27.5" plus(2)

Jäykkäperäinen maastopyörä ja plussakoon renkaat muodostavat tehokkaan parivaljakon. Plussakoon renkaiden antelias leveys ja ilmatila tarjoavat pitoa jo ajomukavuutta, jotka ovat omiaan juuri jäykkäperäisiin pyöriin. Rullaavuus plussakoon renkaissa yleisesti hyvä ja niiden tuoma painolisä on pieni niin, että ketteryys ja leikkisä ajotuntuma säilyvät. Näiden seikkojen ansiosta jäykkäperäiset pyörät hyötyvät plussakoon renkaista eniten. Ulkonäöstään huolimatta plussakoon renkaat tekevät pyörästä kaikkea muuta kuin traktorin tuntuisen.

Muhkeita renkaita lukuun ottamatta tämän kategorian vastaavat tyypillistä traili-ajoon soveltuvaa pyörää. Keulalla on joustoa 100-130 millimetriä, geometria ja ajoasento ovat mallia rento ja hidastaminen tapahtuu asianmukaisesti hydraulisilla levyjarruilla. Vaihteistona on joko perinteinen kahden rattaan ja etuvaihtajan yhdistelmä tai Sramin varmatoiminen yhden rattaan 1X-voimansiirto. Malliston yläpäästä löytyvissä pyörissä on lisäksi hissitolppa, jolla satulan korkeutta voi säätää ohjaintangossa olevasta vivusta kätevästi ajon aikana. Plussakoon pyörät ovat rakennettu hauskanpitoa ajatellen, mutta niistä saa halutessaan myös nopealiikkeisen XC- tai työmatkapyörän 29”-kiekoilla ja sileämmillä renkailla.

Maastopyörä on jo itsessään monikäyttöinen harrastusväline ja kulkuneuvo. Plussakoon jäykkäperäisissä monipuolisuus korostuu entisestään, sillä sama pyörä soveltuu niin rentoon polkuajoon, vauhdikkaaseen mäkien laskuun ja tarvittaessa myös siirtymille tai vaikkapa työmatkoille. Plussakoon renkaat täydentävät jäykkäperäistä maastopyörää viemällä pidon ja ajomukavuuden uudelle tasolle, mutta ne ovat silti nopeat liikkeissään. Tule myymälään koeajolle ja totea itse!

Takaisin ylös