Hybridi- ja fitness-pyörät

Lyhyesti

Hybridi– ja fitness-pyörät ovat nopea, käytännöllinen, edullinen ja ympäristöystävällinen tapa liikkua kaupungissa ja taajamissa. Lisäksi ne sopivat hyvin kuntoiluun, ulkoiluun tai vaikkapa viikonloppuretkille. Hybridi on monikäyttöinen pyörä, jossa on sileät renkaat, laaja vaihdeskaala ja mahdollisuus tavaratelineen sekä muiden lisävarusteiden kiinnitykseen. Fitness-pyörä on tuntumaltaan hybridiä sporttisempi pyörätyyppi, joka muistuttaa mitoitukseltaan ja ominaisuuksiltaan maantiepyörää. Suurin ero on fitness-pyörissä käytettävä suora ohjaustanko. Molemmista pyörätyypeistä on saatavilla myös naisten malleja.

Hybridi- ja fitness-pyörien ominaisuudet

Molemmat pyörätyypit ovat kevyitä ajettavia ja liikkuvat vaivatta niin asfaltilla kuin hiekkatiellä. Osassa hybridipyöristä on suurimpia iskuja pehmittävä joustokeula ja joka säässä tehokkaasti pysäyttävät levyjarrut. Vaihteita on 10-30 kappaletta, riippuen onko pyörässä etuvaihtaja. Ajoasento voi vaihdella rennon pystystä matalaan ja sporttiseen pyörän käyttötarkoituksesta riippuen.

Fitness-pyörät ottavat hybridistä muutaman määrätietoisen askeleen lähemmäksi maantiepyöriä. Niissä on kaikki maantiepyörän ominaisuudet ilman taivutettua ohjaustankoa ja sen tuomaa herkempää ohjausta ja matalaa ajoasentoa. Fitness-pyörä on ajajalle, joka haluaa maantiepyörän suorituskyvyn astetta rennommalla ajoasennolla ja hieman kevyemmillä välityksillä. Toisin kuin hybrideissä, fitness-pyörissä on lähes aina jäykkä etuhaarukka.

Käyttötarkoitus

Käyttö- tai työmatkapyörä, kulkuneuvo pitkille retkille tai mainio hyötyliikuntamuoto, tässä vain joitakin hybridin käyttötarkoituksia. Lyhyesti sanottuna, hybrideistä on moneksi. Mallista ja varustelusta riippuen se on kotonaan työmatkalla suurkaupungin ytimessä, pyöräretkellä saaristossa ja kaikkialla näiden välillä!

Fitness-pyörän käyttötarkoitus ei ole yhtä laaja kuin hybridissä. Kevyemmän rakenteen, kapeiden sliksirenkaiden ja sporttisen ajo-asennon ansiosta tämä pyörätyyppi on nopea liikkeissään ja siten kyltymätön kilometrien nielijä. Fitness-pyörä on elementissään niin työmatkakäytössä kuin hikikarpaloita kypärän alta tiputtavalla lenkillä!

Hybridi- vai fitness-pyörä?

Kumpi pyörätyyppi on oikea? Hybridipyörä kulkee tasaisen varmasti kaikilla tiepinnoilla vuoden ympäri. Ajo-asento voi olla rennon suoraselkäinen tai vastavuoroisesti matala ja virtaviivainen. Hybridi muuntautuu monenlaiseen käyttöön varustelusta ja mallista riippuen. Jos pyörän hankkii arkikäyttöön ja kulkuneuvoksi paikasta toiseen, hybridi on monipuolisuutensa ansiosta verrattavissa sveitsiläiseen linkkuveitseen. Se on oiva valinta, jos pyörän tulee olla astetta sporttisempi kuin vaikkapa city- tai kaupunkipyörä.

Jos ajo on vauhdikasta, renkaat kohtaavat pääosin hyväkuntoista asfaltti- ja soratietä ja pyörään ei ole tarve kiinnittää tavaratelinettä ja kantamuksia, fitness-pyörä voi olla juuri oikea valinta. Malleja on saatavilla erikseen miehille ja naisille.

Jos valinta aiheuttaa pähkäilyä, tule vierailemaan liikkeessämme ja ammattitaitoiset myyjämme auttavat sinua oikean pyörän valinnassa.

Suosittelemme

Rentoa ajoasentoa haluavalle suosittelemme hybridipyörämallia 2017 Focus Crater Lake EVO

Vauhdikkaaseen työmatka-ajoon ja pidemmille viikonloppuretkille sopii 2017 Focus Crater Lake LITE

Monipuolisesti varusteltava ja siten pitkien matkojen taittamiseen sekä viikonloppuretkien kulkuneuvoksi suosittelemme Focus Aventura lite trekking -pyörää

Nopeaan etenemiseen ja myös tavoitteelliseen harjoitteluun suosittelemme fitness-pyörä 2017 Focus Arriba Clarista