Fatbike eli tutummin läskipyörä on tullut jäädäkseen yhdeksi pyöräkategoriaksi. Pyörätyypin erottaa tavallisesta maastopyörästä silminnähden leveämmät renkaat, jotka ulottuvat jopa 5” leveyteen asti! Rouhea kuviointi ja leveän renkaan mukanaan tuoma ilmatila ja mahdollisuus käyttää matalia rengaspaineita tarjoavat hämmästyttävän määrän pitoa ja ajomukavuutta! Fatbike kiipeää vaikka puuhun, jos kuskilla on jalkoja haastetta varten!

Perustekniikka ja komponentit ovat lainattu suoraan tavallisista maastureista; 1X-voimansiirto ja levyjarrut ovat fatbikeissa itsestäänselvyys. Keulat ovat yleensä jäykkiä, mutta pyöriä on saatavilla myös etujousitettuina ja joustokeulan voi ostaa myöhemmin halutessaan päivitysosana. Merkittävimmät erot perusmaasturiin löytyvät voimansiirrosta. Fatbiken renkaiden vaatima pyörimistila edellyttää tavallista leveämmän takavana ja keskiön käyttöä, mikä tarkoittaa, että polkimien sivusuuntainen etäisyys toisistaan, eli q-factor on totuttua suurempi. Ensimmäistä kertaa fatbiken satulaan istuessa olo voikin olla kuin ratsastajalla viikonlopun länkkäri-filmissä, mutta uuteen ajoasentoon tottuu yleensä nopeasti.

Fatbike on omiaan kotimaan vaihteleviin olosuhteisiin aina helteestä räntäsateisiin. Omiaan fatbike on vaativaan maastoon, mutta tarvittaessa sillä ajaa vaikka työmatka-ajot. Reittiennätyksiä rouheilla 4-5” leveillä nappularenkailla ei kuitenkaan tulla rikkomaan.

Tule tutustumaan tarjontaan ja varaa koeajo myynti@larunpyora.com tai 010 2291 799. Tutustu tästä ostajan-oppaaseemme.

Takaisin ylös