Santa Cruz -pyörät ovat Kaliforniaa aidoimmillaan! Merkki on saanut alkunsa vuonna 1993 Yhdysvaltojen länsirannikolla samaa nimeä kantavassa kaupungissa. Vaikka perinteet ovat pitkät, Santa Cruz on ollut silti aina maastopyörien edelläkävijä. Useat mallit ovat saavuttaneet maastopyörämaailmassa lähes legendaarisen statuksen. Ennen ja jälkeen vuosituhannen vaihteen kaikki jalkansa maastopyörän rungon yli laittaneet muistavat takuuvarmasti mallinimet Bullit, Heckler ja Super8. Tuoreempina meriitteinä Santa Cruzin nimeen liittyvät VPP-jousitus, yksi voitokkaimpia alamäkiajotiimejä, 29”-kiekoilla rullaava V10-alamäkipyörä ja Miami Vice -värien tuominen takaisin muotiin!

Santa Cruzin rennon ja takakenoisen imagon takana piilee kuitenkin joukko insinöörejä ja pyöräalan ammattilaisia, joiden tavoite on tehdä parhaita mahdollisia high end -luokan pyöriä. Nomad on 165 millimetriä joustava ja alamäkiä pilkkanaan pitävä endurotykki, jonka ensimmäinen ilmestyminen synnytti koko pyöräkategorian! Bronson jakaa nimen lisäksi osaksi myös luonteensa yhden Iso-Britannian pahamaineisimman vangin kanssa (jos et ole nähnyt samaa nimeä kantavaa elokuvaa, laita popcornit valmiiksi ja korjaa asia); se tekee mitä haluaa ja menee mistä mieli tekee! Pitkäjoustoiset traili- ja enduro-käyttöön suunnatut 29” pyörät ovat nykyään arkipäivää, mutta Tallboy on ollut tämän suuntauksen polunviitoittaja alusta lähtien. Jos etupyörä osoittaa lenkeillä suurimman osan ajasta alamäkeen ja ylämäet ovat vain pakollinen paha, pitkäjoustoisempi ja loivempi Hightower jatkaa siitä, mihin Tallboy jää. Kauniimpaa sukupuolta ei ole myöskään unohdettu, sillä Juliana-mallit ovat suunniteltu nimenomaan naisille.

Vaikka ajat ja pyörät muuttuvat, Santa Cruzin tavoite ja imago ovat säilyneet ennallaan: tehdä parhaita mahdollisia pyöriä oman näkemyksen mukaan hauskanpitoa unohtamatta! Santa Cruzilta löytyy malleja traili-, enduro- ja alamäkikäyttöön. Jos ajo tapahtuu metsän sijasta asfaltti- ja hiekkateillä, Stigmata crossari räväkimmästä päästä. Vaikka Santa Cruzit kääntävät katseita jo itsessään, viimeistään Miami Vice -värit varmistavat sen. Tutustu täyteen mallistoon ja värivalintoihin Santa Cruzin kotisivuilla!

Tiesitkö, että Santa Cruzin perustaja ja myöhemmin toimitusjohtaja Rob Roskopp on entinen ammattiskeittaaja ja, että skeittilauta- sekä pyörätehdas olivat alun perin samassa rakennuksessa? Nyt tiedät.

Takaisin ylös