Joustokeulalla(4)

Sähköavusteiset läskipyörät eli sähköistetyt fatbiket ovat elementissään ympärivuotisessa käytössä Suomen vaihtelevissa ja ajoittain myös haastavissa olosuhteissa. Läskipyörän leveillä 4- tai 5-tummaisilla renkailla ajaa vaikka umpihangessa ja upottavassa hiekassa, mutta yhtä lailla myös sileällä asfalttitiellä. Joustokeula parantaa ajo-ominaisuuksia ja maastokelpoisuutta entisestään jousituksen tuoman kontrollin ansiosta. Jousitettu fatbike on aktiivisen maastopyöräilijän valinta, mutta sopii yhtä hyvin myös lajia aloittelevalle.

Rengasleveys on läskipyörissä suuri, tyypillisesti vähintään 4 tuumaa, mutta renkaita on saatavilla jopa yli 5 tuumaan asti. Leveät renkaat ovat myös ilmatilaltaan suuret, mikä lisää ajomukavuutta. Laadukas joustokeula edistää sitä vielä ennestään ja lisää samalla pyörän hallittavuutta vaimennusominaisuuksiensa ansiosta. Osasarjat ovat 11- tai 12-vaihteisia, jarruina ovat nestetoimiset levyjarrut ja komponentit ovat kauttaaltaan maastoajon vaatimuksiin suunniteltuja.

Sähköavustuksen ansiosta etujousitettu fatbike on "pyörämaailman mönkijä" ja sillä nousee vaikka puuhun, jos rengaspitoa riittää! Keskiömoottori tarjoaa luonnollisen, mutta tarvittaessa äärimmäisen tehokkaan avustusprofiilin ja runkoon sijoitetusta akusta löytyy kapasiteettia pidemmällekin ajokerralle tai useammalle edestakaiselle työmatkalle.

Takaisin ylös