sään aiheuttamaa tuotepintojen muuttumista, tai vaijerien, -kuorien, letkujen tai ketjujen aiheuttamaa hankausta. 

Huom! Muista asianmukainen pyörän huoltaminen tarpeen mukaan! Huoltoväli vaihtelee ajettujen kilometrien, pyörätyypin, maaston, sään, pyörän puhtaana pitämisen mukaan! Oma tärkein ”huolto” on pyörän puhtaana pitäminen, kriittisten kiinnitysten tarkistaminen sekä pyörän huoltaminen vähintään huolto-ohjelman mukaisesti/tarpeen mukaan pyöräilyn erikoisliikkeessä. Säännöllinen huoltaminen pidentää osien käyttöikää merkittävästi!

14. Erityisen kuluvia osia ovat voimansiirron komponentit, renkaat, laakerit ja tiivisteet.

15. Takuu ei kata vaurioita, jotka syntyvät tavanomaista suuremmasta rasituksesta, ajovirheestä, tai tuote on ollut kilpa-ajossa, kilpa-ajoa vastaavassa harjoitusajossa

16. Takuu ei kata törmäyksestä, hypystä eikä kaatumisesta aiheutuvia vaurioita.

17. Takavaihtajan pinnoihin meno ei ole takuunalainen vika vaan johtuu ulkoisesta voimasta, joka on vääntänyt vaihtajaa/korvaketta ja/tai virheellisistä vaihtajan säädöistä. Pyörät luovutetaan ja lähetetään tarkistettuina ja säädettyinä. Älä aja vääntyneellä korvakkeella!

18. Hydraulisten jarrujen ilmaus on normaalia huoltoa ensimmäisen käyttövuoden jälkeen. Jarrujen ilmaus  ja jarrunesteen vaihto kerran 1-3 vuoden välein käytöstä riippuen.

19. Huomioithan sähköpyörän akusta seuraavaa: Akun pitkäaikainen säilytys irroitettuna pyörästä kuivassa tilassa 0°...23°. Pitkäaikaissäilytyksessä akku tulee ladata vähintään 6kk välein ~70% varaustilaan. Tyhjä akku tulee ladata kahden vuorokauden kuluessa. Anna akun lämmetä/viilentyä 0°...23° lämpötilaan ennen lataamista. Kuivaa akun liittimet ennen lataamista ja pyörän liittimet ennen akun kytkemistä pyörään. Lataa akku valvotuissa olosuhteissa! Mikäli akku putoaa maahan tai saa iskun akun takuu raukeaa ja se tulee turvallisuussyistä vaihtaa uuteen HETI. Sähköpyörien akut ovat vaarallista jätettä ja ne tulee hävittää asianmukaisesti. Tutustu huolellisesti sähköpyöräsi merkki- ja mallikohtaiseen käyttöohjeeseen.

20. Sähköpyörän akun kantama ja muuta: Moottorin ja akun tehon lisäksi kantamaan vaikuttavat monet tekijät kuten avustustaso, maasto, lämpötila, renkaiden ilmanpaineet ja profiili, pyörän kuorma, ajotyyli jne. Ilmoitetut maksimikantamat ovat tehtaan laskennallisia maksimikantamia tai pienimmällä avustustasolla ajettuja matkoja ihanteellisissa olosuhteissa. Irroitettava Bosch ajotietokone tulee ladata pitkaaikaisessa säilytyksessä 6kk välein. Sähköpyörää EI saa pestä painepesurilla, poista akku pesun ajaksi ja suoraa sähköosat huolellisesti. Sähköosien turhaa kastelua vältettavä. 

21. Sähköpyörän voimansiirto kuluu tavallista pyörää nopeammin – huolehdi pyörän/voimansiirron puhtaana pitämisestä ja käytä kaikkia vaihteita tasaisesti: mitä pienempi ratas on sitä nopeammin se kuluu, ÄLÄ käytä vain pieniä (raskaita) rattaita! Tarkista akun kiinnitys ennen jokaista ajokertaa. Tutustu avustusjärjestelmän käyttöohjeisiin.

