Alumiinirunkoiset(26)

Jäykkäperäiset maastopyörät 29-tuumaisilla kiekoilla ovat maastopyörämaailman todellinen monitoimilaite, joka palvelee niin lajiin tutustuvan kuin kokeneemman ajajan tarpeita. 12-15 senttimetriä joustomatkaa tarjoava joustohaarukka tasoittaa maastosta kivet ja juuret sekä vaimentaa iskuja. Voimakkaalla kuviolla varustetut tubeless-malliset nappularenkaat tarjoavat pitoa haastavassakin maastossa, mutta rullaavat silti hyvin tasaisilla osuuksilla. Erityisen teknisen paikan tullen satulan saa alas peukalovivusta useimmissa pyörissä vakiovarusteena löytyvän dropper-satulatolpan ansiosta. Vaihteita on tyypillisesti 12 kappaletta ja ne ovat jaettu laajalle skaalalle niin, että vauhtia pystyy polkemaan alamäissä, mutta sopiva välitys löytyy yhtä lailla myös jyrkimpiä nousuja varten.

Jarrut ovat aina hydrauliset levyjarrut, jotka hidastavat vauhtia ja pysäyttävät pyörän luotettavasti ja tehokkaasti kaikissa olosuhteissa, kunhan rengaspitoa on tarjolla. Putkiosat eli ohjaustanko, ohjainkannatin ja kammet ovat suunniteltu maastoajon vaatimuksia varten ja tehty kestämään pitkän aikaa vaativaakin käyttöä. Voimansiirto ja jarrut ovat tyypillisesti laadustaan tunnetuen Sramin tai Shimanon valmistamia.

Alumiininen runko on kevyt, hyvällä tapaa eli sivusuunnassa jäykkä ja ennen kaikkea kestävä. Runkomitoitukset ovat kehittyneet maastopyörissä nopeasti, mikä on kantanut myös jäykkäperäisiin pyöriin. Nykyaikainen 29-tuumainen jäykkäperäinen maastopyörä onkin erittäin kykenevä kaikenlaisessa maastossa, osasarjasta ja varustelusta riippuen. Runkomitoitus tarjoaa vakautta alamäkiin, mutta säilyttää silti ketteryyden tiukkoja mutkia ja nopeita suunnanvaihtoja varten.

Takaisin ylös