Enduro (160-180mm)(2)

Enduropyörien kategoriaa lukeutuvat täysjousitetut maastopyörät 160-180 millimetrin joustomatkalla. Pitkä joustomatka tasoittaa suurimmatkin kivet ja korkeimmatkin juuret. Vaativaan käyttöön soveltuvista ajo-ominaisuuksista huolimatta, enduromaastopyörät ovat myös tehokkaita polkea optimoidun jousituksen rakenteen ansiosta. Tällä pyörätyypillä ajaa haastavimmatkin maastokohdat sekä jyrkimmätkin laskut ja mikä parasta, ylös mäen päälle pääsee halutessaan polkemalla.

Rungot ovat valmistettu alumiinista tai hiilikuidusta. Materiaalista riippumatta rungot ovat vahvatekoisia ja jäykkiä, antaen näin itseluottamusta. Jousitus on suunniteltu herkkätoimiseksi ja progressiiviseksi, mutta silti tehokkaaksi poljinvoiman alla. Runkomitoitus on suunniteltu vakaaksi niin, että pyörä viihtyy vauhdissa ja teknisissä maastonkohdissa. Komponentit kestävät vaativaakin käyttöä, erityisesti kovalle rasitukselle joutuvien ohjaamon osien ja kampien osalta. Vaihteita on 12 kappaletta, levyjarrut ovat äärimmäisen ja satulan saa kätevästi pois tieltä korkeussäädettävän dropper-satulatolpan ansiosta.

Kiekkokoko on tässä pyörätyypissä useimmiten 29-tuumaa. Niin sanottuja mullet-kokoonpanoja, joissa etukiekko on 29- ja takakiekko 27,5-tuumainen, käytetään myös tietyn tyyppisten ajo-ominaisuuksien saavuttamiseksi. Suuren kiekkokoon etuna on kyky ylittää epätasaisuudet vaivattomasti rullata, kun taas pienempi 27,5-tuumainen kiekko tuo ketteryyttä. 160-180 millimetriä joustavat täysjoustomaastopyörät sopivat ovat vauhdikkaaseen enduroajoon tai vaikkapa bikepark-pyöräksi!

Takaisin ylös