Trail (120-150mm)(12)

Täysjousitetut maastopyörät 120-150 millimetrin joustomatkalla osuvat niin sanottuun trailipyörien kategoriaan, joka on kaikista täysjousitetuista maastopyöristä monikäyttöisin. Optimoitu ja aina 15 senttimetriin molemmissa päissä ulottuva jousitus tasoittaa suuremmatkin kivet ja maastonmuodot säilyttäen samalla pyörän helpon käsiteltävyyden ja leikkisän tuntuman. Tämän kategorian pyörä on elementissään tasamaalla, ylämäissä ja yhtä lailla myös vauhdikkaissa laskuissa!

Rungot ovat valmistettu alumiinista, hiilikuidusta tai joissakin malleissa rungossa on käytetty molempia materiaaleja. Jousitus on suunniteltu niin, että se on herkkätoiminen, mutta silti samalla poljettaessa tehokas. Runkomitoitus on suunniteltu maastoajon ehdoilla; vakaa kovassa vauhdissa, mutta silti ketterä hitaissa ja teknisissä maastonkohdissa. Komponenteissa on huomioutu maastoajon vaatimukset täsmällisesti toimivilla vaihteilla, tehokkailla levyjarruilla, korkeussäädettävällä hissitolpalla ja voimakkaasti kuvioiduilla tubeless-renkailla.

Kiekkokoko on tässä pyörätyypissä usein 29-tuumaa. Niin sanottuja mullet-kokoonpanoja, joissa etukiekko on 29- ja takakiekko 27,5-tuumainen, käytetään myös tietyn tyyppisten ajo-ominaisuuksien saavuttamiseksi. Suuren kiekkokoon etuna on kyky ylittää epätasaisuudet vaivattomasti rullata, kun taas pienempi 27,5-tuumainen kiekko tuo ketteryyttä. 120-150 millimetriä joustavat täysjoustomaastopyörät sopivat ovat suomalaiseen metsämaastoon kuin ne olisivat sinne suunniteltu!

Takaisin ylös