Hiilikuiturunkoiset gg(14)

Gravelpyörät eli hiekkatiefillarit yhdistävät maantiepyörien nopeuden ja hybridipyörien käytännöllisyyden! Maantie- ja cyclocross-pyörien pohjalta jalostettu pyörätyyppi on luonnollisessa elinympäristössään hiekka- ja sorateillä, mutta puolustaa paikkaansa yhtä lailla myös maantiellä tai tarvittaessa myös kaupunkiajossa! Gravelpyörälle ovat ominaista voimakkaasti taivutettu droppitanko, joka mahdollistaa tuulta halkovan alaotteen käytön tai vastavuoroisesti huomattavasti rennomman yläotteen.

Gravelfillarit ovat monipuolisuutensa ansiosta pyörämaailman parhaimmistoa harraste- ja hyötykäyttöön. Sama pyörä soveltuu erinomaisesti päivittäiseen työmatka-ajoon, maantielenkeille tai pidemmille pyörävaellusmatkoille. Monikäyttöisyyden mahdollistaa gravelpyörien tarkkaan suunniteltu runkomitoitus ja harkitut komponenttivalinnat. Toisin kuin maantiepyörissä, gravelpyörät eivät tarvitse yhtä suurta tai tiheää vaihdeskaalaa, minkä johdosta 1X-voimansiirto on yleinen valinta. Kahden eturattaan voimansiirtoon nähden etuina ovat yksinkertaisuus ja varmatoimisuus. Takarattaita ja vaihteita on mallista riippuen 11-12 kappaletta, etuvaihtajalla ja kahdella eturattaalla totta kai enemmän. Vaihteet voivat olla mekaaniset tai sähkötoimiset. Jarruina ovat tehokkaat levyjarrut flat mount -kiinnityksellä, jotka toimivat luotettavasti ja ennalta-arvattavasti kaikissa olosuhteissa. Renkaat ovat kuvioltaan hyvin rullaavat, mutta silti vaihtelevilla hiekka- ja sora-alustoilla pitävät. Rengasleveys on pyörämallista riippuen 30-50 millimetriä.

Hiilikuiturunkoiset gravelpyörät ovat äärimmäisen kevyitä ja tarjoavat ajo-ominaisuuksia kilpakäyttöön aina korkeimmalla tasolla asti! Sama pyörä soveltuu yhtä lailla myös rennompaan harrastekäyttöön tai vaikkapa työmatkoille. Ajomukavuus on huomioitu runkomitoituksessa ja miellyttävällä ajotuntumalla, jotta ajomukavuus säilyy pidemmilläkin matkoilla. Käyttämällä hiilikuitua runkomateriaalina rungoista on mahdollista tehdä uskomattoman kevyitä, virtaviivaisia ja juuri haluttuihin suuntiin jäykkiä tai vastavuoroisesti myötääviä. Valitsemalla hiilikuituisen gravelpyörän pääsee nauttimaan pyörävalmistajien viimeisimmästä ja korkeimman tason osaamisesta!

Takaisin ylös