DH (200mm +)(1)

Alamäkipyörät ovat rakennettu vauhdikkaaseen mäenlaskuun ja isoihin hyppyihin. Äärimmäisen tukevarakenteista rungosta ja tuplakruunu-mallisesta joustohaarukasta löytyy joustomatkaa jopa 200 millimetriä, joka tasoittaa kaikki eteen tulevat maastonmuodot ja tarjoaa pitoa maastonkohdissa, joissa sitä ei muuten löytyisi!

Nykyaikaiset dh-pyörät ovat pitkälle erikoistunut pyörätyyppi. Vähintään 20-senttinen jousitus on herkkätoiminen ja progressiivinen, vaimentaen näin tehokkaasti iskuja ja lisäten rengaspitoa. Levyjarrut ovat varustettu vähintään 200-millimetrisillä jarrulevyillä, joilla pyörä pysähtyy tehokkaasti jyrkässäkin rinteessä. Vaihteita on pyörämallista riippuen 7-9 kappaletta. Ketjun paikallaan pysyminen on varmistettu ketjunohjurilla. Renkaat ovat erittäin voimakkaasti kuvioidut ja paksukylkiset kestääkseen teräviä kiviä ja aggressiivista ajoa. Jousitus voi olla toteutettu ilmatoimisella tai kierrejousi-iskarilla. Kiekot voivat olla 29-tuumaiset tai takana voidaan käyttää 27,5-tuumaista kiekkoa eli niin sanottua mullet-kokoonpanoa.

Runkomateriaalina on useimmiten alumiini, mutta huippumalleissa voidaan käyttää myös hiilikuitua. Rungot ovat aina tukevaa tekoa, mikä tarkoittaa jäykkää ja kestävää rakennetta. Runkomitoitus on suunniteltu vauhdin ja vakauden ehdoilla niin, että pyörän käytös on ennalta-arvattavaa kovassakin vauhdissa. Alamäkipyörä on voittava valinta niin kisakäyttöön kuin bikepark-ajoon!

Takaisin ylös