Jäykällä keulalla(3)

Sähöavusteinen fatbike eli kotimaisittain sähköläskipyörä on parhaimmillaan vaativissa olosuhteissa, kuten lumessa, pehmeässä hiekassa tai märässä maastossa. Yksinkertaisen tekniikkansa ja leveiden renkaiden tuoman ajomukavuuden ansiosta fatbiket ovat varma, ajo-ominaisuuksiltaan äärimmäisen kyvykäs ja helppohuoltoinen valinta ympärivuotiseen käyttöön. Ajatuksen tavalla toimivan sähköavustuksen ansiosta fatbikella etenee vaikka lumihangessa – ja vieläpä vaivattomasti!

Läskipyörien leveät renkaat sisältävät suuren ilmatilan, mikä tasoittaa maastonmuotoja. Tämän johdosta joustokeula ei ole pakollinen komponentti maastoajossa, kuten on perinteisillä renkailla varustetuissa maastopyörissä. Yksinkertainen tekniikka tekee fatbikeista varmatoimisia, helppohuoltoisia ja myös hinta-laatusuhteeltaan erinomaisen valinnan vaativankin maastokuskin makuun. Sähköavustuksen ansiosta pyörä kulkee kuitenkin vaivattomasti myös asfaltilla ja tiepohjilla, mikä tekee tästä pyörätyypistä todellisen monitoimipyörän!

Moderneissa sähköläskipyörissä on keskiömoottori, 500-725 Wh suuruinen akku, 11- tai 12-vaihteinen osasarja, täsmällisesti toimivat vaihteet, hydrauliset levyjarrut, maastoajoa palvelevat komponentit, 4-5-tuumaiset renkaat ja niille sopivat leveille vanteille rakennetut kiekot. Jäykän etuhaarukan käyttö tekee pyörästä erittäin helppo- ja vähähuoltoisen, mutta säilyttää silti sen hyvät maasto-ominaisuudet.

Takaisin ylös