Jäykkäperäiset sähkömaastopyörät(22)

Webshop > Polkupyörät > Sähköpyörät > Jäykkäperäiset sähkömaastopyörät

Jäykkäperäinen sähkömaastopyörä on pyöräilymaailman todellinen monitoimilaite! Oikein valitulla pyörällä onnistuu niin aktiivinen harrastaminen kuin hyötykäyttö esimerkiksi työmatkojen ja kaupunkiajon merkeissä. Jousituksesta vastaa ajomukavuutta ja hallittavuutta lisäävä joustokeula, joka on tyypillisesti mitaltaan 120-150 millimetriä. Hidastamisesta vastaavat tehokkaat hydrauliset levyjarrut, jotka toimivat varmasti kaikissa olosuhteissa ja joka tilanteessa. Vaihteita on yleensä 12 kappaletta, mikä avulla sopiva välitys löytyy joka tilanteessa, oli kyseessä sitten vauhdikas alamäki tai superjyrkkä nousu! Ajomukavuutta lisäävät entisestään reilulla kuviolla varustetut leveät maastorenkaat.

Pyörämallista ja toisinaan myös runkokoosta riippuen kiekot ovat 27,5- tai 29-tuumaiset. 29-tuumaiset kiekot ja renkaat ovat yleisin maastopyörissä käytettävä koko, mutta pienimmissä runkokoissa voidaan käyttää edelleen myös 27,5-tuumaisia kiekkoja. Niin sanottua seka- tai mullet-rengastusta käytetään myös, mikä tarkoittaa 29-tuumaista kiekkoa edessä ja pienempää 27,5-tuumaista kiekkoa takana. Komponentit ovat ajoittain vaativaakin käyttöä kestämään tehtyjä maasto-osia. Satulatolpat ovat yleensä nniin sanottuja hissitolppia eli ajossa ohjaustangon käyttövivusta korkeussäädettäviä malleja.

Sähköavustus tekee ajamisesta kevyttä, vaikka alla ovat voimakkaasti kuvioidut nappularenkaat. Akkukoot lähtevät moderneissa sähköpyörissä 500 Wh kapasiteetista ja jatkuvat jopa 725 Wh asti! Pienemmälläkin akulla suoriutuu erinomaisesti päivittäisestä ajosta. Suuremmat akut antavat entistä enemmän kantamaa ja käyttöaikaa sekä mahdollistavat harvemman latausvälin.

Pyörät voidaan varustella käyttötarpeen ja ajajan mieltymyksen mukaan joko yksinomaan maastoajon tarpeisiin tai monnikäyttöiseksi hyötyajoneuvoksi esimerkiksi tavaratelineen, seisontajalan ja lokasuojien avulla.

Takaisin ylös