E-mtb Enduro (160-180mm)(17)

Pitkäjoustoiset, aina 180 millimetriin asti joustavat, sähkömaastopyörät ovat tehty vaativaan ajoon, mutta ovat silti samalla äärimmäisen monikäyttöisiä! Pitkä joustomatka edessä ja takana tarjoaa valmiudet ajolle maastossa, johon on ollut tähän asti asiaa vain alamäkipyörillä. Sähköavustuksen ansiosta mäen päälle reitin alkuun nouseminen uutta laskua varten käy nopeasti ja kätevästi! Pitkästä joustomatkasta huolimatta, tavallinen lenkkiajo onnistuu tällä pyörätyypillä erinomaisesti pirteästi eteenpäin kuljettavan sähköavustuksen ansiosta.

Sähköavusteisissa enduropyörissä, kuten tätä pyörätyyppiä voi nimittää, on jopa 85 newtonmetriin asti vääntävä keskiömoottori Shimanolta tai Boschilta. Akkukoot vaihtelevat mallikohtaisesti. 500-600 Wh akkukapasiteetti riittää useimpiin käyttötarpeisiin ja tarvittaessa pidempiinkin ajokertoihin. 700 Wh ja sen yli ulottuvat akkukoot tarjoavat vieläkin pidemmän kantaman. Suurempi akkukoko tulee kuitenkin aina myös korkeamman painon kanssa.

Pitkä joustomatka edessä ja takana antaa valmiudet vaativaankin käyttöön. Muut komponentit ovat vastaavaa tasoa, aina putkiosia eli ohjaustankoa, ohjainkannatinta ja ohjaustangosta korkeussäädettävää hissitolppaa myöten. Kiekot joutuvat kovalle koetukselle vauhdikkaassa ja toisinaan näyttäviäkin hyppyjä sisältävässä maastoajossa, minkä johdosta vannekehät ovat tukevinta mahdollista sorttia renkaiden kanssa. Tämän tyypin pyörät ovat kauttaaltaan tukevaa tekoa, mutta liikkuvat siitä huolimatta vikkelästi ja kevyen tuntuisesti, kiitos sähköavustuksen!

Takaisin ylös