Webshop > Polkupyörät > Maastopyörät > Jäykkäperäiset 27.5 Alu

Maastopyörä on mallista riippuen monipuolinen kulkuneuvo, joka etenee tehokkaasti niin maastossa kuin asfaltti- ja hiekkateillä. Pyörät jakautuvat kiekkokoon ja jousitusratkaisun perusteella eri kategorioihin: 27,5”- ja 29”-kiekoilla varustettuihin malleihin sekä jäykkäperäisiin ja täysjoustorunkoihin. Rungon mitoitus, komponentit ja joustomatka määrittävät mihin käyttöön pyörä on tehty. Pääkategorioita ovat cross country, trail/enduro/all mountain ja alamäkiajo. Kevyimmät ja mahdollisimman tehokkaan etenemisen ehdoilla suunnitellut pyörät ovat usein jäykkäperäisiä tai noin 100 millimetriä molemmista päistä joustavia täysjoustopyöriä. Pidempijoustoiset, 125-160 millimetriä joustavat pyörät ovat lähellä kevyempien cross country -pyörien poljettavuutta ja alamäkipyörien kykyä syödä polun epätasaisuuksia etupyörän osoittaessa alamäkeen. Tämä pyörätyyppi onkin todellinen pyörämaailman sveitsiläinen linkkari tai jokapaikanhöylä!

Jousitus on kehittynyt maastopyörissä viime vuosina jättiharppauksin; se tasoittaa maastonmuotoja, parantaa renkaiden pitoa ja ajotuntumaa, mutta ei silti syö häiritsevästi polkemistehoa. Jousituksen suhteen ei puhuta siis kompromissista vaan jopa epäreilusta etumatkasta verrattuna jousittamattomiin pyöriin! Levyjarrut pysäyttävät kaikissa olosuhteissa, oli sitten auringonpaiste tai räntäsade (tiettävästi kumpaakin sääilmiötä esiintyy Suomen kesässä). Yhdellä tai kahdella rattaalla varustettu voimansiirto tarjoaa puolestaan laajan välitysskaalan, jolla pääsee jyrkimpienkin mäkien päälle.

Vaikka maastopyörä on tehty nimensä mukaisesti maastoajoon, modernit pyörät kulkevat myös asfaltti- ja hiekkateillä esimerkiksi työmatkaratsuina. Vaihtoehtoja on paljon ja jokaisen tarpeeseen löytyy varmasti sopiva vaihtoehto, joka sopii kuin tumppu käteen! Varaa koeajo myynti@larunpyora.com tai 010 2291 799 . Tutustu tästä ostajan-oppaaseemme.

Lue maastopyöristä lisää tästä!

Takaisin ylös