22. Ennakoi huoltotarpeesi ja varaa huoltoaika hyvissä ajoin, keväällä ja kesällä pyörähuollot ovat todella ruuhkaisia ja huoltojonot voivat olla pitkät! Pyörän voi huollattaa missä tahansa pyöräilyn erikoisliikkeessä. Larupyora.comin huoltoon saat parhaiten yhteyden sähköpostilla huolto@larunpyora.com.

23. Huolto-ohjelma:
Ensihuolto tehdään ostopäivästä 150km-400km tai viimeistään 4kk jälkeen. Ensihuollon jälkeen seuraavat vuosihuollot vähintään (aktiivikäytössä huoltoväli voi olla lyhyempi!): 

1. Vuosihuolto viimestään 12kk kuluttua ensihuollosta/tarpeen mukaan 

2. Vuosihuolto viimeistään 12kk kuluttua 1. vuosihuollosta/tarpeen mukaan 

3. Vuosihuolto viimeistään 12kk kuluttua 2. vuosihuollosta/tarpeen mukaan 

24. Tilasit pyörän verkkokaupasta, jos sait pyöräsi suljetusssa pahvilaatikossa. Tee näin: Käännä ohjaustanko suoraan ja kiristä stemmin pultit 5mm tai 6mm kuusiokoloavaimella stemmistä riippuen, kiinnitä polkimet mallista riippuen joko 15mm poljinavaimella tai oikean kokoisella kuusiokoloavaimella(6mm/8mm). Huomioithan polkimien R-oikea poljin ja L vasen poljin merkinnät. Vasemmanpuoleisessa polkimessa vasemmanpuoleiset kierteet, kiristä poljin kääntäen kierrettä vasemmalle ja oikeanpuoleisessa polkimessa on oikeanpuoleiset kierteet, kiristä poljin kääntäen kierrettä oikealla, säädä satula. Koeajamme kaikki pyörät huolellisesti ennen lähetystä!  Katso video polkimien asennuksesta tästä.

25. Älä aja pyörällä jos se pitää omituista ääntä tai tunnet väljyyttä osissa. Konsultoi myyjäliikettä! 

26. Tarkista renkaiden kyljestä renkaan minimi ja maksipaineet. Huolehdi ettet aja pyörällä alle minimipaineiden, koska renkaan reunakudos ei kestä! 

27. Tarkista pyöräsi toiminnot sekä ruuvit/kiinnitykset ennen jokaista ajokertaa. Riippuen pyörätyypistä pyörä on ajossa todella kovilla (varsinkin maastopyörät ja sähkömaastopyörät) joten kiinnitykset/pultit jne voivat löystyä. On erityisen tärkeää tarkistaa vähintään kriittiset kiinnitykset säännöllisesti. Prosessi on nopea kun siitä tekee rutiinin! 

Kriittiset kiinnitykset:
- Linkustonpultit
- Kammet
- Polkimet
- Akselit
- Ohjaustanko
- Stemmi (ohjainkannatin)
- Gripit
- Rengaspaineet

Ohjeet polkimien asennukseen

Ohjeet pyörän pesemiseen

Ohjeet voimansiirron puhdistamiseen

RockShox jousituskomponenttien säätöohjeet:
trailhead.rockshox.com
RockShoxin Trailhead on loistava tapa aloittaa alustan säätöön tutustuminen. Syöttämällä iskarin/keulan sarjanumerot ohjelmaan sekä kuskin painon yms saat aloitusarvot joilla on hyvä aloittaa.
Rockshox jousituskomponenttien säätöohjeet: sram.com

FOX jousituskomponenttien säätöohjeet: ridefox.com




logo
logo
logo
logo
logo
logo

SÄHKÖPYÖRÄKAUPPA

Lauttasaarentie 50
00200 Helsinki

MA-PE 10-18
LA 10-15
SU Suljettu

010 2291 798
ebike@larunpyora.com

HUOLTO

Lauttasaarentie 50
00200 Helsinki
(katutasolla E-rapun vieressä)

MA-PE 10-18
LA-SU Suljettu

010 2291 791
huolto@larunpyora.com

POLKUPYÖRÄKAUPPA

Lauttasaarentie 50 E
00200 Helsinki

MA-PE 10-18
LA 10-15
SU Suljettu

010 2291 799
myynti@larunpyora.com