Täyjousitetut sähkömaastopyörät(43)

Webshop > Polkupyörät > Sähköpyörät > Täyjousitetut sähkömaastopyörät

Täysjousitetulla maastosähköpyörät ovat maastopyörien todellinen monitoimityökalu. Toisin sanoen, niistä on moneksi! Noin 150 milliä joustava keula ja runko sopivat vaihtelevaan ja vauhdikkaaseen polkuajoon pitäen kuitenkin sähkömoottorin avustaman polkemisen tehokkaana. Laskumetrejä ja alamäkiä etsivälle 160-180 milliä joustavat enduro-pyörät ovat toiveiden täyttymys. Alamäet ovat niiden omaa elementtiä, mutta ne tuovat myös mäen päälle. Nousu onnistuu melkein kuin hissillä avustettuna tai osittain omalla lihasvoimalla, päätös on kuskin! Käyttö ei rajoitu pelkästään alamäkikaahailuun, sillä myös nämä pyörät liikkuvat tehokkaasti tavanomaisessa maastoajossa myös tasaisilla polunpätkillä. Shimanon moottorin avustuksen säätö on kolmiportainen, mikä vaikuttaa ajo-ominaisuuksien lisäksi akkukestoon.

Sähkömoottorin ja sen edellyttämän akun ohella maastosähköpyörässä ja perinteisessä ”luomufillarissa” on muutamia eroja. Sähköistetyt pyörät ovat luonnollisesti painavampia akun ja moottorin johdosta niin, että pyörän paino asettuu hieman yli 20 kiloon. Suurempi paino ei ole kuitenkaan ainoastaan negatiivinen asia, sillä se lisää vakautta kovassa vauhdissa. Sähköpyörien komponentit ovat kauttaaltaan pykälää tuhdimmat kestääkseen painavamman pyörän ja oletettavasti kovemman ajovauhdin vaatimuksia. Erityisesti tämä on huomioitu järeämmässä voimansiirrossa, jonka tulee välittää kuskin jaloilta saadun tehon lisäksi myös sähkömoottorin veto. Plussarenkaat ovat ominaan tässä pyörätyypissä niiden tarjoaman pidon ja ajomukavuuden ansiosta. Sähköavustuksen ansiosta niiden tuoma pieni painolisä ei tunnu silti kuskin jaloissa kiihdytyksissä tai ylämäissä.

Lähes kaikissa nykyaikaisissa täysjousitetuissa maastopyörissä on 12-vaihteinen osasarja, jonka avulla löytyy oikea vaihde joka tilanteeseen. Tehokkaat levyjarrut hidastavat vauhtia nopeasti ja luotettavasti kaikissa olosuhteissa samalla, kun nappularenkaat tarjoavat pitoa liukkaissakin maaston kohdissa. Rungot ovat vankkarakenteisia ja komponentit ovat tukevaa tekoa niin, että ne kestävät vaativaakin käyttöä. Satulatolpat ovat lähes aina dropper-mallia, mikä mahdollistaa nopean satulankorkeuden säädön maaston vaatimusten mukaisesti.

Valikoimastamme löytyvät pyörät käyttävät johtavia Shimano- tai Bosch-keskiömoottoreita. Etenkin maastoajoa ajatellen keskiömoottori on ylivoimaisesti voittava valinta sen tarjoaman painojakauman, ajo-ominaisuuksien ja avustustuntuman ansiosta. Akkukoot vaihtelevat pyörätyypeistä riippuen tyypillisesti 500-750 Wh välillä. Mitä suurempi akkukoko, sitä pidempi kantama yhdellä latauskerralla saadaan.

Jos etsit pyörää vauhdikkaaseen maastoajoon ja hauskanpidon maksimointiin, sähköistetty täysjousto voi hyvinkin olla oikea ratkaisu!

Takaisin ylös