Aeropyörät(3)

Aeromaantiepyörät ovat suunniteltu vauhdin ehdoilla. Pyörätyypin yksiselitteinen tavoite on halkoa tuulta mahdollisimman tehokkaasti ja mahdollistaa siten korkein mahdollinen nopeus. Pyörille on ominaista voimakkaasti muotoiltu runko ja komponentit, matala ajoasento ja kevyt, mutta hyvin poljinvoimaan vastaava runko. Aerodynaamisuus on saavutettu litistetyillä putkiprofiileilla, joita voidaan käyttää runkoputkien ohella etuhaarukassa, satulatolpassa ja myös ohjaustangossa.

Aeromaantiepyörät ovat ulkonäöltään moderni tai jopa futuristinen pyörätyyppi, joka on täynnä viimeistä huipputekniikkaa. Ajoasento on suunniteltu usein matalaksi ja sporttiseksi, minkä avulla ilmanvastuskerroin saadaan minimoitua. Vaihteet voivat olla perinteistä mekaanista tyyppiä tai äärimmäisen tarkasti ja täsmällisesti toimivat sähkötoimiset mallit. Kahden eturattaan ja tiheillä ratasväleillä varustettu takapakka tarjoaa oikean välityksen kaikkiin tilanteisiin, oli kyseessä sitten pääjoukon mukana ajo tai vauhdikas irtiotto. Levyjarrut ovat kaikissa uusissa pyörissä vakiovaruste. Vanneprofiili voi vaihdella normaalista erittäin korkeaan jopa 80 millimetriin asti, riippuen pyörätyypistä ja siihen valitusta kokoonpanosta.

Aeromaantiepyörien rungot ovat valmistettu yleisimmin hiilikuidusta sen antamien muotoilun vapauksien johdosta. Virtaviivaisen muotoilun mahdollistamisen ohella se on myös erittäin kestävää ja kevyttä. Samaa materiaalia käytetään usein myös etuhaarukassa, ohjaustangossa, satulatolpassa ja jopa vanteissa. Aeromaantiepyörät eivät ole välttämättä kevyin maantiepyörätyyppi, mutta tasamaalla ja nopeilla reittiosuuksilla ne ovat takuuvarmasti nopein!

Takaisin ylös