facebook_pixel

Yleisimmät moottorit

Sähköpyörien moottorivalmistajia on useita ja määrä kasvaa jatkuvasti. Tunnetuimpiin valmistajiin lukeutuvat muun muassa: Shimano, Impulse, Bosch, Fazua, Yamaha, Brose, Bafang, Continental ja AEG.

Moottori voi olla sijoitettuna keskiöön, taka- tai etunapaan. Keskiömoottori on ylivoimaisesti yleisin ratkaisu, sillä napamoottorit häviävät niille anturitekniikassa ja pyörän käsiteltävyydessä. On hyvä tiedostaa, että etunapaan sijoitettu moottori tekee pyörästä etuvetoisen muuttaen samalla ajo-ominaisuuksia tuntuvasti ja harvoin parempaan suuntaan. Keskiömoottori on yleisin ratkaisu monesta syystä:

• Moottorin paino on alhaalla ja keskellä pyörää, jolloin se vaikuttaa mahdollisimman vähän pyörän ajotuntumaan ja käyttäytymiseen.
• Lisää mahdollisuuksia anturitekniikan käyttöön, jolla on suora vaikutus ajo-ominaisuuksiin ja -tuntumaan.
• Moottorin suojaus, tiivistys ja kotelointi ovat helppo toteuttaa.
• Akku saadaan sijoitettua lähelle moottoria.

Käyttöliittymä ajajan ja sähköavustuksen välillä tapahtuu ohjausyksikön kautta. Ohjausyksikkö määrittelee moottorin avustuksen riippuen käytettävästä asetuksesta ja ajajan toimista. Sitä voikin pitää pyörän ”sähköisinä aivoina”. Ohjausyksikön LCD- tai LED-näytöstä on lisäksi nähtävissä muun muassa: käytettävä avustusmoodi, akun varaustaso ja jäljellä oleva kantama, hetkellinen ja keskinopeus sekä kokonaismatka.
Moottori- ja anturitekniikan ohella ohjausyksikön ohjelmistolla on ratkaiseva rooli pyörän ajotuntumassa ja sen käyttäytymisessä. Suurimmat valmistajat päivittävätkin ohjausyksikköjen ohjelmistoja parantaakseen entisestään pyörän ajettavuutta ja akkukestoa. Pyörää hankkiessa onkin hyvä huomioida, että mihin tahtiin moottorivalmistaja on tehnyt näitä softapäivityksiä, sillä se voi antaa suuntaa myös tahdista tulevaisuudessa.