Webshop > Polkupyörät > Sähköpyörät > Täysjousto maastosähköpyörät
Työmatka- ja arkikäytössä sähköavustuksen hyödyt ovat ilmeiset, mutta ne eivät rajoitu pelkästään pyöräteille. Sähköpyörät ovat tulleet jäädäkseen myös maastoon ja hyvästä syystä. Sähköllä avustettu maastopyörä tarjoaa ennennäkemättömän tavan pitää hauskaa, kehittää ajotaitoja ja ajaa entistä pidempiä lenkkejä. Sähköavustus antaa lisäksi mahdollisuuden eri tasoisten kuskien osallistumisen porukkalenkille niin, että kaikki osallistujat pystyvät nauttimaan sopivasta vauhdista.

Täysjousto maastosähköpyörät ovat maastopyörien todellinen monitoimityökalu. Toisin sanoen, niistä on moneksi! Noin 140 milliä joustava keula ja runko sopivat vaihtelevaan ja vauhdikkaaseen polkuajoon pitäen kuitenkin sähkömoottorin avustaman polkemisen tehokkaana. Laskumetrejä ja alamäkiä etsivälle 160-170 milliä joustavat enduro-pyörät ovat toiveiden täyttymys. Alamäet ovat niiden omaa elementtiä, mutta ne tuovat myös mäen päälle. Nousu onnistuu melkein kuin hissillä avustettuna tai osittain omalla lihasvoimalla, päätös on kuskin! Käyttö ei rajoitu pelkästään alamäkikaahailuun, sillä myös nämä pyörät liikkuvat tehokkaasti tavanomaisessa maastoajossa myös tasaisilla polunpätkillä. Shimanon moottorin avustuksen säätö on kolmiportainen, mikä vaikuttaa ajo-ominaisuuksien lisäksi akkukestoon.

Sähkömoottorin ja sen edellyttämän akun ohella maastosähköpyörässä ja perinteisessä ”luomufillarissa” on muutamia eroja. Sähköistetyt pyörät ovat luonnollisesti painavampia akun ja moottorin johdosta niin, että pyörän paino asettuu hieman yli 20 kiloon. Suurempi paino ei ole kuitenkaan ainoastaan negatiivinen asia, sillä se lisää vakautta kovassa vauhdissa. Sähköpyörien komponentit ovat kauttaaltaan pykälää tuhdimmat kestääkseen painavamman pyörän ja oletettavasti kovemman ajovauhdin vaatimuksia. Erityisesti tämä on huomioitu järeämmässä voimansiirrossa, jonka tulee välittää kuskin jaloilta saadun tehon lisäksi myös sähkömoottorin veto. Plussarenkaat ovat ominaan tässä pyörätyypissä niiden tarjoaman pidon ja ajomukavuuden ansiosta. Sähköavustuksen ansiosta niiden tuoma pieni painolisä ei tunnu silti kuskin jaloissa kiihdytyksissä tai ylämäissä.

Jos etsit pyörää vauhdikkaaseen maastoajoon ja hauskanpidon maksimointiin, sähköistetty täysjousto voi hyvinkin olla oikea ratkaisu! Edustamamme Focuksen mallit ovat edelläkävijöitä moottorin ja akun integraation, ajo-ominaisuuksien sekä myös ulkonäön osalta. JAM- ja SAM-mallit ovat markkinoiden ainoat pyörät, jotka mahdollistavat kantavaa lisäävän lisäakun käytön, joka on kaiken lisäksi helposti irrotettavissa. Tule ja totea sähköavustuksen hyödyt itse tulemalla koeajolle Larun tai sähköpyöriin erikoistuneen Olarin myymäläämme!

Takaisin ylös