Fatbike(8)

Fatbike eli kotimaisittain läskipyörä on parhaimmillaan vaativissa olosuhteissa, kuten lumessa, pehmeässä hiekassa tai märässä maastossa. Yksinkertaisen tekniikkansa ja leveiden renkaiden tuoman ajomukavuuden ansiosta fatbike on varmatoiminen ja ajo-ominaisuuksiltaan monipuoline valinta. Yksinkertaisen tekniikkansa ansiosta se on myös helppohuoltoinen ja pyörätyyppinä erinomaisesti soveltuva ympärivuotiseen käyttöön.

Fatbiken leveät renkaat sisältävät suuren ilmatilan, mikä tasoittaa maastonmuotoja. Tämän johdosta joustokeula ei ole pakollinen komponentti maastoajossa, kuten on perinteisillä renkailla varustetuissa maastopyörissä. Kuskilla onkin valinnanvaraa valita pyörämalli jäykällä tai jousitetulla haarukalla mieltymyksen ja käyttötarpeen mukaan. Jäykän haarukan päivittäminen myöhemmin joustokeulaan on niin ikään mahdollista. Yksinkertainen tekniikka tekee fatbikeista varmatoimisia, helppohuoltoisia ja myös hinta-laatusuhteeltaan erinomaisen valinnan vaativankin maastokuskin makuun. Vaativien maasto-olosuhteiden lisäksi läskipyörä soveltuu myös asfaltilla ajamiseen kaupunkiympäristössä.

Moderneissa läskipyörissä on 11- tai 12-vaihteinen osasarja, täsmällisesti toimivat vaihteet, hydrauliset levyjarrut, maastoajoa palvelevat komponentit, 4-5-tuumaiset renkaat ja niille sopivat leveille vanteille rakennetut kiekot. Jäykän etuhaarukan käyttö tekee pyörästä erittäin helppo- ja vähähuoltoisen, mutta säilyttää silti sen verrattomat maasto-ominaisuudet.

Takaisin ylös